Balta, “Eğitimde de marka şehir Trabzon'umuz için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz! YÖK Başkanı, değerli Hocamız Sn. Prof. Dr. Erol Özvar'ı ziyaret ederek şehrimizde bulunan üniversitelerimize vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür ederek yeni taleplerimizi ilettik.” dedi.

KOÇHAN’DAN SOYLU’YA TEŞEKKÜR

Trabzon’um Maçka İlçesi Ormaniçi Mahallesinin yolları betonlanıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun destekleri ile yapılan yol betonlama çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, destekleri için Bakan Soylu’ya teşekkür etti. Koçhan, “Ormanüstü Mahallemizde bin metre küp yol betonlama çalışması yapıyoruz. Yol çalışmamıza verdiği desteklerden dolayı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

GARAJDA KAHVALTI

Trabzon’da Uluslararası Lojistik alanında faaliyet gösteren Pektaş Taşımacılık, Yomra İlçesindeki yeni garajına taşındı. Firma sahibi Akın Pektaş, garajda sabah kahvaltısına Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı davet etti. Bıyık davete icabet etti. Garajda hazırlanan kahvaltıyı birlikte yaptılar. Pektaş, “Başkanımız soframıza şeref verdi. Başkanımızın ayağına sağlık” dedi.

DAF’TAN SERİ TESLİMATLAR

DAF Trabzon Bayii Reisoğlu Trucks, Trabzon’dan seri teslimatlara geçti. İstanbul, Rize ve Van’a 3 adet çekici teslim eden Reisoğlu Trucks, tarafından çekiciler sahiplerine teslim edildi. Yönetim Kurulu Başkanı Önder Reis, “Lojistik sektörü temsilcileri olan İstanbul’dan Özaylar International Transport Company, Rize’den Pazar Üçler firmasına ve Van ilimizden Gökırmak Lojistik’e, 2022 yatırımları kapsamında aldıkları çekicileri teslim etmenin haklı gururunu yaşadık. Çekiciler firmalara hayırlı uğurlu olsun. Allah’tan kazasız bol kazançlar diliyoruz” dedi.

GÜRCİSTAN ŞUBE BAŞKANLIĞINA ATANDI

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Rize Şubesi Başkan Vekili aynı zamanda DEİK Türkiye-Litvanya Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Fatih Sarımehmet’e önemli görev. ASKON Rize Şubesi Başkan Vekili Mehmet Fatih Sarımehmet, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’ın talimatı ile ASKON Gürcistan ülke başkanlığına atandı.

 ASKON Rize Şubesi Başkanı Recep Ali Karakoyun, Sarımehmet’e yeni görevinde başarılar dileyerek, “ASKON ailemiz yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da büyümeye devam ediyor. Gürcistan Şube Başkanı olarak göreve başlayan Mehmet Fatih Sarımehmet kardeşimize yeni görevinde başarılar diliyorum. Gürcistan’da güzel işlere imza atacaklarından şüphem yoktur. Yeni vazifelerinde kendisi ve yönetim kuruluna üstün muvaffakiyetler diliyorum” ifadelerini kullandı.

GİRESUN FINDIK HASAT ŞENLİĞİNDE BULUŞUYOR

Giresun Belediyesi, yaklaşan fındık hasat sezonu öncesi bir ilke imza atıyor. Belediyenin düzenlediği etkinlikler çerçevesinde  fındık ‘Fındık Hasat Şenliği’ organize edilecek. Bugün Teyyaredüzü Mahallesi, Taflancık Mevkii’nde gerçekleşecek olan ‘Fındık Hasat Şenliği’nde birbirinden değerli konuklar şehrimize gelecek. Şenlikte, bahçe içerisinde resim sergisinin yanı sıra, ressamlar fındık bahçesini tuale yansıtacaklar. Kara demlikte çaylar içilecek, atma türküler söylenip, kemençe çalınarak, horan tepilecek. Şenliğe ulusal ve yerel basın temsilcilerinin de yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Diğer yandan aynı gün akşam Atapark’ta Ekin Uzunlar hayranlarıyla buluşacak. Konser 20.30’da başlayacak. Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, fındık hasat şenliğinin bu boyutta ilk kez gerçekleşeceğini belirterek, “Fındık bizim başımızın tacı. Fındık deyince Giresun’umuzda akan sular duruyor. Alın terinin ürünü fındık. Bizler de bu noktada hasat öncesi ‘Fındık Hasat Şenliği’ yapmaya karar verdik ve fındık bahçesinde fındığımızı apayrı bir boyutta tanıtımını yapacağız. Hasat Şenliğimiz 4 Ağustos Perşembe günü saat 13.00’da başlayacak. Tüm halkımızı şenliğimize davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARI KONUŞTULAR

Arsin Belediye Başkanı Recep Çebi ve İmar ve Şehircilik Müdürü Zihni Hancı  DSİ Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan’ı ziyaret etti ve çalışmaları konuştu.  

ŞAİBELİ SINAVLARLA UMUTLARLA ÇALIYORLAR

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, KPSS soruları ile ilgili şunları kaydetti: “Şaibeli sınavlarla senin umutlarını, hayallerini, emeklerini çalan; mülakat cambazlığıyla seni yok sayan bu adaletsiz düzen bitecek. Hak ettiğin yarınlar senin olacak. Mülakat değil liyakat esas alınarak hakkın teslim edilecek az kaldı.”

Editör: TE Bilisim