BENDE VARIM
 

Trabzon AK Parti’nin uzun süre mahalle başkanlığını yapan Mehmet Ekşi, TAKA Gazetesi’ni ziyaret etti ve 8 Kasım’da yapılacak olan kongresi öncesinde kendisinin de aday olduğunu söyleyerek ‘Partimin yıllardır emrindeyim. Genel merkezimiz görev vermesi halinde bunu en iyi şekilde yapacağım. Güçlü bir ekip kuracağım.’ dedi.
 
DOKA 4 KİŞİ ALCAK!
 

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, 15/7/2018 tarihli ve 30479 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar İle Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 187 nci maddesin ikinci fıkrasının (g) bendi ve 200 üncü maddesi ile 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 28 inci maddesinin dördüncü fıkrası hükümlerine dayanılarak hazırlanan ve 29/5/2019 tarihli ve 30788 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, TR90 Düzey 2 Bölgesinin (Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illeri) kalkınmasına ve gelişmesine hizmet etmek ve katkıda bulunmak isteyen, yeniliğe, gelişime ve iletişime açık, özgüven sahibi, analitik düşünebilen, değişen çalışma koşullarına uyum sağlayabilen, hizmet ve kalkınma bilinç ve sorumluluğuyla hareket eden, seyahat engeli olmayan 4 (dört) Uzman, 1 (bir) Hukuk Müşaviri ve 1 (bir) İç Denetçi alımı gerçekleştirecektir. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın merkezi Trabzon ili olup Ajansın faaliyet alanlarını Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illeri oluşturmaktadır. Sınavda başarılı olan uzmanlar, Ajans Genel Sekreterliği’nin uygun göreceği bu illerin birinde çalışmayı kabul edeceklerdir. İç denetçi ve hukuk müşaviri ajans merkez binasının bulunduğu Trabzon ilinde istihdam edileceklerdir.
 
BALTA’DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI!
 
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, "İki cihan güneşi sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)'in dünyamızı şereflendirmesinin yıldönümünde bir MevlidKandili'ne daha ulaşmanın huzur ve coşkusunu yaşıyoruz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Balta mesajında "İki cihan güneşi sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)'in dünyamızı şereflendirmesinin yıldönümünde bir MevlidKandili'ne daha ulaşmanın huzur ve coşkusunu yaşıyoruz. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğumu alemlere rahmet, tüm insanlığa huzur ve saadet getirmiştir. Onun doğumu ile Mekke'nin ufkunda parlayan Nübüvvet nuru ile kalplerimiz münevver olmuş, onun gelişiyle yitirilen insani duygular yeniden kazanılmıştır. O, tüm insanlık için barış elçisi, tüm canlılara karşı rahmet ve şefkat Peygamberidir. O, Allah'ın insanlık aleminde yarattığı en müstesna şahsiyettir.” dedi.
 
KAYNAŞTILAR         
 

AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı'nın 7. Olağan İlçe Kongresi'nde göreve gelen yeni yönetim kurulu üyeleri ile düzenlenen tanışma toplantısında ilk kez bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, bir ekip olarak çok sayıda isim arasından yapılan tercih neticesi aile olmak adına ilk adımı attıklarını dile getiren İlçe başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, 2023 hedefine kenetlenerek yürüyeceklerini, yorulma nedir bilmeyerek yol alacaklarını vurguladı. Altıntepe, bu hususta, azim ve kararlılık ifade eden bakışları, potansiyel enerjiyi yönetici arkadaşlarından alabildiğini de kaydederek "Hep birlikte, tüm Akçaabat’la inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Bugünden tezi yok, çalışmalarımızı başlatıyoruz. İlk olarak yeni üyelerle ailemizi genişleteceğiz" diye konuştu.
 
 “EGEMENLİĞİMİZİN TAÇLANDIĞI KUTLU GÜN”
 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye için bir dönüm noktası olan Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. 29 Ekim 1923’te kurulan ve her geçen gün sürekli ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbal yürüyüşünün sonsuza dek devam edeceğini kaydeden Başkan Sarıalioğlu, "Büyük fedakârlıklarla ve kahramanlıklarla verilen milli mücadelenin ardından Cumhuriyet,  tüm imkânsızlıklara ve zorluklara karşı Gazi Mustafa Kemal liderliğinde yürütülen destansı bir mücadelenin eseridir. Bizlere yurdumuz üzerinde bağımsız ve hür yaşamamız için cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülke için kanını döken, canını veren gazilerimize ve şehitlerimize minnet ve şükranlarımı sunar, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım." dedi.
 
 “ALÇAKÇA SALDIRI KARŞISINDA BİRLİK OLMALIYIZ”
 

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, Charlie Hebdo Dergisi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İslam dinini hedef alan saygısız ve çirkin karikatüre tepki gösterdi. Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, yaptığı açıklamada, “Siyasi düşüncelerimiz farklı olsa da Charlie Hebdo dergisinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve cumhurbaşkanımız üzerinden İslam alemini ve tüm hanımlarımızı hedef alan çirkin, alçakça, seviyesiz; İslam inancına duyulan kinin tezahürünün çok açık delili olan bu karikatür nedeni ile başta bu karikatüre sessiz kalan başta Fransa hükümeti olmak üzere tüm batı dünyasını kınıyoruz. Bu açıklamamız tamamen siyasi kimliğimiz dışında ülkemizin milli ve manevi birliğini hedef alan eylem ve söylemlere karşı taşıdığımız hassasiyet nedeniyledir. Kanaatimizce bu ahlaksızca saldırı iç politikadan ayrı tutulmalı ve tüm İslam alemi tarafından gereken tepki gösterilmeli ve sonuç almaya yönelik yaptırımlar için harekete geçilmelidir.” dedi.
 
REKTÖRLERDEN FRANSA’YA TEPKİ
 

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) rektörleri tarafından Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’a ve İslam’a karikatürler üzerinden yapılan saldırılara tepki gösterildi. Yapılan açıklamaya Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu imza attı.
Editör: TE Bilisim