Esensoy Trabzon’da 1991 - 1993 yılları arasında görev yapmıştı.  Görevinin ardından merkeze çekilen Vali Esensoy için o dönem Trabzon’da geniş çaplı eylemler yapılmıştı. Trabzonspor efsanesinin yazıldığı Avni Aker Stadında UEFA maçı öncesinde Esensoy için sevgi gösterisinde bulunmuştu. O dönem Trabzon’un 6 yerel radyosunu telefon yağmuruna tutan vatandaşlar, Trabzon Şoförler Cemiyeti de 500 araçlık konvoyla şehirde protesto yapmıştı. Vali Esensoy’un merkeze alınmasını protesto eden vatandaşlar imza kampanyası düzenlemiş ve sonrasında eylemler yapılmıştı. Vali Esensoy, 1995 yılında bu kez Bitlis Valisi olarak atanmış ardından ise emekli olmuştu.
 
BAKANDAN MİNİ BULUŞMA
 

Bayram ziyareti için Memleketi Trabzon’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Şoförler ve otomobilciler odası başkanı Ömer Hakan Usta, Ulaştırma alt yapı bölge müdürü İhsan Gümrükçü, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık ile bir araya gelip Şehrin genel Ulaşım ve Trafik sorunları ile ilgili Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü Misafirhanesinde mini bir sohbet yaptı.
 
MÜDÜR BAHÇEYE GİRDİ!
 

Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, çay sezonu dolayısıyla hasat yapan çiftçilerin yanına giderek onlarla birlikte çay topladı ve ‘İşiniz zor, kaliteyi bulmanız için üç yaprağı kesmeniz lazım, sakın kart yaprak toplamayın. Ambara tez getirin teslim edin. Çay eksperinin işini zora sokmayın, bu devlette hiç kimsenin parası kalmaz’ dedi.
 
ÇOK İNCE MESAJ!
 

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, ‘DYP, ANAP, RP, CHP ve MHP nin Hükümet ortağı olduğu dönemlerde genel müdür veya genel müdür yardımcılarından biri Trabzonlu olurdu. Bu atama Trabzonlara verilen değeri gösterir AK PARTİ döneminde bu kurumlara hiçbir Trabzonlu yaklaştırılmadı. Bu da Trabzon da iktidar partisinin yaptığı siyasetin ne durumlara düştüğünü gösteriyor. Demogoji yapıp laf üretiyorlar hiçbir bakana veya genel müdüre laf geçilemiyorlar. İşte geldikleri nokta burasıdır’ dedi.
 
KARAL’DAN AÇIKLAMA
 
Ali Babacan Liderliğinde kurulacak olan DEVA Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz teşkilatlanmasından sorumlu Hasan Karal. ‘Şu ana kadar hiç kimseye yetki vermedik. Yepyeni gencecik bir ekip tasarlıyoruz, hata yapma lüksümüz ve ikinci bir şansımız yok. İnci eleyip sık dokuyoruz’ dedi.
 
KANUNİ’DE ANLAMLI BAYRAMLAŞMA
 

Trabzon’u Pandemi Hastanesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekibi hastanede sosyal mesafeye dikkat ederek bayramı kutladılar. Salgınla mücadelede görevlerini büyük fedakarlıkla yapan ve vatandaşların sağlığı için bayramda da çalışmaya devam eden tüm sağlık ekibinin bayramını kutluyor, emekleri için teşekkür ediyoruz.
 
YAYLALARA BAYRAM SÜRPRİZİ
 

Trabzon’da bayramda 4 günlük sokağa çıkma yasağında birçok kişi köy ve yaylalara gitti. Yaylaya çıkanlar büyük bir sürprizle karşılaştı. Yaylada Mayıs ayının sonu olmasına rağmen kar yağdı. Karın sevincini ise en çok çocuklar çıkardı. Hem 4 gün boyunca yaylalarda gönüllerince eğlendiler hem de kar topu oynadılar.
 
GURBETTEN SILAYA!
 
Bir bayram öncesi feryat figanım.
Gurbetten sılaya gidemiyorum
Yine efkar bastı sıkıldı canım
Gurbetten sılaya gidemiyorum .
Babamın elini öpemiyorum.
 
Hayal kuruyorum sılada olsam
Anamın kabrinde kur 'an okusam
Babama sarılıp kokusun alsam
Hayalin sonunda ben ağlıyorum
Babamın elini öpemiyorum.
 
 
Uçaklar çalışmaz yollar kapalı
Gemiler yol almaz Deniz dalgalı
Bedenim gurbette ruhum sılalı
Gitmek istesemde gidemiyorum
Babamın elini öpemiyorum.
 
SÜLEYMAN'ım bana dokunmayınız
Derdimi deşipte ağlatmayınız
Bana karaları bağlatmayınız
Gitmek istesemde gidemiyorum
Babamın elini öpemiyorum.
 
Süleyman Usta
Espiye/ Giresun
Editör: TE Bilisim