TİSKİ Arsin’de de çok önemli yatırımlar yapıyor. Kimisini İller Bankası ile kimisini de kendi imkanları ile birlikte. TİSKİ’nin Arsin ilçesine getirdiği su şu sıralar ilçede günün konusu. Çünkü suyun geçiş güzergahı Işıklı ve Elmaalan arasında yolu çökertti. Sürücüler adeta çin işkencesi çekiyorlar. Bayramda ve fındık sezonunda bozulan yollar vatandaşa sıkıntı yarattı. TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal yolun en kısa sürede yapılacağını söyledi. Ancak betondan söz edildi. Yolun beton yapılması demek birkaç gün çalışmaması demek. Grup yolunda beton olur mu? Ayrıca Elmaalanı(Holefteri) hemen geçinde büyük bir gölet oluştu. Onun devamında Işıklı deresinde de köprünün sağı ve solu sıkıntılı birkaç gün önce araç dereye düştü. Bunlar yapılmalı. TİSKİ Elmaalan-Işıklı Çiçekli arasına bir girsin ve en güzelini yaparak çıksın. Bu hem Büyükşehir hemde Arsin Belediyesinden beklenen.

Veda Etti

Trabzon’un Arsin ilçesinde MHP’nin en sadık isimlerinden Selahattin Gürsoy MHP’den ayrıldığını ve kurulması halinde Meral Akşener’in partisine kayıt yaptıracağını söyledi. Hayırlı olun.

Hamit Sarı Babaocağında

Trabzon’un Arsin ilçesi Işıklı köyünden olan TMSF yönetim kurulu Üyesi Hamit Sarı babaocağında. Bayram sebebiyle köyüne gelen Hamit Sarı, önceki gün vefat eden Kamu Denetçiliği Kurumu Daire Başkanlarından Mehmet Sarı’nın yengesi’nin cenaze merasimine katıldı ve komşularına taziye dileyip halkla bayramlaştı.

Onay Şahin Coşturacak

Kemençesi ve türküleriyle herkesi eğlendiren Onay Şahin, bugün sevenleriyle buluşacak.

Karadeniz’in ünlü ses sanatçısı Onay Şahin bugün saat 21.30-00.00’da Arsin Sahil Parkı’nda bulunan Diriliş Cafe’de sevenleri ile buluşacak.  Yaz boyunca bir çok program yapan ünlü sanatçı Şahin’in bu kez durağı Arsin olacak. Yoğun katılımın beklendiği programda biletler  30 TL’den satışa sunuldu. Renkli bir gece geçireceklerini söyleyen Şahin, “Trabzon’da yine eğlence dolu bir gece geçireceğiz. İnanıyorum ki çok kalabalık olacak. Arsin ilçemizde bulunan sahil parkı oldukça renkli ve bizde biraz daha renk katacağız.” İfadeleriyle sevenlerini konsere davet etti.
 
Çetin Üstün’ü Ziyaret Etti
 
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ü ziyaret etti. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin'e,  Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç , Jandarma Alay Komutanı Kidemli Albay Halil Şen ,Bursa alay komutanı Ahmet Hacıoğlu ,Sürmene jandarma Komutanı Yüzbaşı Halis Doğan ve İçişleri Bakan Müşaviri Erdem Sürmen katıldı.  Sürmene Belediye Başkanı Jandarma Bölge Komutanı ve Beraberindekilere Sürmene Yılmaz Pide Salonunda Meşhur Sürmene Pidesi İkram etti. Başkan Üstün Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'e Sürmene Anısı olarak Meşhur Sürmene Kaması ve Sürmene'nin Yüksek Dağlarından tamamaen Doğpal Olarak Yetiştirilerek eldeğmeden Üretilen Sürmene '' ŞÖLEN'' Çayı hediye etmeyi ihmal etmedi. Jandarma Genel komutanı ve Misafirler Sürmene'de gecenin anısına hatıra fotoğrafı Çektirdikten sonra Sürmene'den ayrıldılar.

Yerlerine Teslim Ettiler
 
Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanlığı her sene olduğu gibi bu senede vekalet olan kurbanlıkları keserek yerlerine teslim etti. Arefe günü şehit kabirlerini ziyaret ederek bayrama giren Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanlığı bayramın ilk günü ve üçüncü günü Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından Ülkücü Şehit yakınları başta olmak üzere şehit ailelerine ulaştırılacak vekalet kurbanlıkları keserek şehit yakınlarına teslim etti. Kurbanın paylaşmak olduğunu ve bir bayramı daha manevi yoğunlukta geçirdiklerini belirten Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanı Mihrab Altınışık "Allah'ın izni ile her sene bize vekalet edilen kurbanlıklarımızı keserek, sehit ailelerimize ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Allah bizleri Müslüman dünyasında akan kanın durduğu,milletimizin birlik ve beraberliğine zeval vermeden, huzurlu bir şekilde geçirebileceğimiz nice bayramlara eriştirsin. Cenab-ı Hak yapmış olduğumuz ibadetleri, kurbanlarımızı ve niyetlerimizi kabul eylesin" dedi.

Yakışır

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu Arakan ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’nin Suriye politikasını eleştirenlere yönelik açıklamalarda bulundu. Sosyal Paylaşım hesabından yaptığı açıklamada; “İnsanım diyebilen herkesin canını yakan bir yer Arakan. Yaşanan mezalim üzerinden dahi, rahat koltuğuna uzanıp kendi ülkesinin cumhurbaşkanını suçlayanlar oldu. 'Hani dünyaya meydan okuyordun ya!' diye başlayan küçümsemeli cümlelerin ardından, 'birşeyler yap ve durdur' emir kipinin arkasına gizlenmiş tutarsızlık ve eziklik karışımı bir ruh haline bürünenler de. 'Sen sınır kapılarını ancak Suriyelilere açarsın. Neden Arakanlılara açmıyorsun?' diyerek coğrafya bilgisinin travmatik seviyesini gösterenlerden bahsetmiyorum bile. Sadece üzülüp, söylenip, efelenerek bir işe yaramadığımızı anlamışızdır umarım. Değersizleştirmeye çalıştığınız siyasi yapılanmanın , etkisizleştirdiği eleştirilerinizi bilgisizlikten de kurtaran ve Bangladeş'e "sınırlarınızı açın masraflarınızı biz karşılayalım" diyen Cumhurbaşkanımızdan özür dileyelim derim. Bir de teşekkür edelim. Her türlü özgürlüğü kana kana yaşadığımız bu toprakların, canı pahasına bir Suriye, bir Mısır, bir Libya, bir Irak, bir Afganistan olmasına izin vermediği için. Şimdi kahvemizi yudumlayıp, çocuklarımıza sarılalım ve tatilde ne yapsak diye düşünürken 'bu ne biçim AK parti' diyelim. Yakışır” ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim