“Çebi ailemizin kıymetli iki büyük iş adamı ülkemiz için her daim taşın altına çekinmeden elini koyan binlerce kişiye ekmek kapısı olan değerli büyüklerimiz Makyol Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Saffet Çebi “biz bize yeteriz” kampanyasına duyarsız kalmayarak şirketi adına 5.000.000₺ ile kampanyaya katılım sağlamıştır.
 
Yine çok değerli aile büyüğümüz demir çelik sektöründe ülkemize hizmet veren kaptan demir çelik şirketi yönetim kurulu başkanı Yaşar Kaptan Çebi “ Biz Bize Yeteriz” kampanyasına duyarsız kalmayarak 1.000.000₺ bağışla kampanyaya bağışta bulunmuşlardır. Ailemizin kıymetli iki büyük çınarını tebrik ediyor ellerinden öpüyorum Allah sizlere uzun ömürler versin inşallah Çebi ailesinin bir ferdi olarak sizlerle gurur duyuyorum.”
 
BAŞDENETÇİ ONLİNE DERS ANLATTI
 

T.C. Kamu Başdenetçisi Avukat Şeref Malkoç Trabzon Üniversitesi öğrencileri ile online üzerinden buluştu. Bir bilene sor başlığı altında Hukuk Fakültesi öğlencilerine ders anlatan Av. Şeref Malkoç Koronavirüsü sebebiyle okula gidemeyen öğrencilere son derece yararlı bilgiler aktardı. Öğrenciler Malkoç'u soru yağmuruna tuttular.
 
EVDE KAL TRABZON
 
Trabzon Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Metin Kurt yazılı açıklama yaparak Koronavirüs ile ilgili sabırlı omaya davet etti. Kurt'un açıklamaları şöyle: 'Kıymetli Trabzonlu hemşerilerimiz tüm Dünyaya yayılmış olan Covit-19 Virüsüne Karşı Yetkililerimizin Uyarılarına Uyalım. Evde Kalalım. İtalya ve İspanya gibi olmayalım.

Trabzon Halkımız geçmişte Tarihi Kayıtlarda 1565 ve 1837 yıllarında veba salgınında çok daha fazla kayıplar vermiştir. Veba kendi kendine kaybolduğu kayıtlarda mevcuttur. Vebanın İslam Ülkelerinde çok daha az yıkıcı olması Temizlikten Ve Tedbirlere Uymalarından kaynaklıdır. Şimdide benzer Virüs salgınında da temizliğe ve tedbirlere en çok uyan ülkeler en az kayıpla atlatacaktır. Trabzon halkı olarak gezmeye Ve Eğlenme zevkine meyilli Hemşerilerimize lütfen evde kalın diyoruz. Biz Muhacirlik, yokluk ve büyük sıkıntılar çeken dedelerimizden daha şanslıyız. Nisan ayı çok önemli. Lütfen tedbir kurallarına uyalım. Bağışıklık sistemimizi diri tutan gıdalar alalım. Bu günler geçecek. Çok güzel günler gelecek, hep beraber göreceğiz. Biraz sabır, lütfen evde kalalım.'
 
HİZMETLİLER KANUNİ'YE
 
Trabzon il milli eğitim müdürü Hızır Aktaş, Koravanos-19 krizi dolayısıyla okulların kapalı olduğu bu günlerde tüm hizmetlileri destek için valilik onayıyla Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevlendirilmiş.
 
'ÖDEME BASKISI VAR'
 

Trabzon spor ve Basın camiasının duayen isimlerinden Servet Özkara aradı. Özkara, özellikle Çoruh Elektrik A.Ş'nin sürekli olarak ödeme çağrısı gönderdiğini ve adeta baskı yaptığını söyleyerek, 'Biz sokağa çıkma yasağı sebebiyle faturalarınız ötelenmiştir' mesajı beklerken sürekli olarak ödemelerinizi yapmazsanız şu olur bu olur diyorlar. Bu nasıl anlayış. Sokağa çıktık 300 TL ceza yedik bunu kim ödeyecek' diye sordu. Özkara, Su ödemeleriyle ilgili olarak da Belediyenin evrak üzerinden kesip bağlama parası almamasını istedi.
 
ŞILBIR MEMNUN

 

TTSO Meclis Üyesi Trabzon Sebze Meyve Hali Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Şılbır, koravanos-19 krizi dolayısıyla Büyükşehir Belediyemiz ile anlaşarak çalışma saatlerimizi haftada 6 gün 06-15 olarak belirlememiz bizim ve müşterilerimiz için son derece olumlu karşılandı. Kriz sonrasında da aynı şekilde devam eder düşüncesindeyiz' dedi.
 
SITKI BAŞKANIN HASSASİYETİ
 

Trabzon'un değerlerinden siyasetçi ve iş adamı, Trabzonspor eski Başkan yardımcısı Sıtkı Hacısalihoğlu da koronavirüsü sürecini evde geçiriyor ve gelişmeleri TV ekranlarından takip ediyor. Bize ulaştırdığı değerlendirmesinde,  'Televizyonlarda çok yararlı programlar izliyoruz. Ancak bu programların en verimli yerinde moderötörün 'reklama gidiyoruz' sözleri hiç hoş değil. Bu süreçte reklam veren firmalar olsun televizyonlar olsun fedakarlıklar yapmalı ve en azından böylesine hayati önem taşıyan programlardaki reklamlarından fedekarlık yapmalı. Yoksa 'keçi can derdinde kasap yağ' derdindeki görüntüleri görüyor ve tiksiniyorum' diye konuştu.
 
KANBER’DEN SOSYAL MEDYA UYUMLU SOHBET
 

Kanberoğlu Turizmin sahibi Aydın Kanber, şehir dışı çıkışlarına getirilen sınırlandırma nedeni ile yaklaşık on gündür otobüsleri garaja çekti. Sefere otobüs çıkarmayan Kanber, süreçte yazıhaneleri ziyaret ederek, firma ile ilgili istişare yapıyor. Kanber, dün de Beşikdüzü yazıhanesini ziyaret ederek, yazıhane sorumlusu Atakan Uzun ile bir süre sohbet etti. Sohbette sosyal mesafeyi koruyan Kanber, sürecin böyle devam etmesi durumunda bitikte olan otobüs sektörünün yerin dibine vuracağını söyledi.
Editör: TE Bilisim