Oldukça geniş bir arazi üzerine kurulan söz konusu bu mekanın köyün ihtiyaçları için kullanılabileceğini; mesela Sosyal ve Dayanışma Derneğine hizmet verebileceğini, mesela düğün ve etkinliklerin bu alanda yapılabileceği düşüncesindeyim. Ayrıca şunu hatırlatmak isterim ki sayın Enerji Bakanımız Berat Albayrak Taşçılar köyündendir. Oda bu yörenin saygın ailesine mensup bir şahsiyettir. Kendileri bu konuya el atarsalar eminim ki halen Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan bu okulun el değiştirilerek ve onarılarak köyümüzün ihtiyaçlarında kullanılmasına imkan verecektir” dedi. 

Başkan Çelik’in VİP Sitemi

Trabzon’un Düzköy İlçesi Belediye Başkanı Abidin Çelik önceki gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamak için gittiği havalimanında VİP’e alınmamasına tepki gösterdi. Daha önce Turim bakanını karşılamaya gittiğinde aynı hareketle karşılaştığını belirten Başkan Çelik, “Nekadar iyi niyetli adım atsam da bana bu yakışıksız davranışta bulunuluyor. Bu doğru değil.  Trabzon’un güzide bir ilçesinin Belediye başkanına bu yapılan hareketi kınıyorum” dedi.

Dayı’nın Eleştirileri

Trabzon Belediyesinin CHP’li eski Meclis Üyesi Ömer Dayı, Trabzon Büyükşehir Belediyesini adeta yerden yere vurdu ve şu sözleri kullandı: “2009 yerel seçimler öncesi vaat ettikleri 61 projeyle seçilmelerinde çok büyük etkisi olan belediye başkanı, aradan geçen 7 yılı aşkın sürede halen bunları yapmamıştır. Bunları bir hatırlayalım ve de hatırlatalım, Modern semt pazarları ve balıkçı hali yapılmadı, toptancılar sitesi yapılmadı, raylı sistem yapılmadı. Lojistik merkez yapılıp 5 bin kişi istihdam edilecekti yapılmadı. Karşıyaka Uğurlu yolu yapılmadı. 

Modern Terminal binası yapılmadı. Karşıyaka, Toklu vadisi yapılmadı. Kent içi ulaşım masterplanı ( Yol kenarlarını otapark ve trafiğin yönünü değiştirerek, İtfaiye önüne yaptığı ucubeyle) yapmış görünüyor. Değirmendere ıslahı yapılmadı, Otopark kapasitesinin arttırılması( Yol kenarlarını otopark ) yaparak çözmüş görünüyor. Doğal gaz dediler şehrin bazı yerleşim yerleri haricinde yapmadılar, Boztepe’ye teleferik projesini yapmadılar. TOKİ kentsel dönüşüm marifeti ile belli alanları yıkmış ama bir aşama kat edemediğiniz Çömlekçi kentsel proje, Tabakhane kentsel proje yarım yamalak durumda, Sotka( Narlı Bahce) kentsel dönüşüm yapılmadı. Meydan parkı düzenlemesi yapılacak denildi( 3 etaptan) oluşup halen daha( 2. Etaptan )devam ediyorlar, göreve geldikten sonra benim de meclis üyesi olduğum dönemde söz vermelerine rağmen Şike anıtını yapmadılar. Ayrıca tek belediye zamanında bunları yapmazken, Adı Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesi ile olan anlaşmazlığınızla da yapılacağı görünmüyor.”

Beyin Ölümü Gerçekleşti 

AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel’in ağabeyi Akçaabat’ta öğretmen olarak görev yapan Hüseyin Karaçengel birkaç gün önce beyin kanaması geçirerek Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Durumu ağır olan Hüseyin Hocanın maalesef beyin ölümü gerçekleşti. Hüseyin Hocaya Yüce Allah’tan şifalar diliyoruz. 

Balta Ve Cora’ya Teşekkür Etti  

Şalpazarı Belediyesi Belediye Başkanı Kurukız Başkanlığında Ekim ayı danışma meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında bir konuşma yapan Başkan Kurukız; “Temmuz ayında ilçemizde yaşamış olduğumuz sel felaketinin oluşturmuş olduğu zararları yeni toparladık. 

Selin zarar verdiği özellikle Geyikli Mahallemiz başta olmak üzere Simenli, Çamlıca, Doğancı Mahallelerimizde menfez yapımı ihalesini yapmış olup kısa bir sürede menfezleri tamamlayacağız. Selde zarar gören vatandaşlarımıza da kaymakamlık aracılığı ile azda olsa yardımlarda bulunduk. Bu yardımların daha fazla olması içinde bazı girişimlerde bulunduk.  
 
Şalpazarı’nda yaşanan sel felaketinde İlçemizin daima yanında olan her türlü sıkıntısı ile ilgilenen Salih Cora ve Muhammet Balta Milletvekillerimize şahsım ve İlçem halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kocaman Veda Etti 

Vakfıkebir ilçesi Büyükliman İlkokulu öğretmenlerinden, Türk Eğitim-Sen Vakfıkebir Şube Başkanı Ahmet Kocaman 37 yıllık meslek hayatına son noktayı koydu. Kocaman için bir veda yemeği düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Ahmet Kocaman " Ülkeme hizmet etmek için çıktığım bu kutsal yolda sizlerle yolumuz ayrılıyor. Bizler bıraktığımız izlerle vatanımızda barış içerisinde, sevgi içinde birlikte yaşayacağız diye düşünüyorum. Başta Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürümüze ve Milli Eğitim camiamıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yeşil Alan Otopark Oluyor

Trabzon Beşirli’de bulunan 100 metre karelik bir alan otoparka dönüştürülüyor. Trabzon’da Beşirlilerin nefes aldığı yeşil alana 20 araçlık yer üstü yeraltı otopark yapılacak. Proje kapsamında ağaçlar ve çimler sökülmeye başladı. 

Trabzon’da Beşirli’de 100 metre karelik bir alandaki park otoparka dönüştürülüyor.  Yeni projeye göre mevcut yeşil alan da azalıyor. Mahalle sakinleri projeye karşı çıkıyor. Otopark yapılmasını değil daha çok yeşillendirilmesini istiyor. 
Mahalle sakinlerinden Hatice Yılmaz,  bu alanda sağlıklı hayat yürüyüş yollarının da bulunduğu semtin sayılı yeşil alanlarından bir olan yere her gün çocuklarını okuldan sonra parka getirdiğini söylüyor. 
Apartmanların iç içe olduğu Beşirli ‘de çocukların oynayabileceği bir alan olmadığına dikkat çeken Yılmaz  "Ağaçları sökmeye başladılar.
 
Oysa burasını daha da yeşillendirmeleri lazım. Çocuk oyun alanları artmalı. Başka yeşil yerimiz yok ki. Biz günde iki kez geliyoruz. Hem öğlen hem akşam. Yeşil olarak kalmasını tercih ederiz." 
 
Editör: TE Bilisim