Odasını dolduran çiçekler için vatandaşlara teşekkür eden Bıyık "Şahsıma gönderilen tebrik çiçeklerini; gelirini Yomra Merkez İlkokulu'ndaki eğitim hizmetlerinde kullanmak üzere satışa sunuyorum. Eğitime katkı verecek olan herkese şimdiden teşekkür ederim. Çiçek gönderen değerli hemşehrilerime tebrikleri ve bu hayra vesile oldukları için şükranlarımı sunarım..." ifadelerini kullandı.
 
AB Bilim Karavanı Trabzon'da
 
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Almanya Büyükelçiliği işbirliği ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi'nin ev sahipliğinde AB Bilim Karavan’ı etkinlikleri Trabzon’da gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında beş farklı okulda 800 öğrenciye ahşap modelleme, robotik kodlama, 3D Modelleme, 3D baskı ve elektronik çalışmaları eğitimi verildi. 
 
Trabzon'da 5 gün kalacak olan ‘AB Bilim Karavanı’ kapılarını öğrenciler için açtı. Bilim Karavanı’nda, hayal eden, tasarlayan ve üreten bir neslin hedeflendiği, ahşap modelleme, robotik kodlama, 3D Modelleme, 3D baskı ve elektronik çalışmalar eğitimi verildiği vurgulandı. TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından yapılan açıklamada, AB Türkiye Delegasyonu Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağının Desteklenmesi Projesi kapsamında 20 ilde TOBB, Ticaret ve Sanayi Odaları ve MEB işbirliği ile ‘Bilim Karavanı Yollarda’ projesini gerçekleştirdiği vurgulanarak, “Bilim Karavanı projesi sayesinde çocukların bilimsel üretime ilgilerini artırmayı amaçladık.
 
Özellikle köylerde yaşayan çocukların bu etkinliğe katılımlarına özen gösterdik. Çocukların tüketen değil üreten bir nesil olması için özel olarak tasarlanmış eğitim karavanı ile dezavantajlı gruplara ulaşmak ve üretimi sevdirmek amaçlandı. Karavanda öğrenciler, ahşap modelleme, robotik kodlama, 3D Modelleme, 3D baskı ve elektronik çalışmalar gerçekleştiriyor” ifadesi kullanıldı. Öte yandan etkinliğin cuma gününe kadar Trabzon'un çeşitli ilçelerinde devam edeceği belirtilirken beş gün boyunca KTÜ AB Kulübü tarafından öğrencilere fidan dağıtılacağı da vurgulandı.
 
Gürcistanlı Öğrencilerden Vali Ustaoğlu’na Ziyaret
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Trabzon’a gelen Gürcistan Acara Bölgesi 10’uncu devlet okulu öğrencileri Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret ettiler.


Acara Bölgesi Eğitim Bakanlığı Bakanlık Temsilcisi Dolidze Tinatin ve öğretmenleri ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette İl Müdürü Hızır Aktaş da hazır bulundu. Vali Ustaoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı dünya çocuklarına armağan ettiğini ifade ederek, “ Her yıl coşkuyla kutlanan 23 Nisan Bayramı coşkusunu yaşamak için dünyanın çeşitli yerlerinden  öğrencilerimiz ilimize misafir oldular.  Bu yıl gerçekleştirilen kutlamalara komşu ülkemiz Gürcistan’ın Acara bölgesinden öğrencilerimiz geldi.  Onları ilimizde görmekten dolayı son derece mutlu olduk. Bu çocuklar büyüdüklerinde iki komşu ülke ilişkilerinin daha da gelişmesine vesile olacaklardır. Kültürün ve sanatın dili ortaktır ve evrenseldir. Bu kapsamda ilimizdeki 23 Nisan kutlamalarında bizim çocuklarımızla birlikte bu bayramı birlikte yaşamaları çok anlamlıdır. Tekrar ilimizde bulunduğunuzdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
Genç’e Hayırlı Olsun Ziyareti
 
Trabzon Madeni İşler ve Teknik Makine Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Pehlivan ve yönetim kurulu üyeleri, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e başkanlığının 2. dönemi için "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. 

Trabzon Madeni İşler ve Teknik Makine Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Pehlivan ve yönetim kurulu üyeleri, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i ziyaret etti. Pehlivan ile sanayi esnafının sorunları hakkında fikir alış-verişinde bulunan Başkan Ahmet Metin Genç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sanayi esnafının sorunlarını bildiklerini ve bu sorunları hep birlikte çözüm üreterek üstesinden geleceklerini belirtti.
 
Nuhoğlu Misafirlerini Ağırlıyor

 
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli ve yönetimi Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’nu ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular. Nuhoğlu, Gedikli ve ekibine teşekkür etti.

Gedikli, 1” Çarşıbaşı Belediye Başkanımız Sayın Mümin Nuhoglu başkanımızı ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerimizi ilettik bu vesileyle iller bankası genel müdür yardımcımız Çarşıbaşılı Sayın Volkan Bektaş müdürümüzle de istişarede bulunduk” dedi.
 
Hançeroğlu Ve Karadağ Başkan Yardımcısı
 
Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu ile Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, sendikanın genel başkan yardımcılığına seçildi.

Öz Gıda İş Sendikasının 14. Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. Mehmet Şahin'in yeniden genel başkan seçildiği kongrede Rizeli iki isim genel başkan yardımcılığına seçildi. Tevfik Hançeroğlu ‘nun yeniden genel başkan yardımcısı seçildiği kongrede Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ da yeni dönemde Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alacak.
Editör: TE Bilisim