Dün misafirlerini ağırlamaya başlayan Ömer Demirtaş bugün ve Pazar günü Arsin Yolüstü Köyündeki evlerinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Taka Gazetesi olarak hacı Ömer Demirtaş’a yaptığı Allah ibadetini kabul etsin dileklerimizi iletiyoruz.
 
Süleyman Soylu, ‘Aylan Bebek’ Filminde Rol Aldı
 
Bodrum'da cansız bedeni sahile vuran Aylan Bebek isimli filmde ünlü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu da rol aldı. Soylu, filmde "Dünya bizi yalnız bıraksa da, biz insanlığı yalnız bırakmayacağız" dediği sahne ile dünyaya mesaj verdi.  CHP genel başkan yardımcısı Bülent Kuşoğlu ise, filmde Milletvekili rolünde Aylan Bebek’e sahip çıkmayan Avrupa’ya “Tüm Dünya’nın yüreği mülteci mi oldu?” sorusu ile itiraz ediyor.
 
Temizlik Sorunu
 
Akçaabat Belediyesi Cumhuriyet Caddesi’nde yaşayan vatandaşlar caddenin temizlenmemesine tepki gösterdi.  Gazetemize ulaşan Muhammet Memiş, yetkililerden çözüm istedi. Caddenin bir an önce temizlenmesi gerektiğini ifade eden Memiş, “Ayda bir kez olsun caddemizin yıkanıp ya da süpürülmesini istiyoruz. Daha önce yetkililere bu konuyu ilettik ancak çözüm bulamadık. Toz içinde kalıyoruz, temizlenmesi gerekiyor.  Lütfen belediye yetkililerimiz sesimizi duysun” dedi.
 
Osmanbaba’dan Yol Şikâyeti
 
Akçaabat ilçesi Merkez Mahallelerinden biri olan Osmanbaba Mahallesi’nde vatandaşlar yolların kalitesinin düşüklüğünden şikâyetçi oldular. Yollarının asfalt olmasına rağmen bu asfaltın delik deşik hale geldiğini, dar olan yolların kenarlarına yığılan odun gibi malzemelerle daha da daraltıldığını, istinat duvarları olmaması nedeniyle bahçelerdeki toprağın sürekli olarak yola aktığını ifade eden mahalleliler yollarının bir an önce bakıma alınmasını istediler.
 
Milli Savunma Bakanlığına Trabzonlu İsim
 
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Bakanlıklarda bazı atamalar gerçekleştirildi. Yapılan bu atamalarda Trabzonlu isim Cengiz Kahraman Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığına atandı.
 
Vekalet Gedikli’de
 
Muhtar Mustafa Fındıkçı’nın 29 Temmuz tarihinde meydana gelen trafik kazasında vefat etmesiyle boşalan Akçaabat Adacık Mahallesi Muhtarlığı’na Muhtarlık 1. Azası Selahattin Gedikli vekâlet edecek. Akçaabat Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’nün yazısına göre Gedikli’nin görevlendirilmesi Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel’in oluru ile Şehir ve Kasabalardaki Mahalle Muhtar ve İhtiyar Kurulları Tüzüğü’nün 30’uncu maddesi gereğince gerçekleştirildiği ifade edildi.
 
Araklı Yasta
 
Trabzon’un Araklı ilçesi Erenler Kuran Kursu kurucu hocası Mecit Ayvazoğlu vefat etti. Birçok ilim adamı yetiştiren Ayvazoğlu'nun cenazesi dün Erenler Kuran Kursu önünde kılınan namazın ardından defnedildi.
 
Sağanak Geliyor
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde hava sıcaklığının 3 ila 7 derece düşeceğini ve gök gürültülü sağanak yağışın olacağını açıkladı. Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ankara Afyonkarahisar, Kütahya, Kırıkkale, Çankırı, Artvin, Ardahan ve Osmaniye çevreleri, Konya'nın güney kesimleri ile Hatay'ın batı kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
 
Üniversitelere Elektronik Kayıt İşlemleri Başladı
 
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruda, 2019-YKS yerleştirme sonuçlarının erken açıklanması dikkate alınarak, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıtlarının önceden belirlenen 19-21 Ağustos yerine, başvuru sürelerinin adayların lehine genişletilmesi amacıyla 16-21 Ağustos'a alınması kararı alındığı anımsatıldı.  Bu kapsamda 2019-YKS yerleştirmeleri sonucunda bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, 16-21 Ağustos tarihlerinde, "öğrenci dostu yeni YÖK"ün 2014-2015 öğretim yılından itibaren e-Devlet Kapısı üzerinden öğrencilerin hizmetine sunduğu elektronik kayıt (e-Kayıt) uygulaması ile kayıt işlemlerini üniversitelere gitmeden kolayca yapabilecek. e-Kayıt yaptırmak isteyen adaylar, YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfada bulunan "Üniversite e-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden 21 Ağustos saat 23.59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.
 
Sultanmurat Şenlenecek
 
Tarihi Çaykara Sultanmurat Yaylası Yayla Ortası Şenlikleri 20 Ağustos Salı günü yöresel sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek. Sultanmurat Yaylası Yayla Ortası Şenlikleri yüzlerce yıldır Rumi 7 Ağustos tarihine karşılık gelen 20 Ağustos günü kutlanıyor. Şenliklerde yöresel sanatçılar Onay Şahin, Seyfettin Çakıral, Yakup Atalay, Onur Atmaca, Soner Şahin, Kerim Aydın, Turan Kanberoğlu, Furkan Yılmaz ve Alper Gemici sahne alacak ve şenlikler 13:00-16:00 saatleri arasında Çay TV’den canlı olarak yayınlanacak.
Editör: TE Bilisim