Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin genç,  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen forma dağıtım etkinliğine katılarak Trabzonspor Kulübü’nün hediye ettiği formaları Fatih Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan çocuklara dağıttı. Başkan Genç, “Devletimizin şefkatli ellerinde büyüyen yavrularımızı Sn. Valimizle ziyaret ettik bugün. Çocuklar hediyeleri görünce sevinçten havaya uçtu. Ah şu korona olmasa da hepsini birer birer bağrıma bassam. Trabzonspor Başkan Yardımcımız Sn. Ertuğrul Doğan beye yürekten teşekkürler.” dedi.

ÇEBİ HER YERDE DAVASINI SAVUNUYOR

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, her yerde her platformda davasını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı savunuyor. Çebi’yi dün meydanda kahve içerken gördük. Masada bir kadın ile siyasi sohbet ediyordu. Çebi, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dünyaya yön veren bir lider. Tüm kuşatmalara rağmen çıkıyor, Birleşmiş Milletler de haykırıyor ve ‘dünya 5’ten büyüktür. Haksızlık, yanlış yapıyorsunuz. Zulüm yapıyorsunuz’ diyor. Biz artık kendi silahımızı kendimiz yapıyoruz. Azerbaycan Karabağlar’daki destanı Recep Tayyip Erdoğan, Selçuk Bayraktar yazdı. Silahları yaptık. Dünyadaki sıkıntılar Türkiye’de de var. Ama çok iyi durumdayız” dedi.

ÇALIŞMALARI KONUŞTULAR

Trabzon Teknikerler Derneği Başkanı Mustafa Meral ve Başkan Yardımcıları İbrahim Yılmaz ile Murat Sarıalioğlu, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvacı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, ülkemizin farklı sektörlerde kalkınması sürecinde ciddi bir emek sarf eden teknisyenlerin tek çatı altında toplanması ve çalışma şartlarının iyileştirilebilmesi noktasında neler yapılması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından ziyaret sona erdi.

TARIM VE KURUKIZ’DAN ZİYARETLER

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ı ve mhp Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ı ziyaret etti ve çalışmaları konuştular.

ANLAMLI ZİYARET

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Gazi Ahmet Tezcan, Başkan Yardımcısı Gazi Mehmet Sarı, Yönetim Kurulu Üyesi Şehit Eşi Asiye Aliyazıcıoğlu, Gaziler Emrah Çalık, Metin Seyis, Muhammet Bayram, Zafer Baştan, Şehit Babası M. Fetih Seyis,Şehit Kardeşi Kaan Çankaya ve Şehit Kızı İrem Aliyazıcıoğlu Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek Türk Bayrağı motifli plaket takdim ettiler. Başkan Muhammet Balta ise, gazi ve şehit yakınlarımızın her zaman yanında ve destekçisi olduğumuzu ifade ederek ‘Osmanlı Belgelerinde Vakfıkebir’ isimli kitabımızı hediye etti.

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA SESLENDİLER

Büyükliman Bölgesi’nden Trabzon’a yolcu taşımacılığı yapan Minibüsçüler Kooperatif Başkanların Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Hikmet Aksoy Lokalinde bir basın açıklaması yaptılar.  Basın açıklamasına Vakfıkebir Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Mehmet Çobanoğlu, Vakfıkebir Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Kemal Miroğlu, Beşikdüzü Otobüsçüler Kooperatif Başkanı İhsan Yücesan, Tonya Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Okan Yılmaz, Çarşıbaşı Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Ahmet kaynar, Şalpazarı Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Erhan Yavuz katıldılar. Vakfıkebir Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Mehmet Çobanoğlu, bizler Büyükliman Bölgesi’nden Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Tonya, Şalpazarı minibüsçü esnafı olarak zor şartlar altında Trabzon’a yolcu taşımaya çalışmaktayız. Artan maliyetleri ve hayat şartları neticesinde zor bir dönemden geçmekteyiz. Yarı yarıya çalışma programı uyguluyoruz. Yani bir gün çalış bir gün yat uygulaması yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin bölgede bulunan ilçelerimize saat başı araba koyması bizleri çok mağdur etmiştir. Senelerdir halkımızı mağdur etmemek için mücadele veriyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’ndan ricamız otobüs sefer sayılarının azaltılması ve fiyat farkının azamiye indirilmesidir. Sayın Zorluoğlu’ndan bize verdiği sözleri tutmasını bekliyoruz. Bu hafta yapılan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta Bey ve Beşikdüzü Belediye Başkanımız Ramis Uzun Bey bu konuyu gündeme taşıdılar. Sayın Murat Zorluoğlu’da yardımcı olacağını söyledi. Sayın Zorluoğlu ile bizlerle bir araya gelelim. Kalkış saatlerini hep birlikte belirleyelim. Bizlerden de fedakârlık yapmamızı istiyorsa ona da razıyız, bu zor şartlarda fedakârlık yaparız. Bu bölgede yolcu kapasitesi belli. Zaten nüfus yoğunluğu az bir bölgedeyiz. Yazıktır, günahtır. Vatandaşı bizler memnun ederiz. Belediye Başkanımızdan bu konuda yardım bekliyoruz, iyi niyet bekliyoruz.

YEREL YÖNETİMLER MEVZUATLARINI GÖRÜŞTÜLER

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yerel Yönetimler Şube Müdürü Gürhan Yaman, Müdür Yardımcısı Sunay Özşahin, Şube Yöneticisi Alaattin Böyük ve Vakfıkebir Belediyesi birim müdürlerinin katılımıyla bir toplandı gerçekleştirildi. Toplantıda yerel yönetimlerin mevzuatları görüşülerek, yerel yönetimlerin yaşadığı sorunlar ve belediye yasası üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta toplantının son derece faydalı geçtiğini ifade ederek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yerel Yönetimler Şube Müdürü Gürhan Yaman, Müdür Yardımcısı Sunay Özşahin, Şube Yöneticisi Alaattin Böyük’e teşekkür etti.

KELKİT HEYETİNDEN REKTÖR ZEYBEK’E ZİYARET

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas ve AK Parti Kelkit İlçe Başkanı Sadi Tüysüz, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette yeni eğitim öğretim yılının yüz yüze olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden heyet Rektör Zeybek’e hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Yapılan ziyaretin kendileri için değerli olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Kelkit ilçemizde, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulumuzda; 994, Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda 579 ve 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda bulunan 55 öğrencimizle toplamda 1628 öğrencimiz eğitim öğretim görmektedir. İlçelerimizdeki eğitim öğretimin kalitesi ve öğrencilerimizin barınma, güvenlik gibi konularını görüştüğümüz ziyarette misafirlerimizden büyük destekler aldık. Kelkit ilçemiz öğrencilerine ve meslek yüksekokuluna her zaman sahip çıkmaya ve yardım etmeye devam ediyor. Bu hususta gerek yaptıkları ziyaret ve gerekse de Üniversitemize verdikleri desteklerden dolayı Kelkit Belediye Başkanımız Sayın Aziz Nas’a ve AK Parti Kelkit ilçe Başkanı Sayın Sadi Tüysüz’e çok teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim