Milletvekili Balta konuşmasında “ Trabzon bir tarih, sanat, kültür şehridir, Trabzon aynı zamanda da ticaret şehridir. Ticaretin temel dayanaklarından bir tanesi de elbette ki tarım ürünleridir. Trabzon yüz ölçümünün özellikle yüzde 21'inde tarım yapılabilmektedir. Burada da yüzde 21'de de fındık üretimi ve çay üretimi yapılmaktadır. Fındık ve çay üretimine, tarım ürünlerine AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar destek verilmektedir. Eski çok erken unutuyoruz, 1 doların altında olan fındığın şu anda dünya ekonomisinin en zor şartlarında bile 3 doların üzerinde olduğunu unutmamamız lazım.
 
Diğer taraftan, biz hem fındık üreticisine hem çay üreticisine, tarım alanlarında hangi üretici olursa olsun 2002'den beri desteklemeler veriyoruz. Bir örnek vermek istiyorum özellikle fındıkla alakalı: Trabzon'da fındığa 1 milyar 140 milyon biz destek verdik. 2002'den 2018'e kadar toplam 1 milyar 382 milyon fındık üreticisine alan bazlı destek verdik, çay üreticisine de aynı destekler devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
 
Ortahisar’da Eğitim Zirvesi
 
Açı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tütüncü ve Yönetim Kurulu Üyesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölüm başkanı Sebahittin Saruhan, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti. Ziyarette eğitim masaya yatırılırken, Başkan Genç, Trabzon’un eğitimine verdikleri katkıdan dolayı AÇI Koleji yönetimine teşekkür etti.
Revi’nin Sağlık Durumu İyi
 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi bir operasyon geçirdi. Revi, önceki gün bir hastanede ameliyat oldu.  Revi’den ilk sevindirici haber geldi. Baldırındaki kitle temizlenen Revi’nin sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi. Bizde Revi’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
Helal Olsun Böyle Müdüre
 

Çoruh Aksa Elektrik Dağıtım Şirketi Müdürü Mehmet Aydın, hem işini severek yapması hem de kendi çalışma arkadaşları ile vatandaşlara yaklaşımı ile beyefendi kşişiliğinden adından söz ettiren bir isim. Çoruh Aksa’nın iftar yemeğine davetliydik. Müdür Aydın ile sohbetimiz de oldu. Hatta Şirket Müdürü Mehmet Aydın ile İl Müdürü Osman Aydın masadaki davetlilere elleri ile yemek servisi yaptılar. Bize de böyle müdüre ‘Helal olsun’ demek düşer.
 
Bereketi Birlikte Yaşadılar
 

1 Nolu Beşirli Mahallesi Kerimoğlu Camii Cemaati iftar yemeğinde bir araya geldi. Mahalle halkının hazırladığı yemeklerle cami bahçesinde yapılan iftar yemeğinde cami cemaati Ramazan Ayının bereketini birlikte yaşadılar. İftardan sonra akşam namazını kılan cemaat ardından teravih namazına kadar da bol bol sohbet etti.
 
Kadın Kollarını Ağırladı
 

AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, ilçesinde kadın kolları teşkilatını ağırladı. İl kadın kolları başkanı Meryem Sürmen ve ekibini ilçede ağırlayan Kocaman, bir süre de sohbet ettiler. İstanbul seçimleri ile alakalı da bol bol istişare yapan ekip, AK Parti’nin çalışmalarını da masaya yatırdılar.
 
“Biriz ve beraberiz”


 
Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Genç Arsinliler Derneği Başkanı Sedat Özbakır ve Yönetimini makamında misafir etti.  Sivil Toplum Kuruluşlarının sosyal yaşamda önemli bir görev icra ettiğini belirten Başkan Gürsoy, “Genç Arsinliler Derneğine bu anlamlı ve güzel ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Kuruluşlarından itibaren Arsin’e güzel hizmetlere atan derneğin faaliyetlerini yakından takip ediyorum. Dolaylı veya doğrudan da içlerinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Arsin için kim elini taşın altına koyuyorsa biz onlarlayız, biriz ve beraberiz. Derdimiz Arsin, gayemiz Arsin’e en iyi şekilde hizmet etmektir. Bu noktada STK’larla iş birliği ve istişare de bizler için önemlidir. Sayın Özbakır’a hem sunmuş oldukları rapor hem de ileriye dönük yapacakları faaliyetlerle alakalı bilgilendirmeleri için de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
İmzalar Atıldı
 

İçişleri Bakanlığı Trabzon'da sivil toplum kapasitesinin geliştirilmesine yönelik 9 projeye hibe desteği sağladı. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon’da hibe destek alan projelere yönelik gerçekleştirilen protokol imza töreni Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında yapıldı. Hibe desteği alan derneklerin yöneticilerinin katıldığı toplantı İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Salih Seyyar da hazır bulundu. Destek alan projelerin toplumda farkındalık yaratacağını belirten Vali İsmail Ustaoğlu, “Bu projeleri, devletimizin sağlamış olduğu kaynakları yerinde ve amacına uygun olarak kullanıp bir an önce hayata geçirmeliyiz. Hibe alan projelerin sahiplerini tebrik ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim