İşte o açıklama, “Tek amacı daha yaşanabilir bir kent için haber üretmek olan meslektaşımız Ali Osman Yürük, Taksim Alanı’nda bir esnafın fiili saldırısına uğramıştır.  Yargıya da intikal eden bu olaydan mağdur olan arkadaşımızın yanında olduğumuzu ve saldırıyı kınadığımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Demir’in Gözyaşları 

Şalpazarı Ayten Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Demir Büyükliman Yöresi’nde eğitim camiasını çok önemli hizmetler yaptı. Kurucu müdür olarak görev aldığı okullarda imkansızlıklar içerisinde mucizevi işlere imza attı.  Sağlık camiasını yüzlerce nefer kazandırdı. 

Uzun yıllar Beşikdüzü Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğü görevinde bulunduktan sonra Şalpazarı Ayten Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü görevine atandı. Geçtiğimiz gün eski okulu Beşikdüzü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin mezuniyet törenine katıldı. Burada okul yönetimi kendisine bir jest yaparak yaptığı hizmetler anısına bir plaket hazırladı. 

Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’in elinden plaketini alan Mustafa Demir gözyaşlarına hakim olamadı. Salondakilerin alkışları arasında plaketini alan Mustafa Demir’i hizmetlerinden dolayı kutluyor, bundan sonraki mesleki ve normal yaşamında başarılar diliyoruz. 

Yılmaz’ın Baba Acısı

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Üyesi gazeteci Adem Yılmaz’ın babası Hasan Yılmaz vefat etti.  Merhum Yılmaz’ın cenazesi dün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yomra Gülyurdu Mahallesi’nde aile kabristanlığına defnedildi.

Cenaze Namazına CHP Trabzon Eski Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Gazeteciler Derneği Başkanı Yusuf Turgut, Büyükşehir Basın Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Merhum Yılmaz’a Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Başkan Balta Açıkladı 

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta,  uzun bir süre önce yapımı tamamlanan ancak teslim alınamayan 112 Acil Servis istasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Balta, “112 acil istasyon binası ilçemizde merak edilen bir konu. 

Bu bina Sağlık Bakanlığı tarafından teslim alınmış bir bina değil. Yapılan yer belediyenin uhdesinde olan bir yer değil. Dolgu imar planı olan bir yer değil. Dolgu imar planında orayı sağlık alanı olarak göstereceğiz, arkasına helikopter pisti yaparak sorunu çözeceğiz” dedi.

Beşikdüzü FMTAL Karma Eğitime Geçecek         

Beşikdüzü Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren karma eğitme geçerek hizmete devam edeceği belirtildi.  Beşikdüzü Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2014 yılına kadar aynı binada Ticaret Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi olarak eğitim-öğretime devam etti. 

2014-2015 eğitim-öğretim yılında okulların birleştirilmesiyle sadece kız öğrencilerin öğrenim gördüğü Kız Meslek Lisesi’ne dönüştürülmüş, 2015 yılının Aralık ayında okul müdürlüğüne atanan İbrahim Ateş’in teklifi, bakanlığın onayı ile okul tekrar karma eğitime geçti. Okul Müdürü İbrahim Ateş, “İlçemizdeki Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan Bilişim Alanı 2016-2017’den itibaren öğretmen ve öğrencileriyle birlikte okulumuza taşınarak eğitim-öğretime burada devam edecektir. Okulumuz 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri Alanı, Muhasebe ve Finansman alanı, Pazarlama ve Perakente Alanı ve Bilişim Teknolojileri Alanı ile ilçemize ve bölgemize hizmet etmeye devam edecektir” dedi. 

Bu Binaya Yazık Oluyor   

Tonya Kalınçam Mahallesi’ndeki Yeşilçam İlkokulu binası ilgisizlik nedeniyle her geçen gün daha da fazla tahrip oluyor.  Taşımalı eğitim uygulaması sonucu kapanan okulların binaları birer birer yok oluyor. 1990’lı yıllarda başlayan taşımalı eğitim uygulaması ile Tonya’da ilk kez Çamlı ve Cumhuriyet (Cunuka) ilkokulları kapanmıştı. 

Daha sonra taşıma merkezlerine öğrencilerin taşınması ile toplam 17 ilkokul kapandı. Kapanan okulların binaları da kaderlerine terk edildi. Kapanan okullardan ilk yıkılan Melikşah İlkokulu oldu. Ardından birer birer içine girilmez hale gelen okullardan biri de Kalınçam Mahallesi’ndeki Yeşil¬çam İlkokulu binası. Kalınçam Mahallesi girişindeki okulun çatı kaplamasındaki saclar, rüzgarın etkisiyle koptu ve çevreye savruldu. Tonyalılar okul binasına sahip çıkılmasını istiyor. 

Türkiye Birincisi Oldu

Trabzon Aydınlıkevler Mahallesi İlköğretim Okulu 4.sınıf öğrencisi Damla Su Külekçi özel bir eğitim kurumun ülke genelinde internet üzerinden gerçekleştirdiği yetenek ve bilgi yarışmasında Türkiye birincisi oldu.Damla Su Külekçi okulunda ise okul ikincisi olarak takdirname kazandı. 

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi’nin kızı olan Damla Su Külekçi’nin bu başarısı takdir toplarken okul yönetimi tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi.Damla Su Külekçi başarısındaki en büyük payının sınıf öğretmeninde olduğunu dile getirerek “Öğretmenimizin sevgisi ve ilgisi bize başarının yolunu açtı” dedi.

Akçaabat’a 41 Dönümlük Dolgu Geliyor

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yeni bir dolgu alanı daha oluşturuluyor. İlçenin Darıca Mahallesi’nde 41 hektarlık alanı kapsayan öneri Dolgu Alanı, Uygulama İmar Planı’na oy birliği ile işlendi. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Darıca Mahallesi, hem Trabzon’un hem de Akçaabat’ın şu anda yaşam alanı olarak en güzel yerlerden biri. Dolayısıyla orada rekreasyon alanı yapabilmemiz için dolgu alanı yapılması gerekiyor. Darıca sahiliyle Akçaabat sahiliyle buluşturacağız. Bu dolgu alanı yapılması sahilde yeni bir bozulmaya sebebiyet vermeyecek” dedi.
 
Editör: TE Bilisim