Nikahı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kıyarken Büyükşehir belediye Eski Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Toki Başkanı Ömer Buluk ve AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ise nikah şahidi oldu. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,  Çarşıbaşı Belediye eski Başkanı Coşkun Yılmaz,  Ortahisar Ak parti ilçe Başkanı Temel Altunbaş ve Çarşıbaşı Ak Parti ilçe Başkanı Hakan Kocaman düğüne katılarak Cengiz Çolak'ı yalnız bırakmadılar. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Özel Kalem Müdürü de düğüne Başkan Zorluoğlu adına katıldı ve çiftleri tebrik etti. Biz de Taka Gazetesi olarak genç çiftleri kutluyor mutluluklar diliyoruz.
 

 
KARAYOLU TEHLİKE SAÇIYOR
 
Sürmene Köprübaşı karayolu üzerinde kendiliğinden yükselen ağaçlar sürücülerin görüş alanını olumsuz yönde etkiliyor.  Sürmene Köprübaşı arasında bulunan 14 kilometrelik devlet karayolunda ağaçların yükselmesi sürücülerin görüş mesafesini kısıtlıyor ve kazaya sebep oluyor. Zaman zaman sürücülerin zor anlar yaşadığı karayolu üzerinde ağaçların kesilerek sürücülerin rahat seri sağlanması için yetkililerin önlem alması gerekmektedir.
 

 
BİRİNCİ'DEN DEĞERMENCİ'YE ZİYARET
 
Akçaabat eski belediye başkan yardımcısı, Abdülhamit Han Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cevat Birinci, AK Parti Trabzon il eski yöneticilerinden Cengiz Değermenci'yi evinde ziyaret etti. Karşıyaka Mahallesindeki evinde Değermenci'yi ziyaret eden Birinci, hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de hediyesini takdim etti. Sağlık durumu gayet iyi olan Değermenci, Birinci'ye ziyaretinden ve hediyesinden dolayı teşekkür etti.
 

 
ORHON UNUTULMADI
 
Rize Belediyesi Eski Başkanlarından merhum Ekrem Orhon’un 37. ölüm yıl dönümü ve ebediyete intikal etmiş merhum Rize Belediyesi eski başkanlarını anma merasimi vatandaşların katılımıyla düzenlendi. Rize Belediyesi tarafından, Ekrem Orhon’un Rize Kalesi’nde bulunan kabri başında düzenlenen merasime Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve eşi Fatma Metin, Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Merhum Rize Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu’nun mesajının okunmasıyla başlayan merasim, katılımcıların konuşmalarının ardından dua ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
 


 AYVAZOĞLU’NDAN ANLAMLI MESAJ
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesinin 6. Yılı ile ilgili yayımladığını mesajda “Doğrudan halk oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurunbaşkanı olarak milletimize hizmet yolunda geçireceği 6’ncı yılı kutlu olsun!  Daha nice sizli yıllar diliyorum Sayın Cumhurbaşkanım.” dedi.
 

 
HATIRALARINI YAŞATMAK GÖREVİMİZ
 
Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Gürsoy, “
Son 1 ay içerisinde; İlçemizdeki şehitlerimizin kabirlerinde çevre düzenlemesi yapıldı. İlçemizdeki üst geçitlerde solmuş ve okunmaz hale gelen şehitlerimizin isimleri yeni ve dikkat çeken bir tasarımla yeniden düzenlendi.  İlçemiz yan yolda belediyemizin alt kısmında bulunan duvarlarda çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazısı yenilendi.  Şehitlerimizin ruhları şad olsun, aziz hatıralarını hep birlikte yaşatmak görevimizdir.” dedi.
 

 
BAYRAKTUTAN’A ÖNEMLİ GÖREV
 
CHP 36. Olağan Kurultayı sonucu Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin yaptığı toplantıda Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlık, Başkan Yardımcılığı ve Sekreterlik seçimi gerçekleşti. CHP 36. Olağan Kurultayı sonucu Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin yaptığı toplantıda Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlık, Başkan Yardımcılığı ve Sekreterlik seçimi gerçekleşti. Seçimde üyelerin tam oyunu alan Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan yeniden Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı oldu.
 


ÇORUH VATANDAŞLARI UYARDI
 

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), dağıtım bölgesinde yer alan enerji nakil hatlarına yapılan müdahalelere karşı bir kez daha uyarı da bulundu. Enerji nakil hatlarına yapılan gerek bilinçli gerek bilinçsiz müdahalelerde hukuki yollara başvurduklarını ifade eden Çoruh EDAŞ Yetkilileri; can güvenliği için ciddi bir risk oluşturan bu gibi durumların göz ardı edilemeyeceğinin altını çizdi.

Enerji iletim hattına yabancı cisim atarak veya silahla elektrik hattına, izolatöre, aydınlatma armatürüne atış vb. gibi durumların can ve mal güvenliği için ciddi bir risk olmasıyla birlikte suç olduğunu da belirten Çoruh EDAŞ, konunun hukuki boyutlara taşındığına dikkat çekti.
 


 

Editör: TE Bilisim