Çalıştığı hastanede tedavisine başlanan Dr. Demirel, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine 15 gün önce Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Hastanedeki doktorların tüm müdahalelerine rağmen Dr. Demirel, gece saatlerinde hayatını kaybetti. Geçen yıllar Trabzonspor'da yöneticilik görevi de üstlenen Demirel'in ölümü; ailesi, meslektaşları, mesai arkadaşları, hastaları ve hasta yakınlarını üzüntüye boğdu. Dr. Hüseyin İlhan Demirel, görev yaptığı hastanede düzenlenecek anma törenin ardından toprağa verilecek.

ALPER’DEN YENİ YIL MESAJI

Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı. Alper, “Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde hayata dair acı ve tatlı olayları, sevinçleri ve hüzünleri ile birlikte bir yılı geride bırakıp, yeni bir yılı karşılamanın mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız.  Geride bıraktığımız 2020 yılını dünyayı etkisi altına alan pandemi ile mücadele ederek geçirdik. Bu zor süreç içerisinde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini temin etmek için gece gündüz demeden çalıştık. Hizmet etmekten onur duyduğumuz değerli Trabzon halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için yeni yılda da fedakârca çalışmayı kendine şiar edinmiş teşkilat mensuplarımla 24 saat görev başında olacağız. Bu vesile ile salgın sürecinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı ve halkımızın huzur ve güvenliği için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.  2021 yılının Trabzon’umuza ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan diliyor,  milletimizin ve tüm teşkilat mensuplarımızın yeni yıllarını en içten dileklerimle kutluyorum.” Dedi.

EN YAKIN CAMİİDE NAMAZ KILINABİLECEK

İçişleri Bakanlığının internet sitesinde 2 Aralık'ta yayımlanan "Yeni Kısıtlama ve Tedbirler Genelgeleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular" bölümünde güncelleme yapıldı. Buna göre, yılbaşı nedeniyle talepte yaşanacak yoğunluk da göz önünde bulundurularak ilk uygulaması 1-3 Ocak tarihlerinde olacak şekilde, sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı günlerde sadece çiçek satışı yapan iş yerleri 10.00-17.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecek. Dün saat 21.00'de başlayıp 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'te tamamlanacak sokağa çıkma kısıtlamasına karşın bugün cuma namazına gitmek isteyen vatandaşlar, il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurullarının bu yöndeki kararları doğrultusunda, araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın camiye gidip gelebilecek.

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPANACAK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde devam edecek olan altyapı çalışmaları nedeniyle kapalı olacak yolları duyurdu. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Trabzon’un Ortahisar İlçesinde devam eden içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmaları nedeniyle bazı yollarda trafik akışı sağlanamayacaktır. Buna göre; Cumhuriyet Caddesi 31.12.2020 saat 21.00’dan 05.01.2021 saat 21.00’a kadar, Maraş Caddesi (Postane yönü) 31.12.2020 saat 21.00’dan 18.01.2021 saat 21.00’a kadar, Tabakhane Cami-Uzun Sokak arası 31.12.2020 saat 21.00’dan 03.01.2021 saat 21.00’a kadar, 26.12.2020 tarihinden beri çalışmaların devam ettiği Tabakhane Sokak ise 03.01.2020 saat 21.00’a kadar trafiğe kapalı olacaktır. Sürücü ve vatandaşlarımızın trafik işaret ve levhalarına dikkat etmeleri ve alternatif yolları kullanmaları önemle rica olunur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

“ZOR VE ÇETİN GEÇTİ”

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, yeni yıl dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Yeni yılın tüm insanlığa sağlık, huzur, barış ve refaha vesile olmasını temenni eden Başkan Gürsoy, “İnsanlık adına 2020 yılı önceki yıllara göre daha zor ve çetin geçti. Sağlık sorunlarının yanı sıra doğal afetlerle hem devlet hem de millet olarak mücadelede bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. 2020 yılının büyük bir kesimini COVİD-19 virüsü salgınıyla mücadeleyle geçirdik, bu noktada Arsin Belediyesi olarak ilgili kurumlarımızla istişare ve koordine halinde ilçemizde vaka sayısının düşük olması için özverili bir çalışma yürüttük. Arsin Belediyesi olarak her bir birimimiz ve personelimizle birlikte bu mücadelenin yanı sıra Fen İşleri, Temizlik İşleri, Kültür ve Sanat İşleri, Tanıtım ve Medya gibi birçok alanda çalışmalarımıza yüksek bir hassasiyetle devam ettik. Ulaşılabilir, şeffaf ve gönülden bir belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalıştık. 2021 yılında da aynı çizgide hareket edecek ve bu minvalde vatandaşlarımızla omuz omuza olacağız. Malum salgın dolayısıyla evde kalmaya özen gösterip kamuya açık alanlarda sosyal mesafe, maske ve sağlık bilgisi kurallarına riayet edeceğiz. Allah’ın izni ve bizlerin de gayretiyle birlikte bu salgından en az hasarla kurtulacağımızı temenni ediyorum. Yeni yılın tüm insanlık için sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde geçmesini diliyorum. 2020 yılı içerisinde vefat eden yakınlarımıza, dostlarımıza ve arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyor, siz kıymetli hemşerilerimi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” diye konuştu.

TABLETLER ÖĞRENCİLERE DAĞITILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan 500 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye tablet hediyesi kapsamında Rize'deki öğrencilere dağıtılmak üzere 960 tablet bilgisayar ve aylık 25 GB ücretsiz internet paketi tanımlı sim kartlar  dün Rize'ye ulaştı. Tabletlerin dağıtımı amacıyla bugün Rize Valiliği'nde düzenlenen programda İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Destek Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Evren Görmüş, Şube Müdürü Selçuk Torpil ve Ambarlı İlk ve Ortaokulu ile Merkez Atatürk Ortaokulu idarecileri de hazır bulundu. Uzaktan eğitim sürecinde bilgisayar ve tableti olmayan ve ailesinin maddi gücü bunları satın almaya imkân vermeyen öğrenciler için, ilk etapta 500 bin tablet dağıtılacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 500 bin tabletin tedarik süreci tamamlanarak aşama aşama illere dağıtımına Kasım ayında başlanmıştı.

BALTA BARIŞ VE HUZUR TEMENNİ ETTİ

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, yeni yılın huzur, barış ve refaha vesile olmasını temenni etti. TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, yeni yıl mesajı yayımladı. Balta, mesajında, 2020 yılının artık geride kalmak üzere olduğunu, yeni umutlarla, heyecanlarla hep birlikte yeni bir yıla hazırlanıldığını belirtti. Kendileri için her geçen yılın, sadece geçip gitmiş bir yıl olmadığını, gelecek yılı daha hayırlı, daha güzel, Hak’kın rızası ve milletin duası adına daha dolu yaşayabilmek için derslerle dolu bir tecrübe olarak gördüklerini vurgulayan Balta, şu değerlendirmede bulundu:  “2020 yılında Dünyamızı etkisi altına alan salgın alışageldiğimiz hayatı bizden uzaklaştırdı. Coşkuyla, bir arada yaptığımız birçok etkinliklerden ayrı kaldık. Ailelerimizle, arkadaşlarımızla ve sevdiklerimizle bu süre zarfında bir arada olamadık. Fakat her türlü zorluğa rağmen biz geleceğe umutla bakıyoruz. Tedbirleri elden bırakmadan aşı sürecinin başlamasıyla bu sıkıntılı günleri yakın zamanda atlatacağımızdan eminim. İnşallah 2021 yılı her şeyden önce kardeşliğimizin güç kazandığı, kardeşliğimize kastedenlerin de kaybettiği bir yıl olacaktır. Bizler 18 yıl boyunca yaptığımız gibi, ülkemizin büyümesi, ilerlemesi, bölgesinde ve dünyada güçlü, saygın, etkili bir ülke olması için, en büyük değerimiz ve en büyük hazinemiz olan kardeşliğimizi muhafaza edecek, kardeşliğimizi bozmaya, yıpratmaya, örselemeye çalışanlara karşı da hep birlikte mücadele vereceğiz.”

Editör: TE Bilisim