Ankara'da yaşayan Barış Yılmaz isimli genç, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan şehirlerarası seyahat ve 2 günlük sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle memleketi Trabzon'a gelemedi. Maçka ilçesi Yazlık Mahallesi'nde yaşayan annesi Elmas Yılmaz'ın Anneler Günü'nü kutlamak isteyen Yılmaz, sosyal medya üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na ulaştı. Yılmaz mesajında, "Sizin yardımlarınızla en azından bir çiçek göndermek istiyorum. Umarım mesajımı görür ve yardımcı olursunuz" ifadesine yer verdi.
 
Zorluoğlu'nun talimatıyla Büyükşehir Belediyesi görevlileri, Elmas Yılmaz'a Anneler Günü'nde çiçek ve hediye ulaştırdı.
 
PEKŞEN VE ZEHRA ANNE
 

CHP Parti Meclisi Üyesi Trabzon eski Milletvekili Av.Haluk Pekşen, ‘Gecenin kör karanlığı, günün ilk ışıkları demeden hayatının her anında yanımızdan ayrılmayan annelerimizin Hakkı ödenmez. Bu güzel günlerini kutluyorum. İyiki varsın annem’ dedi.
 
UĞURBAŞ’TAN  DÖRT HARF!
 
Özlem Aslan Uğurbaş, ‘Dört harf, iki hece, içinde tüm yüce duyguları barındıran en güzel, en güçlü kelimedir;  Anne...

Kalbinde daima sevgisi, tükenmeyen  sabrı, sonsuz şefkati, sınırsız fedakarlığıyla şüphesiz hayatımızın en anlamlı varlığı olan  Annelerimize, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde sarılamayacak olmanın burukluğuyla beraber, onların hoşgörüsü ışığında daha güzel daha sağlıklı günlerde birlikte olabilmek umuduyla; sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Yine bu zorlu süreçte evlerinde çocukları beklerken; tüm meslek dallarındaki annelerimizle beraber sağlık hizmetini büyük bir özveriyle yerine getirmeye çalışan Eczacı annelerimizin de bu özel gününü kutluyor, onlara teşekkürlerimi sunuyorum.’
 
DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM
 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, anlamlı günde annesi Havva Örs’ü ziyaret ederek elini öptü helallik ve hayır dualarını aldı tüm annelerin bu güzel ve anlamlı günlerini kutluyorum’ dedi
 
SAHIL GÜVENLIK UNUTMADI
 

Sahil güvenlik bölge grup Komutanı Yarbay Murat Sezgin ve beraberindeki komutanlar şehidimiz Umut Sezgin’in evini anneler günü dolayısıyla ziyaret ederek anne ve babasına hediyelerini takdim ettiler.
 
ŞEHİDİN ANESİNE ÇİÇEK
 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun Şehit Polis Memuru Cevdet Keskin’in annesine gönderdiği Çiçeği Trabzon İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kazım Demiralay ve eşi Anneler Günü dolayısıyla ziyaret ederek Takdim ettiler.
 
KAYMAKAM’DAN BASINA JEST      
 
Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakkı Emiroğlu’nun annesi Mesture Emiroğlu’na anneler Günü dolayısıyla vefa destek grubunda görev yapan polislerle çiçek gönderdi.
 
SOKAKLAR ÇİÇEK AÇTI
 
Tüm yurtta olduğu gibi Vakfıkebir’de de 2 aydır evlerinden çıkmayan 65 yaş üstü vatandaşlar devletimizin aldığı karar doğrultusunda sokağa çıkma yasağının olduğu Pazar günü kendileri için belirlenen saatlerde dışarı çıkarak hasretlerini sona erdirdiler.

Oldukça mutlu ve heyecanlı oldukları gözlemlenen vatandaşlar alınan karardan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı emniyet güçleri çok sıkı önlemler alarak kontroller yaptılar. Emniyet güçleri 65 yaş üstü vatandaşların ve İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelge doğrultusunda yasaktan muaf olan çalışanların haricinde ihlalin olmaması için tüm tedbirleri aldılar.
 
BEŞİKDÜZÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
 
Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun hem Koronavirüs ile mücadele ediyor. Hem de ilçede diğer hizmetleri aksatmıyor. Beşikdüzü Belediyesi Karayolları ile birlikte menfez temizliği yapıyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, “Beşikdüzü ilçe merkezinde yer alan Karayolu menfezleri rüsubat ve diğer atıkların birikmesi sonucu kanalların akışını azaltmakta, görüntü kirliliğinin yanında etrafa yaydığı kötü kokular; sinek, haşere ve böceklerin üreme ve çoğalmaları için uygun ortam hazırlamaktaydı.

Beşikdüzü Belediyesi olarak Karayolları Bölge Müdürlüğü ile birlikte bu menfezlerin temizliğine başladık. Çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz; İlçe Merkezimizdeki kanallarda düzenli akışı sağlamak, sel ve su baskını riskini azaltmak, kötü kokuları yok etmek, sinek, haşere ve böcek üreme ve çoğalmalarını önlemektir. Sağlıklı, temiz bir ilçe için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarda bizlere destek veren Karayolları Müdürlüğü yetkililerine ilçem adına teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim