Bu güzergahlar arasında, çocuğu ile yürümek isteyen ailelerimiz için kaldırımların yapılması, var olanların onarılması ve otlardan temizlenmesi, kaldırımların dere tarafları korkuluk demirleriyle acilen sarılması.
 
Bazı yerlerde yol ile dere arasında kalan, şu haliyle ot ve dikenlere kaplanmış, alanların temizlenmesi ve gerekirse çimlendirilip çiçeklendirilmesi.

Bahsedilen güzergah boyunca, kesinlikle ve acil olarak ışıklandırılması geç kalınmıştır ve acil yapılmalıdır. Yoksa cep telefon fenerleri izle yürümeye devam edeceğiz. (1997 yılında Tedaşa görüşülüp, ışıklandırılması için programa aldırılmış ama bu gün unutulmuş)

Karaman girişinde "Dereciğe Hoş Geldiniz“ tabelası eskimiş, paslanmış, yazıları okunmaz hale gelmiş ve bu haliyle görüntü kirliliği yaratmakta olduğundan yenilenmesi kaçınılmaz olmuş.
Karaman tarihi köprünün, turizme kazandırılması için, selde tahrip olan taş korkuluklarının tarihi haline uygun restore edilmesi hususlarının yetkililerce dikkate alınması Derecik sakinlerinin isteğidir.” 

GENÇLERİMİZ EN BÜYÜK GÜVENCEMİZDİR
 
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Balta, “19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen milletimizin varoluş mücadelesinin ilk adımıdır. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bundan 101 yıl önce başlattığı bağımsızlık mücadelesiyle hür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Samsun'da başlayan bağımsızlık mücadelesi dalga dalga yurdumuza yayılmış, bu kutlu mücadelenin sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Bu önemli günü Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutluyor olmamız, gençlerimize verdiğimiz değeri göstermektedir.

Ülkemizin en büyük güvencesi olan gençlerimizin; eğitimli, donanımlı, milli ve manevi değerlerimize bağlı bireyler olarak yetişmesi en büyük arzumuzdur.  Sevgili Gençler; aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi.  Koronavirüs ile bu güne kadar devletimizin ve bireysel olarak bizlerin verdiği mücadelenin boşa gitmemesi için lütfen tedbiri elden bırakmayalım. Bizlere bu vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklalimiz ve bayrağımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Gençlerimizin ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” 
 
 “İNANÇ VE AZİMLE MÜCADELE EDECEĞİZ”
 
Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Suiçmez, “n bağımsız Türk Devleti kurmaya karar verip, İstanbul Kız Kulesi açıklarında demirlemiş olan Bandırma Vapuruna binerek Samsun’ a ayak basıp, Türkiye Cumhuriyet Devleti’ nin kurulması amacıyla bağımsızlık ve kurtuluş meşalesini yaktığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 101. Yıl dönümündeyiz.

Atamızın Samsun’a gelişinin amacı kurtuluş ve kuruluş mücadelesini Anadolu’dan başlatarak millet iradesine dayalı bağımsız bir Türk Devleti kurmaktı. Bu nedenle 19 Mayıs 1919 kurtuluş mücadelesinin ve kuruluş iradesinin başlatıldığı çok önemli bir tarihtir. Bu amaçla başlatılan yolculukta kahraman halkımız kurtuluş mücadelesine omuz vermiş ve emperyal güçlere karşı kurtuluş savaşını kazanarak tarih yazmıştır. Aynı inançla kurtuluştan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması ülküsü gerçekleştirilmiştir. Dünya tarihine bu destanı yazdıran başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ü, silah ve devrim arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilke ve devrimleri doğrultusunda aynı inanç ve azimle mücadele edeceğimizi belirtiyor, ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını kutluyoruz.”
 
26 YILDIR ESNAFIN İÇİNDE
 
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, 1994 yılından itibaren şoförlük mesleğinin içinden geliyor. 26 yıldır şoförlük camiası ile iç içe olan Usta, yaklaşık 10 sene dolmuş sürdükten sonra Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda makam şoförlüğünden genel sekreterliğe kadar bir çok görevce bulundu.

Sürekli esnafla iç içe olan Usta, 27 aydır da oda başkanı olarak şoför esnafına hizmet ediyor. Araç dönüşümünden pandemi sürecine kadar esnafın her türlü sıkıntısında yanında olan Usta, pandemi geçiş döneminde de şoför esnafının kazancının artması için de ekibi ile çalışmalarını sürdürüyor.
 
 “MİNNETLE ANIYORUZ”
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Balta mesajında “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 101. yıldönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır.

19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'da başlayan ve milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde zaferle taçlanan Milli Mücadele, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla hedefine ulaşmıştır. Devlet olarak, tüm imkânlarımızla gençlerimizin yanında olacağız ve bu zorlu yolculuklarında kendilerine her türlü desteği vereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.  Gençlerimizin de bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli Trabzonlu hemşerilerimizin ve Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.” dedi.
 
ÖNCELİK SAĞLIK SONRA TİCARET
 

Trabzon'un önde gelen Gayrimenkul firması Saral Gayrimenkul firması CEO'su Semih Sarıalioğlu koronavirusle mücadelede önceliklerinin insan sağlığı sonra ticaret olduğuna vurgu yaptı. Sarıalioğlu, "Inşaat sektörüne yatırım yapmanın şu anda tam zamanı. Yatırımcı ile üretici arasındaki köprüyü en iyi şekilde sağlıyoruz. Önceliğimiz insan sağlığıdır. Müşterilerimize sosyal mesafe kurallarına uygun olarak bina, arsa ve arazilerini gösteriyoruz. Her şey sağlığımız için" dedi.
 
PALİÇ’TEN KOTA TEŞEKKÜRÜ
 
Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’in birinci sürgün kotasını 600 kilogram olarak açıklamasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Ziraat Odası Başkanı Paliç, açıklanan 600 kilogram kota ile üreticinin özel sektöre karşı elinin güçlendiğini belirterek, “ÇAYKUR tarihinin en yüksek kotası olan bu kota ile yaş çay almak isteyen özel sektör firmaları da kilo fiyatını yükseltmek ve belki de ÇAYKUR taban fiyatının da üzerine çıkmak zorunda kalacaklardır. Bu da üreticilerimizin menfaatine olacaktır.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekilimizle birlikte böylesine yüksek bir kotanın açıklanmasında katkısı olan yöneticilerimize teşekkür ederiz. Üreticiler olarak bizler de ÇAYKUR’a ve çaya destek olabilmek ve çayımızı korumak ve kalıcı kılıp uzun yıllar bu nimetten faydalanabilmek amacıyla toplayacağımız çayların kalitesine özenle dikkat etmemiz gerekiyor. Bu nedenle tüm üreticilerimizden evsafına uygun çay toplamalarını istiyoruz Açıklanan kotanın ve yaş çay sezonunun tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim