ÇÖP KUTUSU KALKMALI

Arkadaşımız Mine Gencal aradı. Ahi evren hastanesi ve çevreyle alakalı bir eleştiri yaptı. Ahi Evren’in tanıtıldığı tabelanın hemen altına çöp kutusunun konulmasına yönelik ‘Mutlaka kaldırılmalı’ dedi. Gözden kaçmış olabilir. Ahi Evren hastanesi yöneticilerini bu eksikliği gidereceğine inanıyor ve hassasiyete teşekkür ediyoruz.

SANATEVİ’NDEN ZORLUOĞLU’NA

Trabzon sanat evi başkanı Adnan Taç ve yönetim kurulu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Ziyaret etti, bu ay hazırlamış oldukları kitabı takdim ettiler

BAŞKANLAR ZİRVESİ

AK Parti ortahisar ilçe başkanı Selahattin Çebi MÜSİAD Başkanlığına yeniden seçilen Zafer Ofluoğlu’nu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini sundu.

REKTÖRLER BULUŞTU

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu’yu ziyaret etti.  Rektör Türkmen, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu’ya başarı dileklerini ileterek misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Âşıkkutlu, Bayburt Üniversitesi ile her zaman iş birliğine hazır olduklarını söyledi.

IŞIL IŞIL OLACAK

Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi önünde yapılan duble yol çalışmasının ardından sevindiren bir haber daha geldi. Oldukça karanlık olan bu yolda aydınlatma çalışmalarına resmen başlandı. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi aydınlatma altyapı çalışmalarının başladığı bölgeye giderek burada bulunan yetkililer ile bir araya geldi. Altyapı çalışmasının tamamlandıktan sonra direkler dikilecek. Direklerin dikilmesi ile birlikte kaşıkçı mevkiine kadar ışıl ışıl bir cadde oluşacak.

BİLGİN’İN ABİSİ VEFAT ETTİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin'in abisi vefat etti. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin ile Emekli İmam Hatip Ali Bilgin'in abisi Musa Bilgin, kalp yetmezliğine bağlı olarak tedavi gördüğü İstanbul Şişli Kolan International Hospital’de hayatını kaybetti. Merhum Bilgin’in dün ikindi namazını müteakip Rize Merkez Elmalı Köyü'nde kılınan cenaze namazının ardından aynı yerde toprağa verildi.

ASALETEN ATANDI

Trabzon'da uzun zamandır tartışma konusu olan Turizm il Müdürlüğü koltuğu için Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Yurt içi Etkinlik Destekleme Müdürü Tamer Erdoğan, Temmuz 2022 Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne vekaleten atanmıştı. Erdoğan'ın vekaleten göreve atanmasının ardından bugün asaleten göreve başladığı resmi gazetede yayınlandı. Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ilse resmi gazetede yayınlanan atama kararlarında Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan’ın asaleten atandığı belirtildi.

ŞALPAZARI’NDAN ZİYARET

AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk ve Şalpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Atalar Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nu ziyaret etti. TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu,

 Ziyaret sırasında kendilerine IPARD 2 Programı ve TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğünün yürüttüğü yatırımlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Şalpazarı'nda yapılması planlanan yatırımlar ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

CHP YENİ BİNASINDA

CHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanlığı'nın Maraş Caddesindeki yeni binasına taşınması nedeniyle CHP’li Ferda Kudunoğlu İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Oyman, “

Trabzon’umuzun tarihi evlerinden birine taşınarak tarihi kimliğine çok yakışan binayı her bakımdan çok iyi bir planlama ve tasarımla üyelerinin ve halkın hizmetine sunmaları nedeniyle sayın başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarına, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimlerine ve emeği geçen üyelere, maddi ve manevi desteklerini sunan herkese teşekkürlerimi sunar, başarılar dilerim.”

İŞ YAVAŞLATMA EYLEMİ

Türkiye genelinde SGK emekçisi memurlar, yetersiz kadro ve iş yoğunluğu nedeniyle, bir günlük iş yavaşlatma eylemi yaptı. Eyleme Rize SGK memurları da destek vererek, işleri yavaşlattı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) örgütlü 9 memur sendikası, 3600 ek gösterge, EYT ve yapılandırma dolayısıyla artacak iş yoğunluğu nedeniyle SGK Taşra Uzmanlığı kadrosu ile personel sayısının ve fazla mesai ücretlerinin artırılması talebiyle bugün ülke genelinde olduğu gibi Rize’de de iş yavaşlatma eylemi yaptı. Eylemden habersiz olan ve SGK’ya giden vatandaşlar ise geri gönderilmeyerek işlemleri yapıldı.

Editör: TE Bilisim