Çebi, şu anda vaktinin büyük bölümünü evde çocukları ile geçiriyor. Evde arşivleri karıştırırken bir fotoğraf buldu ve bize ulaştırdı. Yıl 2003. Dönemin Orman Bakanı Akçaabatlı Osman Pepe, KTÜ'yü ziyarete geldi. Çebi o dönemde hem.il gençlik kolları başkanı hem de KTÜ Makine Mühendisliği bölümünde öğrenci. Bakan Pepe'ye KTÜ'de eşlik etti. Bir süre de sohbet ettiler.
 
TANIŞ’TAN BAŞBUĞ MESAJI
 

Gümüşhane Merkeze bağlı Arzular Kabaköy Beldesinin MHP'li belediye başkanı Çetin Rıza Tanış, Kulübün efsane lideri, Başbuğ Alparslan Türkeş‘in vefatının 23. yıl dönümü dolasıyla anma mesajı yayınladı. Tanış, “Türk milletinin ve Türk devletinin birliğini ve bekasını korumayı kendine ülkü edinmiş, hayatını adamış, gerçek bir devlet adımıdır! Açtığı yolda, yaktığı meşaleyle Türklüğün ve İslam’ın yılmaz savunucuları Ülkücüleri tek bir çatı altında toplamış ve bu davayı Ülkücülerin topyekün bir mücadelesi haline getirmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi’ni kurmuş, Türk - İslam ülküsünü benimseyen liderler ve neferler yetiştirmiş, geçmiş ve geleceğimizi kurtaran Başbuğumuz Alparslan Türkeş‘tir. Başbuğumuzu rahmet ve minnetle anıyor, şükranla yad ediyorum” dedi.
 
 “HALKA ACİL MASKE DAĞITIN“
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan vatandaşların maske takması konusundaki açıklamaları sonrası, CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz harekete geçti. Başkan Deniz, maske sorununun çözümü konusunda, "Cumhurbaşkanımızın açılamalarına göre Maske takmak artık zorunlu. Böyle bir zorunluluk madem getirildi bun bir an evvel çözülmesi gerekir” dedi. Başkan Deniz, “Buradan Sayın Valimize, Rize Merkez ve İlçe Belediye Başkanlarımıza sesleniyorum. Halk eğitimlerle işbirliğine geçerek Halka Bedava maske dağıtılmasını sağlayınız. Halkın alım gücünün düştüğü şu fahiş fiyatlarda piyasada satılan maskelerden temin etmesi mümkün değildir. Acilen Rize ve ilçelerinde halka ücretsiz koruyucu maskelerin bir an evvel dağıtılması gerçekleştirilmelidir" çağrısında bulundu.
 
 “TİTİZLİKLE ÇALIŞIYORUZ”
 

Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, titizlikle çalıştıklarını söyledi. Başkan Gürsoy, “Sosyal medya kadar sosyal devlet de çok ama çok önemli. İşte bunun gerektirdiklerini yaparken hem adil hem de ulaşılabilir olmak için titiz ve bir o kadar da değer vererek çalışıyoruz. Devletimizin, vatandaşlarımıza yardımları da kapısına kadar gelecektir. Zorda ve darda olan her bir hemşerimizin yanında olmak için gayret ediyoruz.” dedi.
 
BAŞKAN ÇEBİ’DEN FEDAKARLIK
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası kapsamına Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’de maaşıyla destek vereceğini sosyal medya hesaplarından duyurdu. Başkan Çebi, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan “Milli Dayanışma Kampanyası”na bende maaşımla destek veriyorum, milletçe nice badirelere göğüs verdik. Şimdi de el ele, gönül gönüle vererek Allah’ın izniyle bu zorluğu da başarıyla aşacağız.” ifadelerine yer verdi.
 
EĞİTİM PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI
 

KOBİ’lerin çağın gerektirdiği dijitalleşme seviyesine ulaşması ve yurtdışına açılarak ithalat içindeki payını artırması amacıyla online olarak düzenlenecek “Sınırları Aşan KOBİ’LER” eğitim programına katılmak için son başvuru tarihinin 20 Nisan 2020 saat 18.00 olduğu belirtildi. TTSO, Habitat Derneği ve Facebook arasında bir süre önce imzalanan protokol kapsamında düzenlenecek eğitimlerin toplam 4 hafta süreceği, pazartesi ve salı günleri olmak üzere haftanın 2 günü online olarak gerçekleştirileceği vurgulandı. Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de KOBİ’lerin istihdamda ve ticaret hacmindeki payları gün ve gün artmaktadır. İstatistiklere bakıldığında, Türkiye’de KOBİ’lerin toplam ithalatın yüzde 39,9’unu, toplam istihdamın ise yüzde 69,7’isini gerçekleştirdikleri görülmektedir. Bu veriler, KOBi’lerin şu anda olduğu gibi gelecekte de Türkiye ekonomisinin bel kemiği olmayı sürdüreceğini kanıtlar niteliktedir. Sınırlarını Aşan KOBİ’ler programı kapsamında düzenlenecek eğitimler, toplamda 4 hafta sürecek olup, Pazartesi ve Salı günleri olmak üzere haftanın 2 günü online olarak gerçekleşecektir. Katılımcıların eğitimlerin en az 6'sına katılımı zorunludur. Eğitim tarihleri ile ilgili olarak tüm başvuru sahipleri ilerleyen günlerde bilgilendirilecektir. Toplamda 30 firmanın kabul edileceği eğitim programına son başvuru tarihi:  20 Nisan 2020, Saat 18.00'dir.”
 
ÖĞRETMENLERE ONLİNE EĞİTİM
 

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlere yönelik online hizmet içi eğitim planlıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde yapılan açıklamada şu bilgiler verildi. Koronavirüs(Kovid-19) ile mücadele kapsamında okullarımızın eğitim-öğretime ara vermiş olması nedeniyle öğrencilerimize yönelik TRT EBA TV uzaktan eğitim ders yayınları, canlı sınıf eğitimleri ve zengin içerikli EBA web uygulamaları ile çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu süreçte öğretmenlerimize yönelik de online hizmet içi eğitim etkinlikleri planlıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar; " Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu hassas dönemde öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için Bakanlığımızın EBA TV yoluyla yaptığı ders yayınları yanı sıra okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Birçok öğretmenimiz telefon, sosyal ağlar ve sanal sınıf uygulamalarıyla öğrencilerine ulaşarak faydalı olma gayreti göstermektedirler. Bizde bu dönemde öğrencilerimizin yanı sıra öğretmenlerimize de online konferans, seminer çalışmaları ile hizmetiçi eğitim etkinlikleri yapmayı planlıyoruz. Sunduğumuz konu seçeneklerinden öğretmenlerimizden gelen taleplere göre oluşturacağımız uzaktan eğitimleri online olarak gerçekleştireceğiz. Öğrencisiyle, öğretmeniyle velisiyle içinden geçtiğimiz bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.
 
TELEVİZYONLAR VATANDAŞIN PSİKOLOJİSİNİ ETKİLİYOR
 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “Vücut bağışıklığından çok daha önemli olan moral bağışıklığımızdır. Televizyonlar önemli olan bu bağışıklığımızı sonlandırmak için her şeyi yapıyor. Bence devlet bilim kurulunun dışında hiç kimsenin açıklama yapmasına izin vermemeli. Toplumun bir kısmı paniklemiş, bir kısmı da duygusallaşmış durumda, yine de bir birimize moral vererek, yapmamız gerekenlerde uyararak bu zor günleri mutlaka aşacağız. İnsan olarak önümüzdeki süreçte çok farklılaşacağımız ortadadır. Ben şahsen sözün güzeli varken kalpleri kırmak niye, hayat çok kısa hiç ölmeyecekmişiz gibi davranmak niye diye düşünürken daha da çok düşüneceğimizi düşünüyorum. En çok şimdilik bizimle yollarını ayırmak mecburiyetinde kaldığımız arkadaşlarımızla kırıldık döküldük. Karar verdim ki insan dostuna küsermiş düşmanına değil. Aslında bir birimize değer vermeseydik bu ayrılık hayatımızda bu kadar fırtınalar kopartmazdı. Kesin olan bir şey ise mesafeler araya set çekmişte olsa, halen bu dava için çarpan yürekler vardır. Bu günden sonra birbirimizi ve değerlerimizi kıymetli sayalım.” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim