Atatürk’e teşekkürlerini ileten CHP’li kadınlar, hem yerel hemde genel yönetimlerde kadına tanınan seçilme kotasının artırılmasını istediler. Atatürk’ün Türk kadınının ülke sornularına sahip çıkmasına yönelik harekete geçirmesi sebebiyle teşekkür eden kadınlar, ‘Partimizin de kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ediyoruz’ dediler.   

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olması nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şu açıklamalarda bulundu:

“İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, 10 Aralık 1948 yılında, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun Paris’te yapılan 183’üncü oturumunda kabul edilen 30 maddelik bildiridir. 71’inci yıldönümünü kutladığımız İnsan Hakları Evrensel Beyannamesiinsanların dil, din, ırk, renk ve cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı başta eğitim hakkı olmak üzere eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına almıştır.Bilimin ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık dünya düzeni de değişmiş oldu. İnsan haklarının korunmasına yönelik alınan kararlar yeterli olmamakla birlikte, insanlığın gördüğü zulüm ve vahşet karşısında verilen cezaların da caydırıcı olmadığı görülmektedir. Bunun önüne geçilmesi için de öncelikli olarak toplumsal bir bilinç geliştirilmelidir. Bu nedenle de insan haklarının korunmasına yönelik bilincin geliştirilmesi konusundaki sorumluluk öncelikle devletlere ait olmakla birlikte bu görev medyadan, sivil toplum kuruluşlarına kadar tüm kurumların ve bireylerin saygı ve hoşgörü çerçevesinde işbirliğini de gerektirmektedir.Ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle topluma yararlı projeler üreten, şehrimize, ülkemize ve insanlığa katkılarıyla ülke geleceğinde söz sahibi olmaya çalışan Gümüşhane Üniversitesi, vermiş olduğu eğitim ve öğretimlerle insan haklarına duyarlı bireyler yetiştirmeyikendisine öncelikli görev olarak belirlemiştir. Bu vesileyle insan haklarının gözetildiği ve korunduğu güvenli bir gelecek temennisiyle‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü en kalbi duygularla kutluyor, bu anlamlı günün tüm insanlık alemine barış, huzur ve adalet getirmesini diliyorum.”

MÜSİAD Orman’da

Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz’ı ziyaret eden MUSİAD Trabzon Şube başkanı Ali Kaan ve yönetim kurulu üyeleri Bölge müdürü Yılmaz’a yeni görevinde başarılar dilediler.

Başkanları Ziyaret Etti

Trabzonlu Gazeteci Hakkı Emiroğlu, Pazarkapı mahallesinde çok yakından tanıdığı İstanbul Belediye Başkanı  Ekrem İmamoğlu ile Çaykur’dan dostluk kurduğu Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi ziyaret etti. Yüce, ‘Sakarya, Karadeniz havzası içerisinde. İlimizin neresine gitseniz bir Trabzonlu bulmanız mümkün. Bu bölgede çalışman rahatlığını seçildiğim günden beri her an hissediyorum. Bundan büyük bir zevk alıyorum’ dedi. İmamoğlu ise Emiroğlu ile Trabzon’daki dostlarına selam gönderdi.

Başkana Yeni Ünvan

Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı Ecz. Koray Koçhan, doktora eğitimine de tamamlayarak ‘Doktor’ unvanını aldı. Belediye başkanlığında başarılı hizmetlere imza atan Koçhan, master eğitimini de tamamlayarak Ecz. Dr. Koray Koçhan olarak halka hizmet edecek. Başkanı tebrik ediyor, başarılı çalışmalar diliyoruz.

Mağmat Boğazı Sohbeti

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Mağmat Boğazı mevkiindeki Aygören tesisleri önceki akşam derin sohbete ev sahipliği yaptı. Siyasetçiler Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara, Mimar Aydın Demirci, Eslem Çavdar, Nihat Akyüz ve Hüseyin Cahit Afacan, tesis sahibi Birol Karabina’nın davetlisi olarak Mağmat Boğazı’na çıktılar. Çaylarını kahvelerini içtiler. Eeeee masada bu kadar siyasetçi varken, Trabzon’un siyasi konuları ele alınmadan olur mu? Olmaz tabii ki. Kim bilir belki o kareden ne görevler çıkar!

Bu Doktor Farklı Doktor

Trabzon Fatih Devlet Hastanesi acil servis doktorlarından Arslan Kalay, hastalara yaklaşımı, tedavide güler yüzü ile hastane personeli, hastalar ve hasta yakınları tarafından çok sevilir. Doktor Arslan Kalay’ın bilinmeyen bir sportif özelliği vardır. İyi bir bisiklet sürücüsü ve yüzücü olan Kalay, Aralık ayına aldırış etmeden Faroz Limanında denize girerek yüzdü. Kalay’ın soğuk suya aldırış etmeden denize atlaması takdir toplarken, yılın 12 ayı yüzdüğünü ifade etti.
Editör: TE Bilisim