“HER ASIRDA KAHRAMANLAR ÇIKACAKTIR”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Çanakkale’de, Sakarya’da, Sarıkamış’ta, bu vatan için can veren o güzel yürekli Mehmetçiklerin ruhu ebediyen yaşayacaktır. Türk Milletinin içinden her asırda kahramanlar çıkacaktır. Eren Bülbül’ü ve Jandarma Astsubay Ferhat Gedik'i vefatlarının 4.yılında saygı ve rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.

AKÇAABAT’TA AŞILAMA DEVAM EDİYOR

Akçaabat’ta kurulan aşı çadırıyla, koronavirüse karşı aşılama çalışmaları hızlandırıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Fatih Parkı’nda aşı çadırı kurularak, mobil aşı ekipleri tarafından aşılama işlemi başladı. Randevulu ya da randevusuz tüm vatandaşların bu hizmetten yararlanabileceği öğrenilirken, bugünden sonra da aşılamanın devam edileceği kaydedildi. Geçtiğimiz haftaya yüzde 150 artış oranı 620 pozitif vaka ile girmişken, vaka sayısı bu haftaya girerken 800’e yükseldi. Akçaabat İlçe Sağlık Müdürü Alper Kalkışım, “Vaka artışını ancak göstereceğimiz özveri ile durdurabiliriz.” temennisini dile getirirken pandemi ile mücadelenin eksilmeden devam ettiğini, kalabalık ortamlardan kesinlikle uzak durularak maskelerin çıkartılmamasının şart olduğunu vurguladı.

DERNEKPAZARI İLÇESİNDE İNTERNET ÇİLESİ

Uzun zamandan beri yaşadığımız internet sorununun çözümünü beklerken daha da sorunlu hale gelmesi vatandaşı isyan noktasına getirdi. Var olan şebeke mevcut abonelere yeterli hizmeti sunamıyordu. Pandemi nedeni ile uzaktan eğitim ve memurların bir kısmının evde çalışma uygulamaları yeni abonelerin yapılması zorunluluğunu getirdi. Vatandaşlar yaptıkları açıklamada “Ancak sisteme yüklenen abonelerin sistemi yavaşlatmasını giderecek hiçbir çalışma yapılmadı. Tüm yakınmalara verilen tek bir cevap var. “ merkeze uzak olduğunuzdan kaynaklanan bir sorun. İnternetin yavaş çalışmasına en kısa zamanda gerekli çözüm getirilmelidir.” dediler.  

ARZULARKABAKÖY MÜRACAATINI YAPTI

Gümüşhane’nin merkeze bağlı tek beldesi olan ArzularKabaköy beldesi, ilçe olmak için gerekli kararları alarak Valiliğe başvurusunu yaptı. Belde Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, ilçe olmak için gerekli tüm şartların hazır olduğunu belirterek alınan kararlarla birlikte ilçe olmak için Gümüşhane Valiliğine başvurunun yapıldığını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Tanış, 8 köyün eğitim-öğretim, 51 köyün ise alışveriş sosyal ve kültürel hizmet alma konumunda bir yerleşim yeri olduklarını belirterek, “Beldemiz; Eski adı Sobran olan Arzularkabaköy Beldesi Gümüşhane’nin 20 km doğusunda bulunmaktadır. Coğrafi yapı itibariyle Kale deresi ile Sobran deresi arasında yerleşik bulunan Beldemiz Gümüşhane vadisinde en geniş alana sahip bir yerleşim yeridir. Gümüşhane’nin doğuya açılan bir penceresidir” dedi.

BAŞKANLIĞA CİVELEK ATANDI

Gelecek Partisi Rize İl Başkanlığına siyasetçi iş adamı Osman Civelek atandı. Gelecek Partisi Rize'de teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Kurucu İl Başkanlığına siyasetçi iş adamı Osman Civelek'i atadı.

Uzun yıllar Rize'de iş ve siyaset dünyasında yer alan Civelek, Kurucu İl Başkanlığına atanması dolayısıyla Ankara'da Parti Genel Merkezinde düzenlenen törende Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'ndan yetki belgesini aldı.

BAHADIR SÜRMENELİ’Yİ AĞIRLADI

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli’yi başkanlık binasında ağırladı.

Milli sporcu Sürmeneli, antrenörü Cahit Süme'nin boynuna altın madalyasını taktığı eleştirilerine de cevap verdi. Sürmeneli, “Kim ne derse desin, yine asarım” dedi. Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Japonya’nın başkenti Tokyo’da 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda boks branşında kadınlar 69 kilo finalinde Çinli rakibi Hong Gu'yu mağlup ederek olimpiyat şampiyonu olan milli sporcu Busenaz Sürmeneli’yi ve antrenörü Cahit Süme'yi başkanlık binasında ağırladı.

Başkan Bahadır, ardından Sürmeneli ve Süme’ye altın takıp, çiçek takdim etti. Genç şampiyonun altın madalyayı kazandıktan sonra madalyayı antrenörü Cahit Süme’nin boynuna takması sosyal medyada eleştiri konusu olmuş, hatta ünlü oyuncu Kerem Bürsin'de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Madalya Busenaz'ın boynunda olmalıydı" demişti ve sonrasında geri silmişti. Busenaz ise, Kerem Bürsin’in eleştirisine, “Kim ne derse desin, yine asarım” dedi. Öte yandan 23 yaşındaki genç milli sporcunun başarısı başkanlık binasının önünde toplanan halkın Türk bayrakları açıp konfeti patlatmasıyla bir kez daha kutlanmış oldu.

Editör: TE Bilisim