Hakan Usta’da vefasından dolayı Fatih Erbakan’a teşekkür ederek şu hatırlatmayı yaptı. “Saygıdeğer Genel Başkanım babanız rahmetli Necmettin Erbakan Necmatispor Kulübünün taraftarıydı.

Şükürler olsun ki sağlığında bir vefa gecesinde babamla birlikte ona Necmatispor formasını takdim ettik. Allah hem babanıza hem babamıza rahmet etsin”
 
MİNÜR AYDOĞDU KİME TEŞEKKÜR ETTİ
 
Ak Parti’de uzun yıllar merkez ilçe ve il yönetim kurulu üyeliği yapan Minür Aydoğdu COVID-19 sürecinin yakından takip edenlerinden.

Cumartesi günü Gazipaşa caddesinde polis araçlarının “Değerli Trabzonlular, maskelerinizi takın” anonsunu duyduktan sonra önce pandemi kurulu başkanı Trabzon valisi İsmail Ustaoğlu’nu ardından da İl Emniyet müdürü Metin Alper’i telefonla arayarak hassasiyetinden dolayı tebrik etti hem valinin hem de emniyet müdürünün Trabzona hizmette fedakarlıklar yaptığını söyleyerek “Onları aramamın sebebi tamamen moral vermektir, destek olmaktır desteğim onlarla birliktedir” dedi.
 
GÜNER ADAY OLACAK MI?
 
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın 3 dönemi doldurması ve genel merkez tarafından kendisine bilgilendirdikten sonra kulislerde Ortahisar İlçe Başkanlığı için isimler dilden dile dolaşıyor.

Trabzon’un en büyük ilçesi olan Ortahisar’da ilçe başkanlığı için Dündar Ayyıldız, eğitimci Yasin Aydın, Halil İbrahim Dermirtaşi Hasan Dilekoğlu, Hüseyin Canım gibi isimler gündemdeki sıcaklığını koruyor. Partide uzun yıllar yönetici konumunda görev yapan Av. Işıl Demir Güner’in de ilçe başkanlığı için aday olacağı bilgisine ulaştık. Yönetici konumunda partide aktif görev alan, kadın kollarında görev alıp milletvekili aday adayı olan Işıl Demir Güner önümüzdeki günlerde kesin kararını verip yol haritasını belirleyecek.
 
TARLADA İZİ OLMAYANIN HARMANDA YÜZÜ OLMAZ
 
Ortahisar Belediyesinin Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi, iş yoğunluğundan fırsat bulduğu her an köyünü ziyarete gider.

Annesi ile hasret giderir. Annesinin işlerine yardımcı olur. ‘Tarlada izi olmayanın harmanda asla yüzü olamaz’ diyen Çebi, annesinin köydeki otlarını biçti, harmanladı. Büyüklerin her zaman yardımına koşan Çebi, “Anne duası almak kadar güzel bir şey yoktur. Bu işlerde asla yorucu değildir. Ne iş yaparsanız yapın ama işinizi severek yapın işini severek yapan asla yorulmaz. Allah bizleri hiçbir yerde mahcup eylemesin” dedi.
 
SÜRMEN, FINDIK ÜRETİCİLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI
 
AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, dur durak bilmiyor. Her diam sahada olan ve ekibiyle çalışmalarını sürdüren Başkan Sürmene fındık hasadının başlaması ile bahçeye girdi. Sezonun hayırlı olmasını dileyen Sürmen, her zaman üreticinin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini kaydetti. Başkan Sürmen, “Trabzon’da fındık hasadına Bismillah dedik. Arsinli üretici kadınlarla hem fındık topladık hem sohbet ettik. Üreticilerin morali fındık fiyatı kadar yüksek.

Başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ve Karadeniz Bölgesi Milletvekillerimize çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun.” dedi.
 
RİZE'DE KARMA DÜŞÜNCE DERNEĞİ AÇILDI
 
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Eşi Fatma Metin’le Karma Düşünce Derneği’nin İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen açılış programına katıldı.

Açılış, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda konukların hazır bulunmasıyla başladı. Programda bir konuşma gerçekleştiren ve 1993 yılında Rize’de kurmuş oldukları Rize Üniversite Mezunları Derneği (RÜDER)’in çalışmalarından bahsederek konuşmasına başlayan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Karma Düşünce Derneğinin sizlerle beraber oluşması çok özel bir durumdur. Şöyle ki biz RÜDER'de birçok seminere konferansa ev sahipliği yaparken orada kendi branşlarımıza göre işler yaparken, İnsan ilişkileri ile ilgili temasla, Dert bilmeyle ilgili, şehrin yerel yönetim dinamikleri dışında sivil anlamdaki alanı keşfedip sorgularken aslında farkına varmadan kendimizi yetiştiriyorduk. Bunları yirmili yaşlarda yaparken daha sonra otuzlu kırklı yaşlarda bu kazanımlar sonucu yönetici olarak ortaya çıkmış olduk arkadaşlarımızla. Şuan akranlarınıza nazaran burada olmanız, Onun içindir ki  sizlerin de özel olduğu anlamı taşıyor. Bu dernek çatısı altında yapacağınız münazaralar İnşaallah Rize’yi Dünya ile Türkiye ile 2030’lara  50’lere entegrasyonunu düşünen fikirlere  projelere ev sahipliği yaparak bize de size de hedef olmuş olur. Karma Düşünce, bütün renklerin içerisinde bezendiği, bütün açılım ve farklı ideolojilere hoşgörü ile yaklaşabilen merkezinde insana şehrine hizmet edebilen bir anlayış. Böyle bir anlayışla ilgili bir sivil toplum platformu içerisinde bulunmaktan ve açılışına davet etmenizden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
İBB’DEN BAŞKAN ELÇİN’E ZİYARET
 

Artvin Belediye Başkanı  Demirhan Elçin’i İstanbul Büyükşehir Belediyesi mahalli idareler koordinatörü Bülent Akköse ziyaret etti. Ziyarette, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerel yönetimlerden sorumlu danışmanı ve İBB mahalli idareler koordinatörü Bülent Akköse ile İBB mahalli idareler koordinatör yardımcısı Osman Cayak yer aldı. Belediye başkanlık makamında gerçekleşen ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıya Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan’da katıldı. Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, İBB mahalli idareler koordinatörü Bülent Akköse ve Osman Cayak’ın ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret günün anısına karşılıklı hediye takdimi ve çekinilen fotoğraflarla son buldu.
Editör: TE Bilisim