Başka cezaevine sevki var ama parası yok, gidemiyor. Ayrıca 41 numara spor ayakkabısını istiyor ve bir de eşofman takımı bekliyor. Hayırsever iş adamları ramazan ayının da hürmetine Espiye L Tipi Cezaevi 3 koğuş adresine gönderirlerse yardımları bir ihtiyaçlıya gitmiş olacak.

‘DÜNYA LİDERİNE SAHİP ÇIKALIM’

Bir diğer mektup ise Trabzon cezaevinden ulaştı elimize. Mahkum İsmail Taşkın yazmış. Uzunca bir yazı. Türkiye’nin düşmanlarını işaret etmiş ve İngilizlerin dünyanın belası olduğunu, alttan yürüttüklerini ve dünyadaki musibetlerin sorumlusunun İngilizler olduğunu söyledi. Bir diğer iddiası PKK ve YPG gibi terör örgütlerin yine müttefiklerin beslediği. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a destek veriyor ve ‘şartlar ne olursa olsun bu millet dış güçlere meydan okuyan milletimizin arkasında durmalı’ dedi.

TOHUMCU ARAKLI’YA VEDA ETTİ

Araklı İlçe Müftüsü Abdulkerim Tohumcu’nun tayini İstanbul Güngören’e çıktı. Müftü Abdulkerim Tohumcu’nun tayininin çıkması sevenlerini üzdü. İlçe Müftüsü Tohumcu Belediye Başkanı Recep Çebi’yi makamında ziyaret etti. Araklı İlçe Müftüsü Abdulkerim Tohumcu burada yaptığı konuşmada, ''Belediye Başkanımız güler yüzlü, ikili ilişkileri son derece yerinde ve iyi bir başkan. Onunla burada görev yapmaktan gerçek manada kıvanç duydum.

Sayın Belediye Başkanımıza müftülüğümüze bugüne kadar vermiş olduğu desteklerinden, katkılarından ve ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse inşallah göreve gittiğimiz İstanbul'da da hayırlı işler yapmaya devam edeceğiz.'' dedi. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ise, ”İstanbul Güngören’e tayini çıkan Araklı İlçe Müftümüz Sn. Abdülkerim Tohumcu beyefendinin güzel hizmetlerine, güler yüzüne şahitlik ettik. Sayın Müftümüzle çalışmaktan canı gönülden keyif duydum. Hocamıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni görev yerinde muvaffakiyetler diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

UĞUR OKULLARI TRABZON KAMPÜSÜ AÇILIYOR

Türkiye’de eğitim alanında adından sıkça söz ettiren Uğur Okulları Trabzon Kampüsü açılıyor. Okul öncesi, ilk, orta ve lise eğitimlerinin verileceği köklü eğitim kurumunun Trabzon Kampüs Müdürlüğüne, kentin tanınan eğitimcilerinden Cihan Kayar atandı.

Kayar, profesyonel ekibi ile Uğur Okulları Trabzon Kampüsünü eğitimde ilk seviyeye çıkarmak için yoğun mesai harcıyor. Ekibi ile kentte ziyaretler gerçekleştiren Kayar, Uğur Okulları’nın kentte başarılı olması için tüm gücü ile çalışacağını dile getirdi. Kayar ve ekibine bizler de başarılar diliyoruz.

İFTARLIK HURMALAR MERYEM BAŞKANDAN

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, yaptığı sosyal projeler ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Gönüllere girerek gönüllerde kalıcı küçük ama anlamlı sürprizleri ile adından söz ettiren Meryem Başkan, Ramazanın ilk günü de Akçaabat'taydı. Trabzon'un en büyük pazarlarından olan Salı pazarında vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Meryem Sürmen, iftarlık hurmaları da hediye etti.

MHP’DE İSTİFA DEPREMİ

Rize’nin Derepazarı ilçesinde Belediye Başkanı Selim Metin, partisi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den istifasını genel merkeze sundu. Başkan Metin’in istifasının ardından encümen üyeleri Davut Beyazıt ve Hasan Şahin’in de MHP’den istifa ettikleri öğrenildi. Hem belediye başkanının hem de encümen üyelerinin istifalarına MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan’ın tavır ve davranışlarının neden olduğu iddia edildi.

KARAİSMAİLOĞLU ABLASINI KAYBETTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun ablası Nermin Öztürk vefat etti. AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, yaptığı açıklama ile baş sağlığı diledi. Ayvazoğlu, “Vefat haberini üzülerek öğrendiğim Kıymetli Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu’nun ablası Nermin Öztürk Hanımefendiye Rabbimden rahmet; Sayın Bakanımıza ve onun şahsında merhumenin geride bıraktığı kederli ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Mekânı Cennet olsun.” dedi.

DİNÇER ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR

Prof. Dr. İbrahim Dinçer ve Prof. Dr. Hikmet Yazıcı yarın Trabzon Üniversitesinin konuğu oluyor. Prof. Dr. Hikmet Yazıcı’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan “Üniversite Araştırma ve Eğitiminde Yeni Paradigmalar” konulu program yarın 17.00’da başlayacak.

DİNÇER KİMDİR?

Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyesi ve Enerji Çalışma Grubu yürütücüsü aynı zamanda Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Yürütme Kurulu Üyesi olup, Yıldız Teknik, Ontario, Carleton, Toronto ve Waterloo üniversitelerinde görev yapmaktadır. İçlerinde Kanada'nın en önemli ödüllerinden birisi olan the "Premier's Research Excellence Award" isimli araştırma ödülünün de bulunduğu 15'in üzerinde ulusal ve uluslararası prestijli ödülün sahibi olan Prof. Dinçer, 4 uluslararası derginin baş editörü ve 30’un üzerinde teknik derginin editörler kurulu üyesidir. Prof. Dinçer, dünyada çeşitli üniversitelerde kullanılan ve de ders kitabı olarak okutulan 30'un üzerinde basılmış teknik kitabın yazarıdır ve 250'nin üzerinde doktora ve yüksek lisans öğrencisi yetiştirmiştir. Sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji teknolojileri, yeni enerji depolama yöntemleri, ileri soğutma teknolojileri, alternatif enerji stratejileri ve politikaları üzerine çokça basılı dergi makalesi ve uluslararası konferans bildirisi mevcuttur. Yüzlerce üniversite ve uluslararası konferanslarda davetli verdiği konuşmaları mevcuttur. Birçok teknolojiye imza atan Prof. Dinçer'in çeşitli icatları ve patentleri de bulunmaktadır. Evli ve 5 çocuk babası olan Prof. Dinçer Trabzon, Çaykaralı 11 kardeşli bir ailenin 10'uncu çocuğudur.

Editör: TE Bilisim