Trabzon’da İskenderpaşa  Otoparkının bulunduğu alanda Meydan Parkı 3. Etap Düzenleme çalışmaları geçen hafta içinde başladı.

İskenderpaşa Otoparkının olduğu alanda yapılacak çalışmalarla 410 araçlık otopark, kafeterya, oturma alanları, seyir terası ve dükkanlar yapılacak. Ancak çalışmalar başladığı sırada İskenderpaşa Otoparkına,  Taksim bölgesinden giden araç yolu ulaşıma kapatıldı.

Bölgede sadece yayaların geçebileceği kadar alan bırakılırken esnaflar ise bu uygulamanın kendilerini mağdur ettiğini açıkladı.

İskenderpaşa Camiinin hemen yanından geçen yolda her hangi bir çalışma yapılmadığına dikkat çeken esnaflar, Trabzon Büyükşehir Belediyesinden can güvenliğine zarar vermeyecek şekilde en azından 1 araçlık yol açılmasını istedi.

SABAH GELDİK YOL KAPANMIŞ

Bölgede bulunan yaklaşık 50 esnaf adına konuşan Serdar İsaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin dış cephe düzenleme çalışması ve Koronavirüs pandemisi nedeniyle işlerinde büyük oranda düşüş olduğunu kaydederek, “8 - 9 aydır bu yol kapalıydı. Belediyenin dış cephe çalışması vardı. Araya her hangi bir araç girmiyordu. Şimdi otopark çalışmasından dolayı yolu kapattılar. Kimsenin haberi yok. Sabah geldik burası kapalı. Ne var diye sorduğumuzda “inşaat yapılıyor” denildi. Bir araçlık geçiş yapılabilir. Çok rahat olur. Adam bile geçemiyordu” dedi.

Editör: TE Bilisim