“DEMİR YOLU ÖNCELİKTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Hacısalihoğlu, demiryolunun öncelikli olduğuna dikkat çekerek “Son bir yılda yüzde 200 artan akaryakıt fiyatlarıyla birlikte nakliye ve enerji fiyatlari da tavan yaptı. Görünen o ki  ne zam lar ne de akaryakıt  fiyatları yerinde duracak. Trabzon gibi ihtiyaç duyudugu her kalemi karayolu nakliyesiyle yapan bir şehir için de, pazar da market te konfeksiyon  da elimizi neye atsak zamlı  ve yüksek fiyatla alacağız.  Gelinen nokta açık bir şekilde gösteriyor ki şehre en kısa zamanda demiryolu projesi gereklidir. Buradan şehrin yöneticilerine bir kez daha hatırlatıyoruz. Trabzon için demiryolu, Olmazsa olmazdır elzem dir önceliklidir.” dedi.

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ KTÜ'DE İMZALANDI

KTÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Trabzon Üniversitesi arasında, Trabzon genelindeki hastanelerin acil servislerinde verilen hizmetin kalitesini artırmak, bu alandaki mevcut ve olası sorunları tespit etmek, sağlık çalışanlarının eğitim ve yönetişim kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla ‘İletişim Projesi’ Protokolü imzalandı. KTÜ, protokol kapsamındaki bilimsel çalışma veri toplama araçlarının oluşturulması sürecini, İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yürütmeyi; verilerin analizlerini ve raporlamasını gerçekleştirmeyi; acil servis çalışanlarına yönelik eğitimleri, paydaşlar ile planlamayı taahhüt ettiği protokol metnini, Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü adına Dr. Hakan Usta ve Trabzon Üniversitesi adına Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu imzaladı.

BAŞKANDAN ÜRETİME DESTEK

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, aynı zamanda çiftçidir. Geleceğin de üretimde olacağını her platformda dile getiren Başkan Şentürk, özellikle de fındıkları ile yakından ilgilenir. Şentürk’ü önceki gün Darıca Mahallesindeki fındık bahçesinde gördük. Kıyafetlerini giymiş, fındıkların altını temizliyordu. Şentürk, “Bizim üretmemiz lazım. Üretirsek başarılı oluruz. Gelecek üretimde” dedi.

AKBAY'DAN TTSO'YA ZİYARET

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay ve beraberindekiler, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti. SGK Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay, 16 - 22 Mayıs tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Haftası'nın kutlandığını belirterek, sosyal güvenlik uygulamaları ve diğer konularda Başkan Hacısalihoğlu'na bilgi verdi. Akbay, kayıt dışı istihdamla mücadelenin önem verdikleri konulardan biri olduğunu ifade ederek, bu konuda gerekli çalışmaları yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurguladı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, Sosyal Güvenlik Haftasını kutladı ve çalışmalarında başarı dileklerini iletti.

GÜLLÜ NİNE 111. YAŞINI VALİ TAŞBİLEK’LE KUTLADI

Gümüşhane’de yaşayan ve kentin en yaşlı kadınlarından birisi olan Güllü Doğan, 111. yaş gününü Vali Kamuran Taşbilek ve eşi Sibel Taşbilek’le kutladı. Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Aile Haftası nedeniyle kentin en yaşlı kadınlarından birisi olan ve bugün 111 yaşına giren Güllü Doğan’ı evinde ziyaret etti. Eşi Sibel Taşbilek ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan’ın katıldığı ziyarette İnönü Mahallesi'ndeki aile binasında çocuklarının ve torunlarının yanında kalan Güllü Doğan’a çiçek takdim eden Vali Taşbilek, Çanakkale Savaşı gazisi eşinin İstiklal Madalyasını göğsünde taşıyan Güllü nineyle bir süre sohbet etti. Neşeli anların yaşandığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek hem Vali Taşbilek’e hem eşi Sibel Taşbilek’e hem de diğer ziyaretçilere bol bol dua eden Doğan’ın Vali Taşbilek’le 2 yıl önce evin önünde karşılaştıkları ve ayaküstü sohbet ettiklerini anlatması şaşkınlıkla karşılandı.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Rize Şubesi Başkanı Recep Ali Karakoyun, Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz’ı ziyaret etti. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Rize Şubesi Başkanı Recep Ali Karakoyun, beraberindeki heyetle birlikte Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Ziyarette, Rize ile Batum illeri arasındaki turizm ve ticaret ilişkilerin geliştirilmesi için yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunulurken Başkonsolos Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ASKON Rize Şubesi Başkanı Karakoyun ise Rize ile Batum illeri arasındaki turizm, kültür ve ticaret ilişkilerin geliştirilmesi için yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını kaydederek, Başkonsolos Yılmaz ile ziyarette yer alan Batum Ticaret Ataşesi Didem Dirlik Songür’e misafirperverlikleri için teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret, karşılıklı hediyelerin takdimi ile sona erdi.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Trabzon Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, çiftçileri uyardı. Kozoğlu, “2022 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları devam ediyor. 2022 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları ve güncelleme işlemleri devam ediyor olup 30 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir. Çiftçilerimizin tarımsal desteklerden, faydalanabilmeleri ve mağduriyet yaşamamaları için son başvuru tarihine kadar ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Başvurular çiftçilerimizin bağlı bulundukları Oda ve İl/İlçe Müdürlüklerine yapılacaktır. Çiftçilerimize önemle duyurulur.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim