MANDIRALI’NIN ZİYARETİ

Trabzon ve Ankara siyasetinin önemli isimlerinden olan Engin Mandıralı gazetemize bayram ziyareti yaptı. Siyaset konuştuk. Gözlemlerini aktardı. Ekrem İmamoğlu ve İlhan Kesici’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığını bekliyor. Kılıçdaroğlu ile ilgili de şu tespiti yaptı:

’15 milletvekili verip İyi partiyi meclise kim taşıdı? Kılıçdaroğlu, Adalet yürüyüşünü kim yaptı, Kılıçdaroğlu, Ekrem imamoğlu’nu kim buldu çıkardı? Kılıçdaroğlu. O zaman en doğru Cumhurbaşkanı adayını da çıkaracaktır.’ Siyasetin iktidar kandına da değinen Mandıralı, ‘Benim Ankara’da gördüğüm.  Adnan Günnar herkesin derdine koşuyor ve bunları hiçbirinin de reklamını yapmıyor. Trabzonlular adına da ona teşekkür ediyorum’ dedi.

TAŞAN’A KRİTİK GÖREV

Trabzon İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Taşan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı. Kişilikli ve vizyon sahibi Sayın Taşan'a yeni görevinde üstün başarılar diliyoruz.

ABANOZ BORDO-MAVİ

Trabzonspor’un Başkan adayı olmuş bir isim olan Osman Abanoz ÇAYKARA-Demirkapı mahallesindeki yayla evini 3 yıl önce Bordo-Maviye boyamıştı. Abanoz, ‘Şampiyonluk o zaman içimize doğmuştu.’ dedi ve formasını da bugün için giydi.

AKÇAABAT BİR BAŞKA GÜZEL

Tarihi yapılarıyla, turistik mekanlarıyla,  yaylalarıyla, sahiliyle, yöresel mutfağıyla, kültürel etkinlikleriyle Trabzon’un öne çıkan ilçesi Akçaabat… Düzensiz yapılaşmadan ve betonlaşmadan yıllardır kendini koruyan ve doğal güzelliklerini gelecek nesile taşıyan bir ilçe… Bunda 5 dönem İlçe Belediye Başkanlığı yapan Şefik Türkmen’in payı büyük. İlçeye büyük hizmetler yaptı…

Ardından bayrağı devralan Çevre Mühendisi Osman Nuri Ekim, yaptığı çalışmalarla ilçeyi daha da cazip hale getiriyor. Her kapıyı çalıyor, herkesi dinliyor. Son zamanlarda da gençlerle kucaklaşan Başkan Ekim onların isteklerine çok önem veriyor, hayata geçirmek için çalışmalar yapıyor. Başkan Ekim, sorun çözme ve hizmet üretmeden büyük bir haz alıyor. İlçeye hizmet için Ankara’da kapıları aşındırıyor. Halkın menfaatine olacak işlerin peşine koşuyor. Basının görüşlerine, övgülerine ve eleştirilerine de önem veriyor. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti başkanlık görevine yeniden seçilen Ersen Küçük ve yönetimini ilk tebrik edenlerden.

Geçtiğimiz akşam da sohbet sözü verdiği TGC yönetimini Ortamahalle’de Timurcinler Konağında ağırladı. Akçaabat’tan gazetecilerin katıldığı yemekte başkan Ekim’e sürpriz doğum günü pastası kesildi. Samimi bir ortamda geçen buluşmada Başkan Ekim’in ilçeye verdiği değeri bir kez daha gördük. Birçok projenin yanı sıra Sahil projesi ve Çevre Yolu’nu el üstünde tutuyor. Kendi deyimiyle ‘Akçaabat güzel ama daha güzel hale getireceğiz’ diyor. Başkan Ekim’de o azim ve isteği gördük. Yolu açık olsun.

ŞEHİDİMİZİ UNUTMADILAR

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, TBMM yasama çalışmalarından sonraki zamanını seçim bölgesi Trabzon’da geçirir. Halkla birlikte olmayı çok seven Günnar, vatandaşların dilek ve temennilerini dinler. Günnar, önceki akşam Yeşiltepe Mahallesinde şehidimiz Akın Çelebi'nin ailesini evinde ziyaret etti. Günnar, "Ortahisar Yeşiltepe Mahallesi'nde Şehit Polisimiz Akın Çelebi’nin ailesini Ortahisar İlçe Başkan Yardımcımız Hüseyin Afacan ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Emine Tekke ile birlikte ziyaret ettik.  Bu vesileyle Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabırlar dilerim" dedi.

HİSARCIKLIOĞLU'NA İMZALI FORMA

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şemsetdin Hancı ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu bir araya geldi. Rıfat Hisarcıklıoğlu'na imzalı Trabzonspor forması hediye eden Hancı, ayırca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun 19.565 nolu onursal üyesi olduğunu da söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hancı "Kulübümüz 19.565 nolu onursal üyesi M.Rıfat Hisarcıklıoğlu ile önce Kayserili pazarlığı yaptık ardından şampiyon takımımızın formasını takdim ettik." dedi. Hisarcıkoğlu'nun sadece Trabzonspor Kulübü'ne üyeliği bulunduğu ifade edildi.

VALİLİKTE ÖNEMLİ TOPLANTI

Trabzon İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Trabzon Valiliği'nde Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında toplanan kurulda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Avcı yer aldı. Toplantıda, Trabzon'da istihdam ve mesleki eğitim konularında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

JANDARMADAN KEMER UYARISI

Ramazan Bayramı tatili süresince Trabzon İl Jandarma Komutanlığı alınacak trafik tedbirleri kapsamında; 29 Nisan - 09 Mayıs 2022 tarihleri arasında Jandarma Trafik sorumluluk alanı içerisinde toplam 239 Trafik Timi, 478 Trafik personel ile 894 Trafik denetim faaliyetinde görev alacak. İcra edilecek trafik denetimlerinde, 7 hız tespit cihazı ile hız denetimleri, 1 Helikopter ve 4 Drone cihazı ile havadan trafik denetim faaliyetleri icra edilecek. 3. Vatandaşlarımızın Ramazan bayramını coşku ile kutlaması için "Huzurunuz Mutluluğumuzdur" parolasıyla Jandarma Trafik Timlerimizce sorumluluk alanımız içerisinde yer alan tüm yollarda denetim ve kontrollerin gece gündüz demeden aralıksız olarak artarak devam edecek.

Editör: TE Bilisim