İçişleri Bakanı Soylu da Trabzon programında girdiği her ortamda ve meydanlardaki konuşmalarında, Zorluoğlu’ndan övgüyle bahsederek, kendisinin Elazığ ve Van illerindeki üstün hizmetleri sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Trabzon’a büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterildiğini ifade etti.
 
Bakan Soylu’nun iki günlük Trabzon temaslarında, cumartesi günü Hayrat, Sürmene, Araklı, Yomra ve Ortahisar ilçe mitinglerinin ardından STK temsilcilerine hitap eden Zorluoğlu, her ilçeye has proje ve söylemlerinin yanı sıra, büyükşehir belediyesinin yeni yönetim anlayışı doğrultusunda ilçelerle uyum ve iş birliği içerisinde çalışacaklarına yönelik vaatlerde bulundu. Konuşmalarında kitlelerle etkileşime giren bir üslup kullanması dikkatleri çeken Zorluoğlu’nun, beden dili ile de hitabetini güçlendirdiği gözlendi.  
 
2018 yılı aralık ayı başlarında 31 Mart yerel seçimleri için siyasete atılan ve süratle sahaya inerek, hemşehrilerine kendisini tanıtmaya başlayan, STK temsilcileriyle ve kent dinamikleriyle istişarelerde bulunan Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nun, seçime sayılı günler kala daha da artan performansla, hedeflediği yüksek oy oranını yakalamak için sahada aktif şekilde çalışacağı ifade edildi.
 
Zülküf Dilli’nin Listesi
 
Daha önce Beşikdüzü AK Parti’den Belediye Meclis Üyesi adayı olacağı konuşulan Zülküf Dilli Demokrat Parti’den Belediye Meclisi Üyesi Listesi yaptı ve bu liste ile seçimlere girecek. Dilli’nin birinci sırada yer aldığı listede şu isimler bulunuyor: Zülküf Dilli,  Adem Aydın,  Hüseyin Dilli , Murat Kavi, Köksal Algan, Hayrettin Öztürk, Nimet Bir, Hanife Güler, İlknur Kudu, Aynur Gündoğdu ve Mervegül Olgun.
 
İllerin Yapamadığı Yatırımları Yaptık
 
Cumhur İttifakının Beşikdüzü Belediye Başkan adayı Harun Demirci, ilçeye bağlı Hünerli Mahallesinde vatandaşlarla buluştu. Harun Demirci mahalle sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada; “Geçen beş içerisinde AK Parti ve onun belediye başkanı Sayın Orhan Bıçakçıoğlu ile birlikte ilçemizde çok güzel hizmetlere imza attık. Biz sazın aynı teline vurarak çok ahenkli bir çalışma örneği gösterdik. İlçemizde, illerin bile yamadığı yatırımları kazandırdık. Bunların içerisinde tamamlananlar var, devam edenler de var. 

En büyük yatırımlarımızdan bir tanesi İlçemizi teleferikle buluşturduk. 100 milyon TL’lik bir yatırım. Anbarlı Mahallesi’nde açılan cezaevi ekonomik olarak ilçemize çok büyük katkısı olacaktır. Şuanda 400’e yakın çalışanı var. Sarp’tan Ankara’ya kadar hiçbir yerde olmayan 500 araçlık otoparkı ile son derece modern bir pazaryerini yakında halkımızın hizmetin sunacağız. 500 kişilik öğrenci yurdumuz bitti. İkinci bir 500 kişilik yurt içinde arsamız hazır. Yine sahil projemiz başladı devam ediyor. 300-400 dönümlük bir arazi kazanılacak. Beşikdüzü ilçemizde böyle devasa çalışmalar var. Mahallelerimize de güzel çalışmalar yaptık.  İnşallah önümüzdeki dönemde de 34 mahallemizin kalan eksiklerimizi tamamlamak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.  Tabi bu çalışmaları yaparken en büyük dayanak iktidar gücüdür.  Biz Cumhur İttifakının adayı olarak yola çıktık. 31 Mart’ta sizlerin vereceği destekle daha üst noktalara taşıma gayreti içerisinde olacağız. Cumhur İttifakı kazanırsa Beşikdüzü kazanır. Cumhur İttifakı kazanırsa Hünerli kazanır. Cumhur İttifakı kazanırsa 34 mahallemiz kazanır. Onun için desteklerinizi istiyoruz” diye konuştu.

Vakfıkebir’de Cumhur İttafakında İstikrar 
 
Vakfıkebir’de Cumhur İttifakı Belediye Meclisi Listesinde bir önceki dönemden 7 isim bulunuyor. Meclis üyeliği için AK Parti İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Enver İskenderoğlu listenin birinci sırasında yer alırken, Yalıköy’ün son Belediye Başkanı Ali Bayram Tanrıveri ise kontenjan birinci sırada seçime girecek.

İttifak kapsamında MHP’nden Şenol Bülbül, Ahmet Başdan ve Ramazan Sağlam meclis üyeliği için aday oldular. İşte AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun tarafından açıklanan Cumhur İttifakı Vakfıkebir Belediye Meclisi Üyesi Listesi; Enver İskenderoğlu, Ahmet Salih Birincioğlu, Metin Ali Karadeniz, Şenol Bülbül, Havva Kurt, Erol Bahadır, Özer Aktaş, Ahmet Başdan, Fatih Sivri, Şerafettin Furuncu, Pervin Hürfikir, Gökhan Bankoğlu, Ramazan Sağlam. Kontenjan: Ali Bayram Tanrıverdi,  Yusuf Sağlam.
 
Çalışmaları Birlikte Yürüteceğiz

 
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun ve İYİ Parti Trabzon il Başkanı Azmi Kuvvetli, Trabzon'daki seçim ittifakı 18 ilçede tamam olduğunu belirterek seçime bu düşünce ile gireceklerini teyit ettiler. TGC de yapılan basın toplantısında iki başkan aynı düşüncenin Türkiye'nin tamamında aynı birliktelik olduğunuda vurguladılar.

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun yaptığı açıklamada “İttifakın altyapısını oluşturduk. 18 ilçede başkanlık ve meclis üyesi konusunda mutabakata vardık. Çalışmalara başlayacağız. Trabzon demek İstanbul demek, İstanbul demek Trabzon demektir. Bu kenti yönetmeye birlikte yola koyulduk. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. İyi parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli yaptığı açıklamada “Önümüzdeki 33 günü sahada beraber yürüteceğiz.” İfadelerini kullandı.
 
Çebi Vatandaşı Dinliyor
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ziyaretler  kapsamda çalmadık kapı bırakmıyor. Çebi son olarak ilçe teşkilatı ile birlikte Kükürtlü Mahallesi’nde ziyaretlerde bulundu.

Vatandaşlar ile sohbet etti. Çebi, “Bıyık, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve ilçe teşkilatımızla birlikte Kükürtlü mahallemizdeyiz. Misafirperverlik ve ilgilerinden dolayı mahalle halkımıza teşekkür ediyorum. Gönülden gönüle bir yol var, çok iyi bildiğimiz bir yol” dedi.
 
Çeber’e Ziyaret
 
Halk Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil, Trabzon Bölge Koordinatörü Erdoğan Başıhoş ve Rize Şubesi Müdürü Aytekin Akın Rize Valisi Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti.
Halk Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Özdil, ziyaret esnasında Halk Bankasınca Rize’nin finans ve ekonomi sistemine yapmış oldukları katkılardan bahsetti.
 
Vali Kemal Çeber de ilerleyen dönemde Rize’nin kalkınması adına kamu ve özel sektör teşebbüslerinin işbirliğinin arttırılmasının faydalı olacağına vurgu yaparak,  Rize'nin kalkınması adına hazırlanacak bütün projelere imkanlar ölçüsünde destek olacaklarını belirtti ve nazik ziyaretleri, iyi dilekleri için misafirlerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim