“Bu fotoğrafa iyi bakın arkadaşlar. Recep Tayyip Erdoğan sıradan bir lider değildir. Esasında dünya ülkelerinin Recep Tayyip Erdoğan’a bir teşekkür borcu var. O, Rusya ve Ukrayna savaş halinde iken bu ülkeleri aynı masaya oturtup küresel tahıl krizini çözen, güçlü ve lider bir ülkenin temsilcisidir. Güvenilen bir liderimizle güven veren bir ülkeyiz.  Dünya’nın imdadına koşan, herkese kol kanat geren, barışın teminatı bir ülkeyiz. Gurur duyuyoruz.”

VATANDAŞLARI DİNLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, ziyaretlerini ve çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Hacısalihoğlu, ilçelere ziyaretler gerçekleştiriyor. Hacısalihoğlu, “Şalpazarı ilçemizde vatandaşlarımız ve partililerimizle birlikte ülke sorunları hakkında istişarede bulunduk. Hedef iktidar  çare CHP.” İfadelerini kullandı.

TARIMDA İŞ BİRLİĞİ KONUŞULDU

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar ve Yenicuma Mahallesi Muhtarı ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi  Yıldıray Sarıalioğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti. Bekar, “Ziyarette  tarımsal iş birliğimizin daha da geliştirilmesi için atılacak adımları müzakere ettik.” dedi.

BÜYÜK BİR GÖREV ÜSTLENİYOR

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çebi, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basınının halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, temel hak ve özgürlüklerin korunması ile kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahip olduğunu söyleyerek "Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı ile görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin ve demokrasilerin en büyük güvencelerinden biridir" dedi.

Basın mensuplarının üstlendikleri görevle toplumun ve kamunun gözü, kulağı, sesi ve aynası olduğunu kaydeden Çebi  İlkeli, etik, hak ve adaletten yana, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, basın meslek ilkelerine bağlı bir anlayışla mesleğini icra eden basın çalışanlarımız şehrimizin ve bölgemizin gelişmesinde ve kalkınmasına büyük katkı sağlamaktadır. Ayrıca halkımız, basın yoluyla sıkıntılarını, taleplerini, toplumsal olaylara tepkilerini ifade etme imkanı bulmaktadır." ifadelerine yer verdi. Şehrimizdeki  yazılı, görsel, işitsel ve internet yayıncılığının ülkemizin için örnek gösterilebilecek yapıda olduğunu kaydeden Çebi şöyle devam etti: "Kıymetli basın mensuplarımızı halkımızla aramızda bir köprü, bir bağ ve yol olarak kabul ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da sorumluluğunun farkında  objektif, meslek ilkelerine bağlılığı ve saygısı üst düzeyde olan basın mensuplarımızla birlikte kadim şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz."

Çebi sözlerini şu şekilde tamamladı: "Objektif ve doğru habercilik anlayışı içinde, meslek ahlakına bağlı olarak emek sarf eden, büyük bir özveri ve fedakârlık içinde görevlerini yürütmeye çalışan basın camiasının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyor, çalışma yaşamlarında başarılar diliyorum. Ahirete irtihal eden tüm basın mensuplarımıza da Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

GENEL BAŞKAN İLE GÖRÜŞTÜ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partisinin Giresun Kongresine katılmak üzere kente geldi. Giresun programına eşlik eden Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, genel başkanı Ordu-Giresun Havalimanından uğurladı. Genel Başkanla bir süre de sohbet eden Velioğlu, parti çalışmaları hakkında da istişarede bulundu.

SELENDİ’DEN GELDİLER

Manisa’nın Selendi İlçe Belediye Başkanı Nurullah Savaş, ekibi ile birlikte Karadeniz turuna çıktı. Trabzon’un Çarşıbaşı İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’nu makamında ziyaret eden Savaş ve ekibi Çarşıbaşı ilçesi ile ilgili de bilgi aldı. Çok iyi misafir ağırlayan Nuhoğlu, misafirlerini Karadeniz’in gezilecek yerlerine götürdü, balıkçılığın başkenti olan ilçesinde balık ısmarladı, keşan hediye etti.

BİLİNÇLENDİRDİLER

Yüzyıllardır geleneksel olarak devam eden, binlerce insanı aynı horon halkasında birleştiren Kadırga Yayla şenliklerinde bu yıl Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü tarafından akılcı ilaç kullanımına dikkat çekmek için “Antibiyotiktir değil, sağlığınızda ısrarcı olun” temalı bir stant açıldı. Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Cemalettin Atalay, başkan yardımcıları Hakan Çimen ve Alptekin Giresunlu ve görevli personel tarafından şenliğe katılan çocuklara uçurtma ve çeşitli hediyeler verildi. Son günlerde yükselen Covid-19 vakaları sebebiyle kurulan aşı standına vatandaşlar davet edilerek aşıları yapıldı, kene vakalarına dikkat çekildi.

ÇOCUKLARLA SOHBET ETTİ

Yomra Belediyesi ilçede çalışmalarını sürdürüyor. Yomra Belediye Mustafa Bıyık, Belediye tarafında Sancak Sitesi içerisinde yapımı tamamlanan çocuk parkını ziyaret ederek, çocuklarla sohbet etti. Site sakinlerine hayırlı olsun.

Editör: TE Bilisim