‘Şehrimizi ve bölgemizi ilgilendiren bir diğer gelişme, 20 Haziran’da çay kanunu teklifinin meclise sunulmasıydı. 15 maddeden oluşan çay kanunu teklifinin, özellikle 1. 3. Ve 5. Maddeleri çay üreticilerimiz tarafından ciddi anlamda tepki toplamıştır.

Bu kanun teklifi ile, çay müstahsillerinin kaderi, sayıları 6-7’yi geçmeyen firmaların tekeline bırakılmaktadır. Bu teklifi, meclise kimin sunduğu ortadadır. Konunun sorumlularını, acilen bu hatadan vazgeçmeye, çay üreticilerinin de fikirlerini dikkate alarak konuyu yeniden değerlendirmeye davet ediyoruz.’

HAYIRLI OLSUN

Trabzon Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakkı Emiroğlu Trabzon Şehit Meriç Polis Meslekokulu Müdürü Yalçın Kaya’yı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

 ‘TÜM MEMURLARI KAPSAMALI’

Türk Büro-Sen Trabzon Şube Başkanı Emine Kablan yazılı basın açıklaması yaparak 3600 ek gösterge düzenlemesinin bu haliyle yetersiz olduğunu söyledi.

Kablan’ın Açıklaması şöyle:  ‘Bilindiği üzere 2018’de öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek gösterge rakamlarının 3600’e yükseltileceğinin ifade edilmesiyle birlikte devlet memurlarının gündemine girmişti. Türk Büro-Sen olarak 3600 ek gösterge denilen, devlet memurlarına ek gösterge artışı düzenlemesinin yalnızca belli meslek grupları için öngörülmesinin ve dar bir kapsamda ele alınmasının var olan sorunları çözemeyeceği muhakkaktır. 3600 gösterge tüm memur gruparın kapsamalı.’

VALİ USTAOĞLU’NA ZİYARET

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Trabzon Bölge Liman Başkanı Muhammet Özçelik ve beraberindekiler, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Deva Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Yaşar Önder ve yönetim kurulu üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığını ziyaret etti.  CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, “Genel gündem ve yapabilecekler noktasında görüş alışverişinde bulunduğumuz sohbette İlçe Başkanı Sn. Önder nezdinde Deva Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığına nazik ziyaretleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Dedi.

“KAR DAĞINDAN KAR BAĞIŞLAMAK”

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu,  sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Hacısalihoğlu, “Kar dağından kar bağışlamak.  Emekliye ilk 6 ayda enflasyon farkı yasalar gereği verilmeli zaten ilk 6 ayda merkez bankasının hesabına göre fark yüzde 39. En düşük Emekli maaşına yapılan zam yüzde 40  yani bin tl artışla 3 bin 500 oldu. Kimse ye bir lütufta bulunmadınız yasanın gereğini yaptınız. CHP nin önerisi ise en az şu anki asgari ücret seviyesi yani 4253 tl idi.” dedi.

BAŞKAN GÜRSOY ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Daire Başkanı Vural Fettahoğlu Büyükşehir Belediyesiyle ortak yapılacak olan çalışmaları yerinde inceledik.

TARAFTAR KUPAYA AKIN ETTİ

Trabzonspour’un şampiyonluk kupası taraftarları da aşırı derecede heyecanlandırdı. Taraftarlar gerek Trabzonspor tesisleri gerekse önceki gün gelen Şamil Ekinci Müzesine şampiyonluk kupasını görmek için akın etti. 2021-2022 Süper Lig Ahmet Çalık Sezonuna damga vurarak 81 puanla şampiyon olan ve kupayı müzesine getiren Trabzonspor’un şampiyonluk kupasına dokunmak, onunla hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen taraftarlar tesisler ve müzeyi ziyaret ediyor. Kupa ile hatıra fotoğrafı çektiren Safiye Özkurt, “Taraftarı olduğum, çok sevdiğim Trabzonspor’umuzun şampiyonluğunu çok bekledik. Ömrümde ilk kez şampiyonluk gördüm. O sene bu sene bundan sonra her sene olacak. Takımımızın kupası ile fotoğraf çektirdiğim için çok mutlu oldum” dedi.

HİSOĞLU’NUN BÜYÜK MİSAFİRİ

Trabzon’un sevilen doktorlarından Seyit Hisoğlu, sorumlu olduğu Yavuz Selim Diyaliz Merkezinde müzisyen Ceren Ece Öksüz’ü ağırladı. Kesişme İyi ki Varsın Eren filminin müziğini yapan müzisyeni ağırlayan Hisoğlu, “Yaşı küçük ama gönlü büyük, hedefleri daha da büyük, şehrimizin yeni sesi, KESİŞME - iyiki varsın Eren film müziğini seslendiren sanatçı kardeşim Ceren Ece Öksüz ziyaretimize geldi. Yolun açık olsun kardeşim” dedi.

Editör: TE Bilisim