Günnar, “Yomra, Ortahisar, Akçaabat ilçelerimizin doğalgaz çalışmalarıyla ilgili olarak Aksa Karadeniz Doğalgaz Şirket Müdürü Salih Ayaydın ile bir araya gelerek istişarelerde bulunduk” dedi.

GÜVEN ORTAMINI GETİRDİ

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Beşikdüzü Belediyesini ödenemez ve çevrilemez bir borç yükü ile devraldı. Başkan Uzun, yoğun gayretleri ile belediyeyi bu çıkmazın içerisinde bile hizmetleri aksatmayan düzenli bir şekilde vatandaşların ihtiyaç ve taleplerine karşılık veren saygın bir kurum haline getirmeyi başardı.

Çok sıkıntılar çekti, ama kilitlenen bu yapıda hiçbir zaman yılmadan çalışmaya devam etti. Beşikdüzü’nde oluşan tedirginlik ortamını, sabah başımızı ne gelecek, hangi arazimiz elimizden alınacak korkusunu ortadan kaldırarak, dürüst ve güvenilir kişiliği ile korku iklimine son verdi. Beşikdüzü’nün en çok ihtiyacı olan güven ortamını yeniden getirdi. Herkes bilir ki; Ramis Uzun’un olduğu yerde korku olmaz, haksızlık olmaz, oy versin vermesin hizmette herkes eşittir. Çıkar menfaat ilişkilerine dayalı işler asla çevrilmez.

Her şey şeffaf halkın gözü önünde yapılır. Ödenmesi imkansız borç yükü, kördüğüm haline gelen yığınla soruna ve bütün engelleme çalışmalarına rağmen Ramis Başkan’ın Beşikdüzü Belediyesinin işleyişini bozmadan hizmetlerine düzenli olarak devam etmesi, halktan gördüğü yoğun ilgi ve sevgi birilerini rahatsız etmiş olsa ki; yalan yanlış bilgiler ile sürekli olarak karalanmaya çalışılıyor. Çamur at belki izi kalır düşüncesi ile yapılan saldırılar her seferinde boşa çıkıyor. Hangi kaynaktan ne amaçla çıktığı herkes tarafından bilinen bu karalama çalışmalarına Beşikdüzü halkı Ramis Başkan’a verdiği destekle en güzel cevabı veriyor. 

PATOZ SORUNUNA ÖNLEM ALINSIN

Altılı masanın Vakfıkebir’deki İlçe Başkanları ve başkan yardımcıları CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Saadet Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Birol Yavuz, İYİ PartiVakfıkebir Başkan Yardımcısı Erdinç Kayhan, DEVA Partisi Vakfıkebir Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Eyüboğlu ve SP İlçe Yöneticisi Şenol Erenay, Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan’ı makamında ziyaret ederek dışarıdan gelen patozculara ortak bir alan gösterilmesi ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için resmi başvuruda bulundular.

Ayrıca Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç’ı da ziyaret ederek bu konuda gereken girişimlerde bulunmasını istediler.  Altılı masanın temsilcileri ziyaretlerin ardından yaptıkları ortak açıklamada şunları söylediler; “Fındık sezonu başlıyor. Fındık üreticisinin çilesi çok. Açıklanan fındık fiyatı ile yaşanan hayal kırıklığı bir yana fındıklar toplanacak, harmanlanacak, ayıklanacak, kurutulacak, çuvallanacak. Havanın bu mevsimdeki değişkenliğini de hesaba katarsak her aşaması zorlu bir yarış. En zor kısmı da patozlaması. İlçemizde yeterli sayıda patoz bulunmaması, diğer il ve ilçelerden gelen patozculara da kötü davranılması nedeniyle gelmemeleri sonucu geçtiğimiz yıl vatandaşlarımız patoz bulamadı, büyük bir mağduriyet yaşadı. Bu konuda Vakfıkebir Kaymakamımızı ve Ziraat Odası Başkanımızı ziyaret ederek gerekli önlemlerin alınması için başvuruda bulunduk” denildi.

KAYMAKAM ADAYI BEKTAŞ VEDA ETTİ

Vakfıkebir Kaymakamlığında stajını yapan Kaymakam Adayı Muhammet Furkan Bektaş stajını tamamlayarak ilçeden ayrıldı.

Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Kaymakam Adayı Muhammet Furkan Bektaş için düzenlenen veda programına katıltılarak kendisine çeşitli hediyeler verdiler.       

YILDIRIM TRABZON’DA

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım Trabzon'a gelerek Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Trabzon'da ülkücülerle bir araya gelen YILDIRIM şahsi sosyal medya hesabından "Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanlığımızı ziyaret ederek, 2023 Lider Ülke Türkiye yolunda Ülkücü Türk Gençliğinin üzerine düşen vazifelere dair sohbette bulunduk. Ülküdaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

ARHAL'DAN YENİ PROJELER

Trabzon'un inşaat sektörünün öncü firmalarından Ar-Hal inşaat başarılı projelerine yenilerini ekliyor.

İnşaat sektöründe aldığı projeleri zamanında bitirmesi ile çok sayıda referansı bulunan Yusuf Haldızoğlu ve Hasan Haldızoğlu, şimdi de Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahallesinde yapılacak olan AFAD Konutları binasının yapım işini teslim aldı.

Sözleşmeyi imzalayan Haldızoğlu, "Akçaabat İlçemizin Yıldızlı Mahallesinde başlayacak  olan AFAD Konutları projenin sözleşmesini Ana Firma CENT-VRK firma Yetkilisi Furkan Varlı ile imzaladık şehrimize ve bizlere hayırlı olsun inşallah" dedi.

SÜRMENE’YE HAYIRLI OLSUN

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ün projesini yaparak Konya’da yaptırdığı “Karavan Mutfağım” Sürmene Sahiline ayrıcalıklı hava katacak.

Sürmene Orta Mahalle sahili çevre yolu yan cep üzerinde Sürmene Belediyesi'nin  işletmesini yapacağı  köfte ekmek, tost ve her türlü soğuk sıcak içeceği ile halkın hizmetine sunulmak üzere “karavan Mutfağım” hizmete girdi. Belediye Başkanı Rahmi Üstün, “Sürmene sahilinde Belediyemizin işletmesi öncülüğünde  köfte ekmek tost ve içeceği ile halkımızın hizmetine sunulmak üzere hazırlıklara devam. Halkımıza hizmetin en iyisi yakışır” dedi.

YEŞİLAY OKULLARDA

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesi okullarda bağımlılıkla mücadele eğitimlerine devam ediyor.

Rehber Öğretmen Özlem Gülay tarafından Final Okullarındaki öğretmenlere teknoloji bağımlılığı konusunda eğitim verildi. YEDAM ekibi tarafından da Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin tanıtımı yapıldı. Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Işıl Demir Güner, eğitimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim