Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yine ak Partinin il eski başkan yardımcısı ve 7M hastanesinin ortaklarından Engin Çakır’da Tıp Fakültesinde yoğun bakıdan çıktı. Müjdeyi oğlu paylaştı. Geçmiş olsun diyor ve Allah’tan şifa diliyoruz

REKTÖRÜN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Gümüşhane Üniversitesine rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Anneler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Rektörün mesajında şu ifadelere yer verildi: “Sağlıklı, huzurlu ve barış dolu bir toplum yaşantısının temelinde önemli bir rol üstelenen annelerimiz; sevgi, saygı, merhamet, sabır ve fedakârlık gibi yüce özelliklerin sembolüdürler. Annelik, sadece bir çocuğu dünyaya getirmekten ibaret değildir.

Anne, insanın duygularını, düşüncelerini, karakterini şekillendiren en önemli rol modeldir. Annelerimiz hayatta öğrenmenin temelini attığımız ilk öğretmenimiz, hatta ilk doktorumuz ve hayattaki en güvenilir rehberimiz, yol göstericimizdir. Koruyan, kollayan, kol kanat geren, evladının geleceği için kendini arka plana iten kişidir.  Gümüşhane Üniversitesi olarak üzerinde önemle durduğumuz ve her fırsatta dile getirdiğimiz gibi ülkemize ve insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek için, her türlü zorluğa göğüs gererek çalışan annelerimizin, aynı zamanda bir kadın olarak da toplumda hak ettikleri yeri almalarının, ülkemizin geleceği ve kalkınması açısından büyük önem taşıdığını biliyor ve buna göre uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Kadınlarımıza ekonomik ve sosyal hayatta hak ettiği yerin verilmesi, bir taraftan ekonomik refah seviyesinin yükselmesine, öte yandan toplumun aydınlanmasına katkı sağlayacağına yürekten inanıyor ve destekliyoruz. Bu vesileyle, annelerimize hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek, onlardan bunları esirgememek, hepimize düşen önemli bir görev ve sorumluluktur.’

ÇAKIROĞLU NASIL AK PARTİ'YE GEÇER?

İYİ Parti'den istifa ettikten sonra AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve Trabzon Milletvekili Salih Cora'dan AK Parti'ye geçmesi yönünde teklif alan ve teklifleri teşekkür ederek kabul etmeyen Davut Çakıroğlu'nun yakın dostları AK Parti'ye nasıl geçeceğini anlattılar. Yakın dostları Çakıroğlu'nun Ankara'ya giderek Külliyedeki Beştepe Millet Camiinde bayram namazını kılması, o anda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çakıroğlu'nu partiye davet etmesi durumunda Çakıroğlu'nun Erdoğan'ı kıramayarak AK Parti'ye geçeceğini söylediler.

DEDE TORUN BULUŞUNCA

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı İş insanı Yaşar Erbaşaran, yaklaşık 2 aydır rahatsızlığından dolayı evinde istirahat halindeydi. Gerekmedikçe dışarı çıkmayı tercih etmeyen Erbaşaran, gün de bir saat vakfa, bir saatte iş yerine uğrayacak çalışmalarını yapıyordu. Erbaşaran, bu süreçte en çok torunlarını özledi. Çocukları çok seven ve tüm çocukları sevindiren Erbaşaran, torunu Poyraz'ı da çok özledi. Erbaşaran, sahibi olduğu akaryakıt istasyonunda torunu Poyraz ile uzun süre vakit geçirdi. Erbaşaran, torunu ile oyun oynayıp, zamanını en iyi şekilde değerlendirdi.

YEŞİLAY'DAN ŞAHİN'E ZİYARET

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, pandemi döneminde de çalışmalarını sürdürüyor. Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Köksal Boz, Trabzon Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Öztürk ve Yeşilay Üyesi İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Muzaffer Aydın, Ortahisar Belediyesi'nin Fen İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Coşkun Şahin'i ziyaret ettiler. Başkan Boz, Yeşilay ve Ortahisar Belediyesi'nin bağımlılıkla mücadele noktasında neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunarak,  Yeşilay gönüllüsü Coşkun Şahin'e Yeşilay'a sağlayacağı destekler için teşekkür etti.

BAK, SENETLERE ERTELEME İSTEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak, devam eden Pandemi süresi boyunca ekonomik yönden en çok etkilenen ve birçoğu iflas eden esnafımız bu tam kapanma ile en fazla mağdur edilen kesim olduğunu açıkladı. Mustafa Bak, çeklere yapılan ertelemenin senetlere de uygulanmasını istedi.

BAŞKAN EKİM’DEN MESAJ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Ekim mesajında; “Mübarek Ramazan Ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan Ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Bu mübarek gece vesilesi ile, salgın hastalıkla mücadele verdiğimiz bu dönemde, bütün dünyada  ve bu güzel Vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimiz ve felaketlerle boğuşan yakın ve uzak çevremizdeki ülkelerde yaşayan tüm Müslümanlar ve hatta tüm insanlar için sağlığın, sıhhatin sevginin ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir. Yüce Allah’ın tüm insanlığa kurtuluş çağrısı olarak göndermiş olduğu Kur’an’ın indirilmeye başlandığı bu gece vesilesi ile başta kıymetli Akçaabatlı vatandaşlarımız olmak üzere tüm milletimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

EŞSİZ BİR FIRSAT

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı; “On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının son günlerini yaşarken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne yeniden kavuşmanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, duaların ve tövbelerin kabul olduğu bu gece; birlik ve beraberliğimizin pekişmesi, manevi huzurumuzun artması için de eşsiz bir fırsattır. Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) bu mübarek gece ile ilgili olarak, ‘Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse, onun geçmiş günahları bağışlanır’ buyurmuş ve ‘Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet’ şeklinde dua etmemizi tavsiye etmiştir. Cenab-ı Allah’ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı bu gece, bütün günahlarımız için af dilememiz adına da en güzel vesiledir. Bu duygu ve düşüncelerle başta kıymetli Trabzonlu hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”

ORTAK AKIL VURGUSU

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Oyman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda Trabzon’da yapılan projelerdeki yanlışlar için söylediklerimize karşı savunmaların gelmesi normal, burada önemli olan ortak noktada buluşabilmek. Ama kimse kusura bakmasın, yıllardır Trabzon’u yönetenler, bu kadar kötü imar ve kent görünümüne karşın “sabırlı olun” da dememeli. Çünkü Trabzon, uygulanan bir çok projeyle kültüründen ve doğal yapısından uzaklaştı. Bu duruma artık sabır kalmadı. Kumun üzerine beton döktünüz mü? Döktünüz, üzerini ahşap kaplasanız ne kaplamasanız ne. Boztepe’yi delip viyadüklerini diktiniz mi? Diktiniz, şimdi üzerini yeşillik kaplayacaksınız. Bunu yapanlara ilk önerim; bir şeyleri yaptıktan sonra üzerini kapatma çabasından artık vazgeçin. Üzerini kapatmaya ihtiyaç duymayacak, geleceği de düşünen adımlar atın. Alt yapı çalışmalarını ise bizler de taktirle karşılıyoruz ve bu gerekli ve önemli çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. Fakat farklı konularda da yapılan eleştirelere karşı bile “ama alt yapı çalışmalarını yapıyoruz” dedikçe olay basitleşiyor; ikinci önerim konumuzla ilgisi olmayan şeylerle savunma yapmayın. Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak; halkın parasını savurmayan, projelerde doğanın, şehrin gelecek dengesini alt üst etmeyen ve ortak aklın hakim olduğu bir anlayışı savunuyoruz.”

Editör: TE Bilisim