Hoşgeldin Azra Betül
 
Son Nokta Gazetesi’nin Haber Müdürü Hüseyin Terzi baba oldu. Terzi’nin Azra Betül ismini verdiği kızı önceki gün dünyaya geldi. Terzi kızının doğumu ile ilgili; “Sonsuz şükürler olsun. Biricik kızıma Rabbim kavuşabilmeyi nasip etti. Rabbim bu güzel ve özel duyguyu herkese nasip eder inşallah. Allah'a hayırlı bir kul, vatana ve millete hayırlı bir evlat olursun inşallah kızım. Bahtın ve yolun açık olsun Azra Betül'üm” ifadelerini kullandı. Terzi çiftine iyi dileklerimizi iletiyor Azra Betül bebeğe uzun ve sağlılık ömürler diliyoruz.
 
Seçim Ertelendi
 
Yomra Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası Başkanlığı’nın 6. Olağan genel kurul seçimi 1. Ayağı 16-02-2018 Cuma günü yapıldı. 230 delegesi olan odanın Kongresinin açılması için 116 oy gerekiyordu ancak iddialı olarak seçime listesini sunan ve kongrenin açılması için çalışan aday Mustafa İskender Hazıron listesinde 33 imzayı bulabildi. Ancak 116 sayısını bulamadığı için 2. Gün olan 24 Şubat 2018 cumartesi gününe ertelenmiş oldu.
 
 “Savaş Yalnızca Cepheden İbaret Değildir”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli açıklamalarda bulundu. Gedikli; “Savaş yalnızda cepheden ibaret değildir. Cephenin daha önü ve cephenin daha arkası vardır.  Cephede kahramanlar savaşırken cephe arkasında milletin moral değerlerinin sürekli yüksek tutulması gerekir. Bunu da sivil kurumlar gerçekleştirir. Moral vermesi gereken sivil kurumların durumu ortada.  Birçoğu adeta düşmanla işbirliği içinde. Geriye kalan ise siyasi iradedir. Siyasetin kahramanların arkasında durması, milletin moral değerlerini yüksek tutarak harekata olan desteğin artmasını sağlama çalışmaları gereklidir ve şarttır. İlker Başbuğ bunları bilmiyor olamaz. Bilmiyorsa da liderimiz usulünce bilgilendirmiştir.
 
 “Çalışmalarını Sürdürüyor”
 
Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, Çiftçi ziyaretleri kapsamında Yolaç, Üçpınar, İşhan, Başdurak, Atayurt, Güneyce, Oğuz Fındıklı ve Yeşilköy mahallelerinde bulunan çiftçileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Ayrıca fındık yetiştiriciliği hakkında ve toprak analizinin önemi, toprak örneğinin alınması ve toprak tahlilinin önemini anlattıklarını ifade eden Başkan Kozoğlu, fındık yetiştiriciliği, gübrelenmesi fındık tarımı hakkındaki broşürlerini dağıttıklarını ifade etti.
 
Beşikdüzü’nde yeni ilçe başkanı kim olacak?
 
Milliyetçi Hareket Partisi Beşikdüzü İlçe Başkanı Ümit Yaylı’nın istifasının ardından yerine kimin geleceği merak konusu. Partinin ileri gelenlerinden edindiğimiz bilgilere göre ilçe başkanlığı için öne çıkan en önemli isim yönetim kurulu üyesi Uğur Taş. Aynı zamanda Beşikdüzü’nde esnaf olan Uğur Taş’ın kendisine yapılacak olan teklife nasıl cevap vereceğini zaman gösterecek.
 
Çarşıbaşı’nda Zorlu Yarış
 
Yerel seçimler için artık geri sayıma başlanıldı. Çarşıbaşı ilçemizde partilerin adaylarının kimler olaçağı merak konusu. AK Parti’de Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz bir dönem daha aday adayı olacak. Eski İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel’in de başkanlık için varım demesine kesin gözü ile bakılıyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nde ilçe başkanlığı ve il genel meclisi üyeliği yapan Halil Kul’da aday olacak. Halil Kul’un hangi partiden adaylığını koyacağını zaman gösterecek. Geçtiğimiz dönem MHP’nin belediye başkan adayı olarak seçimlere giren İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çakır’ın da partisinden aday gösterebileceği ve kendisine bu yönde taleplerin olduğu ifade ediliyor. Çarşıbaşı ilçemizde hem aday adaylığı süreci hem de yerel seçimler oldukça hareketli geçecek.
 
Şehitlerimiz İçin Kuran-I Kerim Okundu
 
Vakfıkebir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, ebediyete intikal edenler ve tüm şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve dua programı düzenlendi. Vakfıkebir Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile bu sabah namazı vaktinde Merkez Yeni Camii'nde düzenlenen programda, namazdan önce din görevlilerince Kur'an-ı Kerim okundu. İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal’ın kıldırdığı sabah namazı ve yapılan tesbihâtın ardından ebediyete intikal edenler ve tüm şehitlerimiz için eller semâya açıldı. İlçe Vaizi Osman Öztürk’ün, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’deki terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü Afrin sınır ötesi harekâtının zaferle sonuçlanması ve tüm şehitlerimizin ruhlarına ithafen yaptığı duâya camiyi dolduran cemaat âmin nidâlarıyla eşlik ettiler. Programa Vakfıkebir Kaymakamı Kaymakam Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Emniyet Müdürü Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet Salih Birincioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu, okul müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Editör: TE Bilisim