7M’E TEBRİKLER
 

AK PARTİ Trabzon milletvekili Dr. Adnan Günnar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK PARTİ ilçe başkanı Hüseyin Altıntepe ve TTSO Meclis Üyesi iş insanı Aydın Özkurt, yeni açılan 7M Hastanesini ziyaret ederek Başhekim Dr. Alpaslan Kapısız ve ekibindeki doktorlar Ayhan Çağılcı, İsmail Hakkı Ocak’a hayırlı olsun dileklerini sundular.
 
EN GÜZEL KUTLAMA
 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun. Rize Devlet Hastanesi Pandemi servisinde çalışan sağlık personeli TÜRK bayrağı açarak, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramını kutladı.
 
EKİPLER ÇOCUKLARIN BAYRAMINI KUTLADI
 
Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 23 Nisan nedeniyle evlerinde ziyaret ettiği çocuklara hediye dağıtarak bayramlarını kutladı. Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğünün farklı birimlerinde görevli ekipler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kapsamında çocukların yüzünü güldürmek ve heyecanlarına ortak olmak için çalışma gerçekleştirdi.

Bu vesileyle Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çocuklarımızın yanındayız diyerek onlara çeşitli hediyeler takdim etti. Çocuklara verilen hediyelerin amacı ise, onların bir an çocukluklarını yaşamaları için gülümsemelerini istiyoruz. Bazı çocuklar ise polislerden kuş istedi bu gün yarın sizin gününüz diyen Akçaabat İlçe Emniyet Teşkilatı kafeste kuş alarak kuş isteyen çocuğu mutlu ettiler. Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler gerçekleştirdikleri yardımsever çalışmaların bir tanesinden de 65 yaş üstü vatandaşımız faydalandı. Polislerden Türk Bayrağı isteyen yaşlı vatandaşa polisler bayrak vererek kendisini mutlu ettiler.
 
BOSTANCI’DAN ‘ZİMEM DEFTERİ’ ÇAĞRISI
 
Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, zor günler geçiren esnaf için Osmanlı döneminde Ramazan ayında zenginlerin esnafları dolaşarak ‘zimem defteri’ denilen veresiye defterinin bir kısmını veya tamamını satın almalarını hatırlatarak bu güzel geleneği Gümüşhaneli iş adamlarından, vatandaşlardan ve siyasetçilerden de beklediklerini söyledi.

Yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında zor günler geçiren küçük esnafla ilgili bu süreçte sık sık destek olunması çağrısında bulunan Bostancı, son olarak Osmanlı döneminde Ramazan ayında yapılan, son günlerde de Türkiye’nin çeşitli illerinde hayata geçirilen uygulamanın Gümüşhane’de de yapılması için çağrıda bulundu. Uygulamada ne zenginin kime yardım ettiğini ne de fakirin kimin yardım ettiğini bildiğini böylelikle de zenginin mağrur olmadan vermesi, fakirin mahcup olmadan almasının sağlandığını hatırlatan Bostancı, “Bu güzel geleneğimizi yaşatmak için yerel esnaf desteklemeli ve Ramazan kumanyalarımızı bakkallara yaptırıp gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayalım. Şehrimize hiçbir katkısı olmayan zincir mağazaların depolarında kalan ve eski ürünlerini fiyatı ucuz diye hayır işlemeyi umut edip ihtiyaç sahiplerinin umudunu boşa çıkartmayalım” dedi.
 
AVCI BAYRAĞI ERDOĞDU’YA ASTI
 

Düzköy Müla’nın efsane muhtarı Hilmi Avcı Erdoğdu Mahallesi’ndeki evine dev bir bayrak astı. Avcı TAKA Gazetesi’ne ulaştırdığı fotoğrafında ise şöyle dedi: ‘Her yıl bu zamanlarda yaylada bulunan şehit mezarlarının yanına asmış olduğum al bayrağımızı bu yıl malum durumdan evimin balkonuna astım. Bizlere bu bayrağı ve bayramı armağan eden Başkomutan Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının ruhları şad olsun’
 
AVCI BAYRAĞI ERDOĞDU’YA ASTI
 
Geçen sene doluydu ramazanda camiler
Bu sene boş kalacak önce sağlık dediler
Bu sene ramazana hüzünlü giriyor müminler
Yalvarıyoruz Allah’ım katından yardım gönder.
 
Ezanlar okunacak haydin Namaza diye
Namazlar Müslümana miraçtan bir hediye
Allah’ım daha beteri varsa koru bizleri
Tevbe istiğfar edelim Allah'ım affet diye
 
Bu sene iftarlarda komşular olmayacak
Komşular olmayınca hiç tadı kalmayacak
Camiler cemaate bu yıl hasret kalacak
Müslümanlar bu Ramazan hep hüzünlü olacak.
 
İnsanlığın başına bela oldun korona
Evlerine uğradım sarılamadım toruna
Çok ağırıma gitti, gitti benim zoruma
Def et belayı RABBİM Ramazan hatırına.
Editör: TE Bilisim