Ama önemli olan gönüllere girmek. Kusura bakmayın, bu millet şamar oğlanı değil, bir oy verir, iki oy verir sonra kenara koyar” dedi. Toplantı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine mesajı da dikkat çekti. Erdoğan, “Partili bakan olmayacak” dedi…

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, “Kabinede dışarıdan bakanlar muhtemelen ağırlıklı olacak” ifadelerine yer verdi. Gözler Pazartesi 21.00’da açıklanacak kabineye çevrildi.
 
Önce Kayıt Sonra Mesaj
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta beraberindeki milletvekilleri, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora Türkiye Büyük Millet Meclisine giderek 27. Dönem milletvekilliği kaydını yaptırdı. Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, milletvekilliği kaydına eşi Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve çocuklarıyla geldi. Balta ise yaptırdığı kaydın ardından Trabzon’a selam göndererek, “Trabzon’umuza ve ülkemize güzel hizmetler yapmayı Allah bizlere nasip etsin” dedi. Salih Cora ise meclise gittiğini mecliste bulunduğu odasından çektiği fotoğrafla duyurdu. Cora heyecanını kaybetmediğini ifade ederek, “Aynı yerde aynı heyecan, ilk günkü aşkla devam…” paylaşımı yaptı. Cora’nın sözleri binlerce kişi tarafından beğenildi.
 
Revi Yalnız Bırakmadı
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ankara’da İl Başkanlarıyla bir araya geldi. İl Başkanları toplantısında Trabzon’dan giden İl Başkanı Haydar Revi, mecliste kayıt yaptıran AK Parti Trabzon milletvekillerini yalnız bırakmadığı görüldü. Revi, AK Parti milletvekillerine yeni dönemde başarılar diledi.

Sosyal Medya Kavgası
 
MHP İl Başkanlığına vekalet eden Bekir Sıtkı Tarım ile Birinci’nin Sosyal medyadaki bazı paylaşımları aradaki gerginliği artırdı. Her iki isme de kendi çevresinden destek karşı cepheden eleştiri gelirken duruma Genel Merkez’in el koyduğu bildirildi. Nihat Birinci’nin, ‘Kamuoyunun bir merakı var, Nihat Birinci tekrar göreve dönecek mi diye. Bunca yıllık mücadeleden sonra davama hizmetten uzak durmam mümkün değildir.
 
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada son sözü Liderim söyleyecek.’ yazısından sonra MHP’de varolan gerilim su yüzüne çıktı.Ardından İl Başkan vekli Bekir Sıtkı Tarım, ‘İnsan ancak kendi nasibine çok çalışarak katkı yapabilir” diye yazdı.Yazışmalar sürüyor ve sürecek ancak Kulislere bakıldığında Parti yönetiminden bazı isimler Nihat Birinci’ye vefanın ilk sıraya getirilerek gösterildiğini söyleyerek Bekir Sıtkı Tarım’ın devam etmesini istiyorlar. Birinci ise Bahçeli’nin kararını bekliyor.
 
Kral Ve Ertuğrul
 
Trabzon’un kral lakaplı isimlerinden Galip Keleş oğlunu evlendiriyor. Trabzon’da cephanelik düğün salonunda gerçekleştirilecek olan  düğün merasimi 1 Ağustos tarihinde yapılacak. Galip Keleş Ankara’da oturmasına rağmen köklerinden kopmadı ve Trabzon’u cephaneliği seçti. Tebrik ediyoruz.
 
Derecik Para Yatıramıyor
 
Trabzon’un yaklaşık 5 bin kişilik nüfusuyla önde gelen mahallelerinden biri olan Akçaabat’ın Derecik Mahallesi sakinleri dert yanıyor. Yıllar önce Ziraat Bankası’na sahip olan Derecik Mahallesi şimdi bir Banka ATM’sine mahkum edildi. Ziraat Bankası’na bankasına para yatırmak isteyen vatandaşlar Postanenin kabul etmeyişi ve bankamatiğin para yatırma özelliğinin bulunmaması büyük mağduriyet yaşatıyor. Yüzlerce vatandaş adına açıklama yapan mahalle sakinlerinden Erdoğan Kuvvet, “Mahallemizde bulunan bankamatiğin, para yatırmalı olanından istiyoruz. 5 dakikalık işlem için bir günümüz yolda geçiyor. yetkililer sesimizi duysun” dedi.
 
Yaylacık Dertli
 
Akçaabat Yaylacık Mahallesi'nde İlkadım Caddesi'nde oturan vatandaşlar asfalt yollarının çöktüğünü ve birçok kez belediyelere bildirmelerine rağmen yapılmadığını belirttiler. Vatandaşlar, “İlkadım caddesinde yol çöktü ve buradan geçen araçların altı yere alıyor. Araçlara kırılıyor ve milli servetimiz zarar görüyor.  Birçok kez belediyeyi aradım. Ama gelen olmadı" dedi.
 
Eczacılık Fakültesi Onaylandı
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senatosu’nun Eczacılık Fakültesi kurulması yönünde almış olduğu karar Yüksek Öğretim Genel Kurulu tarafından onaylanmıştı. YÖK’ün bu kararı Bakanlar Kurulu’nda da kabul edildikten sonra bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak resmileşti. Konuyla ilgili RTEÜ’nün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üniversitemizin Eczacılık Fakültesi kurulması kararı alındı. Aralarında Üniversitemizin de bulunduğu bazı Yükseköğretim Kurumlarında yeni enstitü, fakülte ve yüksekokullar kurulmasına dair Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazetede yayımlandı. 3 enstitü,5 yüksekokul,7 meslek yüksekokulu bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesindeki fakülte sayısı ise kurulma kararı çıkan Eczacılık Fakültesi ile birlikte 14’e yükselecek.”
Editör: TE Bilisim