ERDEMOĞLU’NUN TRABZON’A VEFASI

      

Erdemoğlu Holding, bir yandan ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşması için var gücüyle çalışırken, diğer yandan da geleceğimiz olan gençlerimizin her türlü eğitimine katkıda bulunmaya devam ediyor. Bu hedef doğrultusunda Üniversite eğitimini Karadeniz’de yapan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, bu kez üniversite eğitimini aldığı Trabzon’a Spor Lisesi Kompleksi yaptırıyor. Karadeniz’e vefa borcunu ödemeye hazırlanan Erdemoğlu’nun yaptıracağı Spor Lisesi’nin temel atma töreni ise 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek.

MARAŞ’TA 2 GÜN KAPANMA OLACAK

Trabzon’un Ortahisar İlçesinde bir süre önce trafiğe kapatılan Maraş Caddesinde zemin kaplama işlemine 23 Mayıs tarihinde başlanıyor. Zemin kaplaması Dökme Agrega yapılacak Maraş Caddesi ile ilgili dün Trabzon Büyükşehir Belediyesinden bir bilgilendirme metni yayınlandı. İşlemin 23 Mayıs 2022 tarihinde başlanacağı ve hava şartlarına bağlı olarak her gün 400 metre karelik bölümün kaplanacağı ifade edilen açıklamada, bu alanda bulunan iş yerlerine 2 gün kapama uygulanacağı ifade edildi.

TOPTANCILAR SİTESİ İÇİN TOPLANDILAR

Trabzon'da toptan ticaret işi yapanların bir çatı altında toplanması için kurulan Trabzon Toptancılar Derneği, dernek başkanı Mehmet Üçüncüoğlu riyasetinde bir araya geldiler. Toplantıda Toptancılar Sitesi ve Ticaret Merkezi için alternatif yer çalışmalarının sunumu gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Ücüncüoğlu, "Alternatif yer çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda temel atmayı planlıyoruz" dedi.

GAZETECİLERDEN ÖZGÜNEŞ'E ZİYARET

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, Gazeteciler Bahattin Baştürk, Sonay Çaluk, Meryem Akgün ve Selahattin Özcan, bölgenin en büyük toptan ticaret merkezi Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş'i ziyaret ettiler. Güneş ile ticaret ve ekonomi üzerine sohbet ettiler.

ÖSYM BAŞKANI AYGÜN ZİYARET ETTİ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, makamında ağırladığı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'e nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün ise, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin incisi konumunda olan Rize’de ve akademik başarıları ile takdir toplayan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Görüşmede, RTEÜ'de yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri ve projelere ilişkin konular ele alındı. Ziyaretin sonunda Rektör Karaman, ÖSYM Başkanı Aygün’e günün anısına hediye takdiminde bulundu.

ARAKLI-SÜRMENE İÇME SUYU ARITMA TESİSİ AÇILIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü ile İLBANK A.Ş. iş birliğinde yapımı tamamlanan Araklı-Sürmene İçme Suyu Arıtma Tesisi bugün saat 11.00’da açılıyor. Bölgenin sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan arıtma tesisinin açılışına şehir protokolünün katılımı bekleniyor.

HÜKÜMET CADDESİNE İLK KAZMA VURULDU

Yomra Belediyesi tarafından yapımına başlanan Hükümet Caddesi’ne ilk kazma vuruldu. Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ‘Bu hafta itibariyle Sancak Mahallesi Hükümet Caddesi’ne ilk kazmayı vurduk. Yıllardır gerekli yapım, bakım onarım çalışmalarının gerçekleştirilmediği alt cadde ve yan bağlantı yolları yapacağımız çalışmalar ile çok güzel olacak. İlk olarak yağmur suyu hatlarını inşa edeceğiz. Cadde tekrar kazınmaması için doğalgaz şebeke hatlarını da döşeyeceğiz. Üst yapıda parke, bordur, aydınlatma, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarımızı icra ederek Yomra ile özdeşleşmiş bu caddeyi ilçemize ve insanlarımıza layık hale getireceğiz” dedi.

FINDIK FİYATI YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Giresun’da serbest piyasada sezon başında kilogramı 24 liradan alıcı bulan fındığın fiyatı 40 liranın üstüne çıktı. Serbest piyasada fındık fiyatının yükselmesini değerlendiren fındık tüccarı Ahmet Ergün, “Yıl sonuna doğru fındık fiyatı 30 lira seviyelerine doğru yükselmeye başladı. Yıl başından sonra ise fındık fiyatı 30 ila 40 lira arasında inişli çıkışlı bir grafik izledi. Son bir haftadır ise fındık fiyatı randımanına göre 40 liranın üzerinde seyrediyor” dedi.

Editör: TE Bilisim