RİZE NEDEN İSYAN ETTİ?
 
Son yıllarda TUVTURK denilen özel kuruluşa mecburi yönlendirilerek yaptırılan araç Muayene fiyatının yüksek oluşu araç sahiplerini çileden çıkarıyor. Nakit ücret yerine Kredi kartı olmalı. Rize’de tek tabanca olan araç muayene istasyonunda saatlerce araba muayene ettirmek için bekleyen araba sahipleri yapılan işlemlerden ve pahalılıktan bıktı.

Önce Egzoz sonra Muayene için hiçbir cihaz değişimi veya takıp sökmesi olmadan yapılan işlem için 422 TL. Ücret alınması araba sahiplerini bıktırdı. Muayene hakkında şikâyetlerini belirten araba sahipleri ’Rize merkezde tek muayene yeri var. Burada randevu almak bir dert. Herkesin bilgisayarımı var. Veya herkes randevu alabiliyor mu? Ayrıca araba üzerinde hiçbir parça değişimi yapılmıyor ama 422 TL para alınıyor. Bu hükümet destekli bir soygundur. Biz parayı kolay kazanmıyoruz. Ayrıca bugün nakit para kullanılması azaldı. Her yerde kredi kartı kullanılırken burada kredi katı niye geçmiyor. Muhakkak nakit para alınıyor. Kredi kartı geçerli olmalı. Alınan bu yüksek para vatandaşı kanuni yolla soymaktır’ dediler.
 
VALİ İZNE ŞAHİN KEPEZ’E
 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu senelik izne ayrılırken vekaleti vali yardımcısı Nusret Şahin’e verdi. Şahin de bu arada Antalya Kepez Kaymakamlığı’na atandı. Vali Ustaoğlu’nun dönüşünü bekliyor ilişkisini kesip yeni görev yerinde başlayacak.
 
SARAL İŞİNİN BAŞINDA
 

Of Belediye başkanlığı sırasında Çevre şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar‘la olan dostluğu sayesinde ilçesine hizmetler yapan ve bir dönem de Trabzon Büyükşehir Başkan danışmanı olarak görev yapan Murat Saral, ‘Artık kendi işimin başındayım siyasete şimdilik virgül koydum’ diyor.                            
 
PULATHANE DEYİP GEÇME!
 

Akçaabat belediye başkanı Osman Nuri Ekim’e seslerini duyurmaya Çalışan Pulatane(Eski Akçaabat) bulvarı sakinleri, ‘burada trafik ışığı yok, aydınlatma ışığı yok. biz köyde mi yaşıyoruz? sorusunu sordular.        
 
SÖZLEŞMELİ MEMURLUK KADROSU
 
Kanun teklifiyle, başta Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan sözleşmeli öğretmen uygulaması kaldırılması, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi öngörülmekte, kamuda ve tüm belediyelerde diğer adlar altında görev yapan tüm sözleşmeli çalışanların işçi veya memur statüsünde sayılmayan mezkûr kamu personelinin 657 sayılı Devlet Memurları kanununa tabi memur kadrolarına atanmalarının yapılarak iş güvencesinin sağlanması, çalışanlar arasındaki adaletin tesisi, 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesi ile ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları kanununun4/B maddesine göre sözleşmeli statüde çalışan personellerin yaşamakta oldukları tüm sıkıntıları yasal mevzuat hükümleri çerçevesinde halli ile teminat alınmasının amaçlandığı belirtilmiştir.
 
5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesine tabi sözleşmeli memurlar, memurlarla aynı işi yapmalarına rağmen bu maddenin vasıf ve niteliklerine haiz olup da kapsama alınmayan bazı sözleşmeliler, işçi statüsünde çalışan gruplar ve bu grupları da alt gruplara indirgeyerek kamu kurum ve kuruluşlarında görev, yetki ve sorumlulukları taşıyan farklı kadrolarda istihdam edilen personelin statüsü, mali ve sosyal hakları ile diğer hakları konusunda farklılıkların ortadan kaldırılması ve diğer yandan memur kadrolarına atanacak personelin kurum içi yer değişikliği ile izin hakları gibi bazı hakları genişletmek bunlara görevde yükselme, kurumlar arası nakil ve yönetici kadrolarına atanma gibi konularda yeni imkân tanınması amaçlandığı görülmektedir.
 
Yasa teklifine eklenmesi gereken belediyelerde memurlarla aynı işleri yapmalarına rağmen belediye şirketlerince istihdam edilen şirket işçilerinin de bu kapsama dâhil edilmesidir. Zira nitelik ve nicelik bakımından aynı iş gücü, aynı sorumluluk ve aynı zorluklarla mücadele edilmektedir. Sözleşmeli memurların asli memurluk kadrolarına geçirilmesi hak ve adalet çerçevesinde düşünülmekte ise yine aynı niteliklere sahip şirket işçilerine de bir yasal düzenleme getirilmesi hakkaniyet açısından bir zorunluluktur. Yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi için sayın vekillerimiz ve haklarımızın temsilcisi olarak gördüğümüz sendika başkanlarımızdan bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını arz ederiz. Büyükşehir’de çalışan sözleşmeli bir memur.’
 
MARTILARI KAŞARLA BAKIYORLAR!
 

Macit Yavruoğlu. Trabzon’da uzun yıllar siyasete hizmet etti. Şu anda da akrabası duayen siyasetçi Azer Benli ile çalışmakta. Yavruoğlu günün belli saatlerinde İskenderpaşa camisinin arkasındaki dostlarını ziyaret eder. Şişmanoğlu tatlıcısına, marketçi Ahmet Ay’a ve otel sahibi sevgili Alaattin’e uğrar. Bu görüntüyü Macit gönderdi. Mesajı da vardı: ‘Denizde balık kalmayınca aç kalan martılar meydan evin çatı katında salam ve kaşarla bakmaktayız. Yardımcı olan market sahibi Ahmet Ay'a da teşekkür ediyorum.’
 
KANDAZ NEDEN ÜZÜLDÜ?
 

Cumartesi günü Hasan Kandaz aradı. Kandaz Huysuz Virjin Seyfi Dursunoğlu’nun yaşama veda ettiğini söyleyerek, ‘Trabzonludur Pazarkapılıdır. Türkiye’nin Atatürkçü değerleri özümsemiş biridir. Tüm servetini çağdaş yaşamı destekleme derneğine bağışlamış bir isimdir. Ve en önemlisi muhteşem bir Trabzonsporludur. Allah rahmet etsin’ dedi.
 
10 NUMARALI EREN DUYGULANDIRDI
 

Trabzon'un şehidi Eren Bülbül'ün eski bir fotoğrafı herkesi duygulandırdı. Hain teröristlerin 15 yaşında şehit ettiği Eren'in 10 numaralı Trabzonspor formasıyla fotoğrafı bir kez daha "İyi ki varsın Eren" dedirtti.
 
GENÇ KIZILAY SAYLAM’A EMANET
 

Türk Kızılayı Trabzon Şube Gençlik Kolları Başkanlığına Ahmet Nihat Saylam getirildi. Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara, Saylam’ı Gülbaharhatun Mahallesi’ndeki iş yerinde ziyaret ederek hem tebrik etti hem de yapacakları çalışmalar hakkında istişarede bulundu. Kara, Kızılay’ın insanlığın olduğu her yerde olduğunu ifade ederek, “Ahmet Nihat kardeşimiz de gençlik kolları başkanı olarak ekibini topluyor. İnşallah güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.
 
YAYA GEÇİDİ Mİ OTOPARK MI?
 

Trabzon’un en büyük sorunlarından bir tanesi gelişigüzel park edilen araçların çevreye verdiği zararlar. Sorumsuz sürücüler, empati yapmadan, karşısındaki insanları düşünmeden araçlarını sanki yol babasının tapulu arsasıymış gibi park ederek, sorumsuzluklarını aleni bir şekilde gösteriyorlar. Ortahisar İlçesi Yavuz Selim Bulvarında bir kadın sürücü aracını yaya geçidinin ortasına ulu orta bıraktı. Üstelik yoldan geçen yayaların can güvenliklerini dahi düşünmeden. Sahi Trabzon bu kadar sahipsiz mi?
 
TRABZON’LU VEKİLLER UŞAK’TA
 

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ile Dr. Adnan Günnar, Uşak Milletvekili Mehmet Altay’ın annesinin cenazesine katılmak üzere Uşak’a gittiler. Dönüştü Kütahya’nın Dumlupınar İlçesi’ni uğrayan Balta ile Günnar, Dumlupınar şehitliğini de ziyaret ederek, şehitlerimizin ruhu için dua okudular. Balta ve Günnar’ı Dumlupınar İlçe Başkanı Ali Bursa hiç yalnız bırakmadı. Misafirleri ile yakından ilgilenen Bursa, Balta ve Günnar’ın ziyaretinden memnun kalarak tekrar ilçeye davet etti.
 
AYGÜN GÜVEN TAZELEDİ
 

Trabzon Araklı Merkez Durak Başkanlık seçimi yapıldı. İki Adayın yarıştığı Seçimde Mevcut Başkan Hasan Aygün’le İdris Danışmaz’ın yarıştığı seçimde Hasan Aygün yeniden başkan seçildi. Mevcut Başkan Aygün 15 Oy alırken diğer Aday Danışmaz 13 oy aldı. Hasan Aygün Üç yıl Araklı Merkez Taksi Durak Başkanlığına seçilmiş oldu.
Editör: TE Bilisim