Adana’da yaşama veda eden baba Baran dün son yolculuğuna uğurlandı. Dila Baran’a sosyal medya üzerinden çok sayıda başsağlığı mesajı ulaştı. Bizlerde TAKA Ailesi olarak başarılı müdürün acısını paylaşıyor ve merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz.
 

 
ARAKLI’YA YENİ MÜDÜR
 
Veli Göçmen Araklı’ya İlçe Emniyet Müdürü olarak atanarak görevine başladı. İlçe emniyet müdürü Veli Göçmen ilçede göreve başlamasıyla ilçenin daha yaşanabilir hale gelmesi içinkonusunda son derece önemli çalışmalar yapılıyor. Önce İlçe kaymakamı Kürşat Karaca’nın önderliğinde başlatılan güvenlik toplantılarında ilçenin asayiş ve güvenlik sorunları tespit edildi. Alınacak tedbirler konusunda STK temsilcileri ve muhtarlar dinlendi. Araklı da göreve başlayan Emniyet Müdürü Veli Göçmen müdürümüze hoş geldiniz diyor görevinde başarılar diliyoruz.
 

 
DOĞRU PARTİ YÖNETİM KADROLARI BELİRLENDİ
 
25 Ağustos 2020 Tarihinde Türkiye’nin 95. partisi olarak tüzel kişilik kazanan Doğru Parti kurucular kurulu kararları ile yönetim kadrolarını oluşturdu, genel başkanlığını Rıfat Serdaroğlu’nun yürüyeceği partide başkanlık divanı ve 50 kişilik Genel idare kurulu belirlendi. Doğru Parti Rize İl Başkanı Eyüp Demir yaptığı açıklamada; partimizin kuruluşu T.C. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onandıktan sonra kurucular kurulu üyelerimiz tarafından belirlenen G.İ.K ve Başkanlık divani oluşturularak görevlerine başlamışlardır, bundan sonraki hedefimiz hızlı ve dikkatli bir şekilde teşkilatlanmaya ağırlık verip bir an önce ilçe ve il teşkilatlarımızı tamamlayıp ardından kongre süreçlerine ağırlık vereceğiz. Bu arada edindiğimiz bilgiye göre Doğru Parti’nin birisi Trabzon ve birde Rize’den olmak üzere iki genel başkan yardımcıları bölgemizden seçilmişlerdi. Trabzon’un yakından tanıdığı isim olan Sabri Sadıklar yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olurken Rize’li geç hemşehrimiz Hamdullah Saat ise gençlikten sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. Ayrıca Rize’de tanınmış eski eczacı ve Çaykur Rizespor kulüp başkanlarından merhum Bahattin Coşkun un yeğeni eğitim yöneticisi Gülay Coşkun Altınsoy’un da Ankara il başkanlığına getirileceği öğrenildi.
 

 

AYNACI’YA TEŞEKKÜR
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin profesörlerinden Osman Aynacı bölgenin el ve ayak konusundaki en zor operasyonlarına imza atan isimdir. Bu kez emekli meslektaşımız Yusuf Aynacı’nın eline başarılı bir operasyon yaptı ve iyileştirdi. Dün Aynacı aradı ve kendisine teşekkür etti ve bize de iletmek kaldı: Eline sağlık hocam.
 


 DEMİRYOLU ÖNEMLİDİR
 
DP’nin eski İl Başkanı ve Beledye Başkanı Ercan Şılbır, demiryolu tartışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Şılbır, demiryolunun Samsun, Sarp ve yine Erzincan Gümüşhane ve Trabzon olarak Sahile inmesi gerektiğini zaman içinde Ovit ve o bölgedene de tren yolu vurulmasının bölgenin kaderini değiştireceğini söyleyerek, ‘Yazıktır dünyada en az tren yolu ülkemizde var’ dedi.
 


DERECİK’TEN ELEKTRİK ÇAĞRISI
 
Trabzon’un Akçaabat İlçesi Derecik Mahallesi Ceviklik Köyü sakinlerinden Hızır Demir, gazetemize yaptığı açıklamada elektrik sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, “Ağaçlar tellerin üzerinde sürekli temas ve kesinti yaşanıyor. Şimdide 3 gündür elektriğimiz yok. Köyümüzde yaşayan 10 hane mağdur durumda. Yetkililer sesimizi duysun” dediler.
 


AHİLİK KÜLTÜRÜ’NÜ MUHAFAZA ETMELİYİZ
 
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Başkan Muhammet Balta mesajında şunları söyledi; Ahilik, Anadolu’dan kök salarak, varlığını yüzyıllar boyunca devam ettirmiş Müslüman - Türk toplumunun ekonomik, ahlaki ve kültürel hayatına büyük katkılar yapmıştır. Alın terinin kıymetini öğütleyen Ahi Evran-ı Veli, esnaf ve sanatkarlarımızın kılavuzu oldu. Bizlere güzel ahlakı, yoksula sahip çıkmayı, herkesin kendi sanatıyla yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi aşıladı.  Bu değerlerle hareket eden esnaf ve sanatkârlarımız, toplumun tüm kesimlerine yönelik üretimleriyle ve oluşturdukları istihdamla hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de toplumun refahı için önemli rol oynuyorlar. Bizlere düşen de, toplumsal dokumuzun temelini oluşturan, birlik ve beraberliğimize vesile olan Ahilik Kültürü’nü canlı tutmak ve muhafaza etmektir.

Bu anlamlı haftada Ahi Evran-ı Veli’yi rahmetle anıyor, esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum.
 

 
VAKFIKEBİR MHP’DE KONGRE GÜNÜ
 
Milliyetçi Hareket Partisi Vakfıkebir İlçe Kongresi bugün yapılacak. Sabri Bahadır Kültür Merkezi’nde Saat 11:00 başlayacak olan kongreye mevcut İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk tek aday olarak katılacak.  Kongrede daha önce aday olacağını açıklayan Zekeriya Kandemir, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın ricası üzerine kongreye tek aday ile gidebilmek adına adaylıktan çekilmişti.
 

 
MUHTARDAN BAŞKANA JEST

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ı makamında ziyaret etti. Gümüş-kazaziye imalatçısı olan Muhtar Sert, Trabzonspor Sevdalısı Başkan Koçhan’a, kazaziye işlemeli Trabzonspor Tablosu hediye etti. Başkan Koçhan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, jesti için Sert’e teşekkür etti. Muhtar Sert’te Başkan Koçhan’ın çalışkanlığını her zaman takdir ettiğini belirterek, “Çalışkan, Maçka, Trabzon ve Trabzonspor sevdalısı başkanımızı makamında ziyaret ettim. Kendisine görevinde başarılar diliyorum” dedi.



ORTAKLAR ‘BİSMİLLAH’ DEDİ

AK Parti Trabzon gençlik kollarında uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra ana kademede siyasetlerini devam ettiren Yusuf Haldızoğlu ile Recep Arslan, kurdukları ARHAL İnşaat Taahhüt firması ile de yurt içi ve yurt dışında bir çok başarılı projeye imza attılar. Ortaklar, dün sabah da ‘Bismillah’ diyerek yeni projelerinin temelini attılar. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Pazarkapı’da yaptıracağı ulaştırma binasının alt yüklenici olarak taahhüt işlerine başlayan ortaklar, her an işin başında olacaklarını söylediler.



AKÇAABATLILAR VAKFI ÇOK AKTİF

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde Kurulu olan ve yıllardır kalıplaşmış şekilde sadece ismi kalan Akçaabatlılar Vakfı, başkanlığa Yaşar Erbaşaran’ın getirilmesinin ardından aktif olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Bir çok öğrenciye burs vermesinin yanı sıra, öğrencilerin yaptıkları projelere sponsor olan, spor alanı olmayan yüksek mahallelerde (köy) spor alanları yapıp turnuvalar düzenleyen vakıf, her zaman da çocukları sevindiriyor. Erbaşaran, yönetim kurulu ile beraber yaklaşık 30 yıldır atıl vaziyette bulunan Yenimahalle'deki Vâkıfa ait binanın sorunlarını çözüp restore etmeye başladı. Ardından Vakıf dernek merkezini Akçaabat’a yakışır bir tadilata başladı. Yakın zamanda tadilatı bitecek olan vakıf merkezi ile vakıf çok daha da aktif olacak.
 

 
Editör: TE Bilisim