Başkan Genç, “Engellilerimizin farkında olalım, engel olmayalım. Unutmayalım, bedendeki engeller, gönüller birleşince ortadan kalkar. Onlar için engelsiz ve mutlu bir dünyayı birlikte kuralım.” dedi.

 “ARSİN OMUZ OMUZA”

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, açıklamalarda bulundu; birlik ve beraberliğe dikkat çekti. Gürsoy, “Arsin omuz omuza. Ramazan ayının ruhuna yakışır şekilde belediyemizle iletişime geçerek yardımlarını bizlere ulaştıran kurum, kuruluş ve hayırsever iş adamlarımızla birlikte 750 ailemize gıda yardımı ve 40 esnafımıza nakdi yardımda bulunduk. Rabbim niyetlerimizi kabul eylesin.” İfadelerini kullandı

 “FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Filistin halkının yanında olduklarını söyledi. Kaya, “İsrail'in Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiği sivilleri ve kutsallarımızı hedef alan saldırılarını lanetliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Filistin halkının yanındayız.” İfadelerini kullandı.

VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERİN

Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi 816 No’lu Sokak sakinleri dertli. Karşıyaka’da en çok kullanılan çocuk parkı bakımsız. Çocuk parkının içerisindeki banklar kırık, parkın etrafındaki tel örgü ve demir direkler yıllardır bakımsız ve paslı. Muhtar Hüsnü Hatipoğlu’nun parka aldırdığı yeni banklar ilk geceden çalındı. Parkta her gece gece yarılarına kadar oturanlar etraftakileri rahatsız ediyor. Bekçiler parka gece pek uğramıyor.

RAMİS BAŞKANA ACI HABER

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramiz Uzun’un İzmir’de ikamet eden bacanağı Hüseyin Özen yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. Birkaç gün önce bacanağının hastalığı (pankreas kanseri) dolayısıyla İzmir’e giden Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun Trabzon’a dönüşte acı haberi aldı. Cenazeye katılmak için yeniden İzmir’e gidecek olan Başkan Ramis Uzun’a başsağlığı ve sabırlar, merhum Hüseyin Özen’e Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.

 “İSRAİL’İN MENFUR SALDIRILARINI KINIYORUZ”

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı: “İsrail ordusunun, Kudüs’te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddet ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri, her Ramazan ayında vahim bir boyut kazanmaktadır. Mukaddes mekân Mescid-i Aksa ve çevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafından gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla Ramazan bayramı arifesinde gerçekleştirilen menfur saldırılar, bebek ve çocuklar dâhil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına sebep olmuştur. Ayrıca İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayarak çatışma bölgelerinde görevlerini yapan gazetecilere yönelik saldırıları da savaş suçu kapsamındadır. İsrail’in Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik insanlık dışı saldırılarını ve meslektaşlarımızı hedef almasını Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak şiddetle kınıyoruz.”

HER ZAMAN VATANDAŞIN YANINDALAR

Vefa Sosyal Destek ekibi tam kapanma sürecinin ilk gününden beri hiç aksamadan yaptığı çalışmalar ile büyük takdir topluyor. Hizmeti hiç aksatmadan tüm şartlarda çalışamaya devam eden Vefa Sosyal Destek Grupları Trabzon’da ikametten ayrılma kısıtlaması olan vatandaşları yalnız bırakmıyor, ihtiyaçlarını karşılıyor.

 “MESCİD-İ AKSADAN VE FİLİSTİN’DEN ELİNİ ÇEK”

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, “Siyonist İsrail, dünyanın birçok yerinde iç dünyasında var olan kargaşa ve olumsuzlukları taşımaktadır. İsrail’in bu durumu, ilk ve son olmayacaktır.  Mescid-i Aksada Cuma namazını yasaklayan İsrail’ e, Kudüs’ü Başkent olarak verenlerin şımartmaları vb. gibi kural tanımazlığına bu gün bir yenisi eklenmiştir. Müslüman dünyası İsrail’ in şarlatanlığıyla karşı karşıyadır. İsrail’ in rollerine dünya sessizdir.  Ancak, Toplumsal düzenin, adaletin ve insan haklarının üst çatısı olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Mescidi Aksanın korunmasının, savunulmasının önemini, insani,  tarihi ve hukuki zeminde ifade etmesini TÜRKAV olarak destekliyoruz. Ve tarihi sorumluluk gereği kutluyoruz. TÜRKAV olarak, Tarihten günümüze İslam Coğrafyasında oynanan oyunlarla işbirlikçilerinin tahlilini yaparak gelmekteyiz.  Dünyanın birçok yerinde Müslümanlara zulüm yapılmaktadır.  Doğu Türkistan’da da Ramazan ayında oruç tutulmasının, namaz kılınmasının, selam verilmesinin suç ve kabul edilmediği insanlık dişi soykırımla karşı karşıya bulunmaktadırlar. Müslüman Ülkeleri uyuyan bir ümmet olarak dünyanın önünde mahcuptur. 1969’daki gibi sessizdir.

TÜRKAV olarak ifade ediyoruz; İsrail’in baskısı tehdittir, Müslümanlara saygısızlıktır. Siyonist İsrail, Mescid-i Asksadan ve Filistin’den elini çek. Çünkü Türklerin Tarihten gelen sorumluluğu mevcuttur.  Ve mukaddes topraklarda yabancı hâkimiyetine dün nasıl tahammül etmemişse bu günde etmeyecektir. Müslümanların mukaddes topraklarında inançlarına saygısızca saldıranlara karşı Ramazan Bayramı arifesinden başlayarak ilk önce mallarını raflarda bırakarak ekonomik güç verilmemesi önemli olacaktır.” dedi.

Editör: TE Bilisim