Açıklamada, ‘Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak beyin Danışmanı Av. Sinan Göktaş, babası AK Partinin Duayeni Muzaffer Göktaş, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Fatih Göktaş, Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Zafer Göktaş ve diğer birçok isim Başkan Tayyip Erdoğan ve kuruluşundan beri AK Partidedir ve tavizleri asla yoktur’ değerlendirmesi yapıldı.
 
Metin Kara İle Sohbet
 
15 Temuz gecesi Atatürk alanında nöbet tutan isimlerden birisi de Trabzon Esnaf Odaları Birliği Başkanı Metin Kara idi. Kara, bütün darbelere rest çekmiş isim. Kendisiyle sohbet ettik ve ‘Allah Türkiye’yi bir daha o karanlık günlere getirmesin’ dedi.
 
Yakup Usta’nın Hassasiyeti
 
Trabzon Usta İnşaatın sahibi Yakup Usta Botanik parkın hemen aşağısında 5 bloktan oluşan muhteşem bir site inşa etti. Sitede 4 blok şenlendi. Usta ile 15 Temmuz gecesinde meydan’da karşılaştık. Usta sitenin hemen üzerinde cami inşa ediyor. Caminin inşasında önemli bir yüklenici Usta ailesi olacak. Trabzon il müftüsü de hayırseverleri harekete geçirecek ve Caminin en kısa sürede tamamlanması sağlanacak. Botanik parka gelenler o bölgede ibadetlerini rahat yapabilecekler.
 
Babacan Müdür
 
Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Trabzon halkı tarafından da çok sevilip takdir edilen bir müdürdür. Emniyet ile halk arasında ki koordineyi de çok iyi sağlar. Halka da babacan yaklaşır. Yeri gelir sokakta korumasız yürür herkese selam verir. Yeri gelir halkın arasında uzun uzun sohbet eder. Müdür Çevik dün de çok eski tanıdığı bir kadını meydanda gördü. Uzun uzun sohbet edip hasret giderdi. Müdür Çevik'in babacan tavrı Trabzon halkı tarafından da takdirle karşılanıyor.
 
Çakıroğlu Ailesi’nin Acısı
 
Üç çocuk babası Metin Çakıroğlu köyünde bahçede yalnız olduğu anda kalp krizi geçirmesi sonucu hayatını kaybetti. İstanbul’dan yeni gelen Çakıroğlu çay bahçelerine giden patika yolu temizlerken sıcağında etkisiyle kalp krizi geçirmesi sonucu hayata gözlerini yumdu. İstanbul’da inşaat işiyle uğraşan Metin Çakıroğlu çevresinde sevilen kişiliğiyle tanınıyordu “ köyünde sevenleri tarafından gözyaşıyla uğurlandı. Cenazeye Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Oktay Saral Siyasiler ve iş adamları katıldı.
 
Cevher Ağlattı
 
Ahmet Cevher'i kaybettik Trabzon’da önemli görevlerde bulunan Ahmet Cevher hayatını kaybettiTrabzon Büyükşehir Belediyesi’nde yazı işleri müdürlüğünün ardından Muhtarlar Dairesi Başkanı görevlerinde bulunan emekli Ahmet Cevher bugün hayatını kaybetti. Birçok isim tarafından sevilen Cevheri’in kalp krizi sonucu hayata veda ettiği öğrenildi. Cevher’in cenaze yarın Trabzon’un Dernekpazarı ilçesi Yenice Mahallesi’nde kılınacak namazın ardından aile kabristanlığına defnedilecek.

Sorunları Çözeceğiz
 
Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu, yaklaşık 200 bin çalışanı ilgilendiren bir kamu çerçeve protokolü üzerinde çalıştıklarını belirtti. Hançeroğlu, çerçeve protokolünün ÇAYKUR işçilerini de yakından ilgilendirdiğini söyledi.
 
Hançeroğlu, “Bölgemizde 6 ay çalışıp 12 ay boyunca çoluk çocuğunu geçindirmek zorunda olan sigorta primini kendi yatıran 10 bin mevsimlik işçimiz var. Biz bu işçilerimizin sorunlarını çözmek istiyoruz. Sunulan iki protokolde bizim Türk İş’in protokolüne karşı yüzde 30 daha fazla talebimiz oldu. Örneğin Hak İş olarak en düşük işçi maaşının 4 bin 250 lira olmasını istedik. Bunun karşılığında Türk İş 3 bin 500 lira talep etti. Bütün maddelere taleplere bakıldığında bizim yaklaşık yüzde 30 ila yüzde 40 arasında taleplerimizin yüksek olduğunu görebiliyoruz. Yakın zamanda imzalanacak sözleşmede de bu şekilde olacaktır. 
 
Mevsimlik işçilerimizin iş akdinin askıya alındığı sürede sigorta primlerinin işsizlik fonundan ödenmesi talebimizi açıkça dile getirdik. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Hak İş’in kongresine katıldı. Orada Hak İş Genel Başkanı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı vasıtasıyla sorunlarımızı taleplerimizi kendisine ilettik. Kendisi bu konularda bizden rapor talep etti.
 
Sigorta Acenteleri Trabzon’da Buluştu
 
Tüm Sigorta Acenteleri Derneği (TÜSİD) tarafından düzenlenen 14. Türkiye Sigorta Acenteleri Zirvesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) gerçekleştirildi. 14. Türkiye Sigorta Acenteleri Zirvesi’ne TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, Halk sigorta Genel Müdürü Bülent Karan, HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, Fiba Emeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Güven Küçükosman, TTSO meclis üyeleri, TÜSİD Başkanı İbrahim Sertel, USEP Program Koordinatörü Ayşe Lale Yolsal, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Turgut, sektör temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.
Editör: TE Bilisim