İSTANBUL’UN FETİH YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Gümüşhane Üniversitesi rektörü Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İstanbul’un fethinin 568’inci yıldönümüne ilişkin bir anma mesajı yayımladı. İstanbul’un Fethi’nin 568’inci yıldönümünü için yayımladığı mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi: “Çağ açıp çağ kapatan, dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen İstanbul’un Fethi, bizim ve tüm insanlık için ibretlerle dolu bir zaferdir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in ‘Kostantiniyye, elbette feth olunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır! Onu fetheden askerler, ne güzel askerlerdir!’ hadisi şerifi üzerine 22 yaşında kuşattığı İstanbul’a karadan gemilerini yürüten Fatih Sultan Mehmed Han’ın ‘Ya ben İstanbul’u alırım ya İstanbul beni!’ sözüyle fetih inancını ve kudretini görmekteyiz. Bu fetih, sadece Osmanlı ve Doğu Roma Devleti’nin değil; kıtaların, milletlerin, medeniyetlerin ve inançların tarihi seyrine de büyük etkileri olan çok yönlü bir olaydır.  568’inci yıldönümünü kutladığımız İstanbul’un Fethi, muzaffer komutanını ‘Fatih’, ordusunu ‘kutlu asker’ yapan büyük bir zaferdir. Kuruluşundan itibaren farklı devletlere ve kültürlere başkentlik yapmış olan İstanbul, Fatih Sultan Mehmed Han’ın adaletli yönetimi altında huzurun merkezi olmuştur. Benzersiz bir coğrafi konuma, görkemli bir tarihi geçmişe ve büyük bir ekonomik potansiyele sahip olan İstanbul’da olduğu gibi ülkemizin her köşesinde milletçe hep beraber saygı, sevgi ve hoşgörü anlayışı ile yaşadığımız taktirde inanıyoruz ki ülkemiz daha da güçlenecek ve dünyaya yön verecektir.’

GÜRSOY TİSKİ’DE

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ı ziyaret eden Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait gürsoy Arsin-Santa-Yanbolu Grup suyu çalışmalarında bizden desteğini esirgemeyen genel müdürümüze teşekkürü borç bilirim’ dedi.

BAŞKONSOLOS’TAN ZİYARET

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ı ziyaret eden İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Hüseyin Saber ve beraberindeki heyet eğitim ve Sosyal çalışmalar ile ilgili bilgi aldılar.

ÇEBİ’NİN KONUĞU VAR!

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi Ziyaret eden ilim yayma cemiyeti Ankara Şube başkanı Halim Altındal Fatihim turasını sembolize eden plaket takdim etti.

HEMŞEHRİ DESTEĞİ

Ak Parti il başkanı Sezgin Mumcu’yu ziyaret eden Akçaabat’lılar vakfı başkanı Yaşar Erbaşaran kendisini Akçaabat’ı sembolize eden bir tablo hediye etti ve Yeni bir göreve seçilmesi dolayısıyla Akçaabatlı hemşerisi Mumcu’ya hayırlı olsun dileklerini sundu.

KURS YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

Trabzon’un Çaykara İlçesinde hizmet veren Uzungöl Kur’an Kursu’nda kayıtlar başladı. Başarıları ile adından söz ettiren kurs, yeni öğrencilerini bekliyor. Yapılan açıklamada, “Orta öğretim ile birlikte hafızlık yapmak isteyen 4, 5, 6. Sınıfı bitiren ve açık lise okuyarak hafızlık yapmak isteyen erkek ve kız öğrencilerimiz için kayıtlarımız başladı.” İfadeleri kullanıldı. Kayıt yapmak isten kişiler için iletişim bilgileri: 04626566024 ve 05352947005.

TEBRİKLER ZEYNEP’E

Meslektaşımız Akçaabat Doğanköy’den Sevgili Mehmet Birinci paylaşmış. Mutlu haber TAKA aracılığıyla duyurulsun istemiş: ‘Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi İnşaat Mühendisi Ve Eski Müdür Fahri Birinci’nin Kızı Dr.Zeynep Birinci Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum servisinde uzmanlık eğitimine başlıyor. Hayırlı olsun, kutlar Başarılar dilerim.’

ZORLUOĞLU'NDAN ZİYARET

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Uğur Okulları Trabzon Kampüsünün, Meydan Atatürk alanındaki ofisini ziyaret etti. Uğur Okulları Trabzon Kampüs Müdürü Cihan Kayar ve ekibi tarafından karşılanan Başkan Zorluoğlu, Kampüs Müdürü Kayar'dan okulla ilgili bilgi aldı.

TABLETLER YAŞAR AMCADAN

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, pandemi dönemine girdiğimiz 11 Mart 2020’den itibaren eğitim için büyük bir fedakarlık yaptı. İlçede uzaktan eğitim alabilecek ve maddi durumu tablet almaya uygun olmayan aileleri tespit ederek, öğrencilerin eğitimden geri kalmaması için tablet ve okul araç gereçleri için yardımda bulundu. Hayırda yarışmayı her zaman kendine şiar edinen Erbaşaran, ilçedeki çocukların da Yaşar Amcası oldu. Çocukların Yaşar Amcası, vakıf binasına kendisini ziyarete gelen bir çocuğa daha tablet ve okul çantası ile araç gereçlerini hediye ederek çocuğunu yüzünü güldürerek, büyük sevap aldı.

BEŞEL’DEN ARSLAN’A ZİYARET

Trabzon’un Tonya İlçe Belediye Başkanı Osman Beşel, AK Parti Trabzon il eski başkan yardımcılarından iş insanı Mehmet Arslan’ı ziyaret etti. Otomotiv sektöründe ticari faaliyetleri sürdüren Arslan’ı Söğütlü’deki servisinde ziyaret eden Beşel, Tonya ve Trabzon’un siyasi gelişmeleri, yapılan çalışmalar ve ülke gündemi ile ilgili istişarede bulundular. Arslan, “Tonya Belediye Başkanımız Osman Beşel beye ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Tonya’mız için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim