Babaların babası Of’lu Osman Cevahiroğlu’nun kiymetli eşi Hayırsever insan Saime Cevahiroğlu hakka yürüdü. Cenazesi 28 Eylül salı günü öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ebedi istirahatgahına defin edildi. Allah rahmet etsin.

İSMAİL SUNGUR’U DİNLERKEN

İsmail Sungur, Trabzonlu. Endüstri Meslek Lisesi mezunu ve İdmangücü Kulübünde futbol oynamış bir isim. 3.lige transfer için gittiği Kocaeli’nde kaldı ve orada 25 yıl fabrikalarda çalıştı, sendikacılık yaptı. Sonrasında da önce Gebze ilçe yönetimine ardından da CHP’nin Kocaeli il yönetimine girdi. Her yaz gelir. En büyük keyif aldığı nokta arkadaşlarını, dostlarını ziyaret etmek. Arsin Konak Mahallesindendir. Bizi de ziyaret etti ve sohbet ettik. Yaşadığı sorunları da bize aktardı: Sordu, hani fındık 27 TL idi, TMO’dan döndük piyasaya 20.75 TL’den vermek zorunda kaldım. 7 bin TL zararım var. Konak mahallesinde evimizin önündeki direğe lamba takılmalı raporuna rağmen ÇORUH EDAŞ bir türlü lambamızı takmadı. Hizmette siyaset olmamalı. Her üreticinin fındığı alınmalı, hak edenin kapısına elektrik direği dikilmeli. TMO ve Çoruh’ta yaşadıklarım iktidara kazandırmaz, aksine kaybettirir. Milletvekilleri bu haksızlıklara müdahale etmeliler.’

NEDEN MÜDAHALE ETMEDİLER?

Osman Doğru. Çarşıbaşılı. Merkezde balıkçılık yapıyor. Tam bir Trabzonspor fanatiği. ‘Abdulkadir Ömür elimizde büyüdü’ dedi. Galatasaray maçında yaşadıklarını anlatmak için de Trabzon’a bizzat TAKA gazetesine geldi. Şunları söyledi: ‘Öncelikle taraftar grupları maça girerken mutlaka alkol kontrolü yapılmalı. Maç sırasında baktım bir genç üstten elbisesini çıkardı. Diyor ki sahaya gireceğim. Bende kendisini durdurmaya çalıştım ve emniyet mensuplarını uyardım. Engelleyin dedim. Bir süre sonra gruplar arasında kavga çıktı, dakikalarca sürdü. Polisler ve güvenlikçilere diyorum ki, kardeşim neden müdahale etmiyorsunuz, ‘Emir gelmedi’ diyorlar! Yazık değil mi? Böyle giderse Trabzonspor’un Şampiyonluk yolunda yara alır. Bazıları tribüne alkollü geliyor ve olay çıkarıyor. Artık müdahale etme zamanı geldi. Abdulkadir Ömür bizim değerimizdir. Formsuz olabilir. Bu takımı onlar şampiyonluğa taşıyacaktır.’

ORTAHİSAR’DA GİTMEDİK HANE BIRAKMIYOR

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, her an her dakika vatandaşın yanında oluyor. Esnafları iş yerlerinde, daire amirlerini kurumlarında, cenazesi olanları taziyede, düğünü olanları salonlarda, büyükleri evlerinde ziyaret ediyor. Ortahisar’da yaşayan yaklaşık 400 bin kişiye ulaşmaya çalışan Çebi, vatandaşla birlikte olmaktan da büyük mutluluk duyuyor. Çebi, Kalkınma Mahalle Başkanı Niyazi Koçkahraman ile birlikte mahallenin büyüklerinden Orhan Gümdüz’ü ziyaret ederek, hasbihal etti. Çebi, büyüğü Orhan Gümdüz’den hayat tecrübelerini ve bilgi birikimlerini dinleyerek keyifli sohbet gerçekleştirdi.

SAĞLAM’I ZİYARET ETTİLER

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Trabzon Şubesi olarak Aile Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Seha Sağlam’ı ziyaret ederek, çalışmalarımız hakkımda bilgi alış verişinde bulundular. Dernek Başkanı Ahmet Tezcan ve yönetim kurulu üyeleri Sağlam’ı ziyaret ederek, şehit aileleri ve gaziler ile ilgili yapılan çalışmaları ve yapacakları projeler hakkında müdür Sağlam ile fikir alışverişinde bulundular. Başkan Tezcan, “Birlikte Trabzon’da çok güzel, çok faydalı çalışmalara imza atacağız.  İl Müdürümüze kıymetli vakitlerini bizlere ayırdığından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

ŞAHİN’DEN BAŞSAĞLIĞI

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Şahin, bir süre önce dayısı Küçük Kalaycı’yı kaybeden belediye personeli Cengiz Değirmenci’yi ziyaret ederek başsağlığı diledi. Ortahisar Karşıyaka Mahallesinde Değirmenci’yi ziyaret ederek, başsağlığı ve üzüntü dileklerini ileten Şahin, bir süre de sohbet etti.

GEÇMİŞ OLSUN ERMAN BAŞ

Trabzonspor sevdalısı, bordo mavi renkleri her zaman yaşatan Trabzon’un tanınan siması Orman Muhafaza Memuru Erman Baş, KTÜ Farabi Hastanesinde küçük bir operasyon geçirdi. Çalışmayı çok seven, yorulmak nedir bilmeyen Erman Baş’ın kalbi çalışma aşkına fazla dayanamadı. Hemen KTÜ Farabi Hastanesine kontörle giden Erman Baş, Hastanenin Kardiyoloji uzmanlarından Prof. Dr. Mustafa Gökçe’ye kendini emanet etti. Prof. Dr. Mustafa Gökçe tarafından gerekli tahlilleri yapılan Erman Baş, anjiyosunu oldu ve kapalı damarları açıldı. Kendisine rutin bakım yaptıran Baş, hastaneden taburcu oldu. Kendisine ‘Geçmiş olsun’ dileklerini ileten ve dua eden herkese teşekkür eden Baş, Prof. Dr. Mustafa Gökçe’ye de ilgi ve alakaları için teşekkür etti.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Hendek Belediye Başkan Vekili Fatih Öztürk ve Hendekli İş İnsanı Kenan Türk Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi’yi makamında ziyaret etti. Ortaklaşa yürütülebilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hendek Belediye Başkan Vekili Fatih Öztürk’e Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen ürün ve hizmetlerle ilgili detaylı bilgiler sundu. Ziyaret hediye taktimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

Editör: TE Bilisim