Coşkun Başkana Anlamlı Hediye  

Çarşıbaşı Anadolu Lisesi Müdürü Hilmi Kutlu okullarına yaptığı katkılar ve İdmanocağı Voleybol takımının okullarına ziyareti için verdiği destekten dolayı Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’a, İdmanocağı Voleybol takımının imzalı formasını çerçeveleterek hediye etti.  Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz imkanlar ölçüsünde okulların ihtiyaçlarına ve sosyal faaliyetlerine destek olmaya çalıştıklarını belirterek adlığı bu anlamlı hediye dolayısıyla Çarşıbaşı Anadolu Lisesi Müdürü Hilmi Kutlu ve Beden Eğitim Öğretmeni Erdoğan Kurt’a teşekkür etti. 

Ahmet Gün’ün Baba Acısı 

Beşikdüzü’nün sevilen simalarından iş adamı Ahmet Gün’ün babası Ali Gün yaşamını kaybetti. Beşikdüzü’nün en eski esnaflarından olan Ali Gün’ün cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Beşikdüzü Çakmak Camiinde kılınarak Akkese Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verilecek. Merhum Ali Gün’e Yüce Allah’tan rahmet, Gün ailesine başsağlığı diliyoruz.

Saraç’tan Yeni Kitap

Beşikdüzü’nde ikamet eden Gazeteci Ahmet Saraç yeni bir kitap çıkarıyor. Saraç, baskı aşamasına gelen yeni kitabıyla; Trabzonspor’u karalamaya çalışan bazı takım yöneticilerinin kulüplerinin tarihleri ile ilgili önemli tespitler yaparak onlara gazete kupürleri ile cevap veriyor. Saraç ayrıca,“Futbol tarihinin içinden” adlı kitabında, süper ligde kimlerin şampiyonluğu hak ettiği halde şampiyon yapılmadıklarını, bazı sezonlarda kıl payı kümede kalan İstanbul takımlarının düştüğü durumları puan cetvelleriyle birlikte belgeliyor. Özellikle Sivaspor’un amatörden profesyonel lige Trabzonspor tarafından çıkarılışını belgesiyle birlikte kamuoyunun bilgisine sunuyor. 

Yılmaz Beraat Etti

Eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Manisa 6. Asliye Ceza Mahkemesinde "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" iddiasıyla 1-3 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti. Eğitim İş Sendikasının suç duyurusu üzerine Yılmaz hakkında "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun" uyarınca "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlamasıyla açılan davada, dün karar duruşması yapıldı. Şevki Yılmaz'ın katılmadığı duruşmada, avukatları hazır bulundu. Sendikanın Manisa Şube Başkanı Cem Ok, duruşma sonrası adliyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Eğitim Bir Sen'in Manisa'da 31 Mart 2015'te düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılan Şevki Yılmaz'ın, "Atatürk'ün hatırasına hakaret ettiği" iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını anımsattı. Açılan davada, mahkeme heyetinin, bilirkişi raporuna dayanarak Yılmaz'ın beraatına hükmettiğini dile getiren Ok, kararı temyiz edeceklerini kaydetti.

Türkiye’yi Yıpratmak İstiyorlar

‘Şirketler, Eczaneler, doktorlar arasında vatandaş dolanıyor. Milletimiz ve ülkemiz bu bürokrasinin zulmünden ne zaman kurtulacak. İhmaller var bozulmuş yollar yıkılmış kısımlar can ve mal tehlikesi her an mevcut.  Yine de duyarsızlık ve ihmaller devam ediyor. Bu gidiş asla kabullenemez. Türkiye’yi iki yanlış Ortadoğu da zora soktu birincisi Irak ve Suriye Bölünemez, ikincisi Rusya’dan önce Suriyeye müdahale etmemiz. Irak ve Suriye bölünsün bize ne onlar milletlerini yönetemediler haklarını koruyamadılar. Geçmiş darbelerden umudunu kesen Kılıçdaroğlu ise halkı sokağa dökerek darbe gerçekleştirmek istiyor. Başarısızlığını affettirerek yerini korumak istiyor. Koltuğunu korumak için milleti iç savaşa sürüklemeye çalışıyor. Terör ise bu mücadele ile sonuca varmaz. Terörün kullandığı bütün sahalar elinden alınmalı. Terörü dış devletler ayakta tutuyor. Buna karşı İslam birliği desteklenmeli.  Türkiye’yi yıpratmak için halkla batıl arasında oturdular.’ İsmail Hacıalioğlu

Gençlik Yürüyüşü'nde Panik

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde Trabzon'da “Gençlik Yürüyüşü” düzenlendi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde dev Türk Bayrağıyla Valilik önünde toplanan öğrenciler, Kahramanmaraş Caddesi'nden Atatürk Alanı’na yürüyeceği sırada Hızırbey Camisi önünde yol kenarında içinde varil bulanan bir araç polis ekiplerinin dikkatini çekti. İçinde bomba olabileceği şüphesi nedeniyle yürüyüşün başlaması ertelenirken, araç sahibine ulaşılmaya çalışıldı. Yürüyüşün başlayacağı noktaya yaklaşık 100 metre mesafedeki araç kısa süreli paniğe neden olurken, öğrenciler meraklı gözlerle olan biteni izlemeye çalıştı. Bir süre sonra aracın sahibi aracının başına gelirken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ndeki işi için aracını yol kenarına çektiğini söylediği öğrenildi. Şahıs evraklarının incelenmesinin ardından aracıyla birlikte bölgeden ayrıldı. Polis ekipleri, 20 dakikalık bir gecikmenin ardından yürüyüşün başlamasını sağladı.
 
Editör: TE Bilisim