Her dönem polikliniğinin önünde hastalar kuyruktadır. Dün de aynı yoğunlukta çalıştı. Aradığımızda ise arkadaşı ile 90’ıncı hastayı alıyorlardı. Zira kendisine sadece Trabzon’dan değil bölgenin dört bir yanında hasta gelir. Fatih devlet hastanesinin sembol ve istikrar abidesi ismi oldu. Allah ondan razı olsun, ellerinden şifa eksik olmasın.
 
MNG’ye Çağrı
 
Trabzon’da yaşayan Muhammet Memiş adlı vatandaşlımız mağduriyetini dile getirdi. 03.10. 2018 tarihinde Balıkesir Edremit’te bulunan asker arkadaşı Engin Kurt’a MNG Kargo’nun Akçaabat Şubesi’nden 6 kilo ağırlığında fındık içi gönderdiğini belirten Muhammet Memiş, fındıklarının teslim edilmediğini ve ortadan kaybolduğunu söyledi.

Durumu MNG kargo yetkililerini bildirdiğini ifade eden Memiş, “Beni 7 aydan beri oyalıyorlar, ödeme yapmıyorlar. Bu nasıl hizmet anlayışıdır. Buradan çağrıda bulunuyorum. Ya paramı geri verin ya da fındıklarımı” dedi.
 
Anlamlı Ziyaret

İzmir'de gerçekleşen hain terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin ile Tunceli'de helikopter kazasında şehit düşen Hasan Yıldırım'ın babası Faut Yıldırım Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi ziyaret etti. 

Çebi, “İzmir'de gerçekleşen saldırıda şehit olan Fethi Sekin ve Tunceli'de helikopter kazasında şehit düşen Hasan Yıldırım'ın babaları Mehmet Zeki Sekin ve Fuat Yıldırım bizleri ziyaret ettiler. Kendilerini en güzel şekilde karşılayıp hasbıhal olduk. Vatan uğruna canını hiçe sayarak şehit düşen tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum” dedi.
 
Yolcuların Sıkıntısı Var
 
Trabzon'da ki dolmuş sistemiyle alakalı muhabirimiz Bahattin Baştürk, zaman zaman olayları yerinde izlemek için dolmuşa çıkarak bir kaç tür atar. Bu kez de dolmuşta yolcuların sıkıntısını dinledi. Yolcular en çok sabah iş saati ve akşam da iş çıkışı dolmuş duraklarında uzun kuyruklar yaşandığını belirterek, şoförler ve otomobilciler odasından bu konuya duyarlılık getirmesini istediler.

Bir diğer sıkıntıları ise araçlara engellilerin rahatlıkla inip binememesi. Bunun için de araçların engellilere uygun hale getirilmesini talep ettiler. Türkiye'de ki en düzgün dolmuş sisteminin Trabzon’da olduğuna vurgu yapan yolcular, sadece araçları süren şoförlere belirli periyotlarla eğitim verilmesi gerektiğini ilettiler.
 
 “Canla Başla Çalışacağız”
 
Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Belediye Meclis Üyeleri Oktay Ulusoy ve Ömer Çakıroğlu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti.

Sarıalioğlu, “Kadim medeniyetimizi ve kültür anlayışımızı yansıtan şehirlerimizin güçlü geleceği için canla başla çalışacağız. İnşallah, gönül Belediyeciliği anlayışımız ile halkımıza Büyükşehir Başkanımızın öncülüğünde çok güzel hizmet etmeyi Allah (c.c.) bizlere nasip etsin” dedi.

GTSO’ya Ödül
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Oda Borsa Proje yarışmasında finale kalan 40 projenin de ödüllendirildiği etkinlikte, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası sunduğu ‘Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi Gümüşhane İŞGEM Projesi’ ile ödüle layık görüldü. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Hizmet Şeref Belgesi ve Plaketleri ile Proje Ödülleri sahiplerine verildi.

Gümüşhane’ye kazandırılan proje için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın elinden tebrik plaketi alan GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, “Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası günümüze kadar şehrimize hizmet amacıyla 30 projemizi hayat geçirdik ve 31 projemizin de uygulaması devam etmektedir. Bu projelerimizde ortak amacımız ilimizin kişisel gelişime, ve ekonomisine, sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamak. Yaptığımız hizmetlerde ve görev süremiz boyunca h er daim bizlerin yanında olan ve arkamızda duran başta TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a göstermiş oldukları bu değerli ilgi için teşekkür ediyorum” dedi.
 
Temizlik Çalışmaları Dur Durak Bilmiyor
 
Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin cadde ve sokaklarında gerçekleştirdiği hummalı temizlik çalışmalarına yaylalar, piknik alanları, çocuk parkları ve kırsal mahallelerde devam ediyor.

Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kent merkezi ve mahallelerde gerçekleştirdiği rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra hazırlanan program dahilinde yaylalara, piknik alanlarına, çocuk parklarına ve kırsal mahallelere çıkarma yaparak, buralarda da kapsamlı temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Her Noktada Hummalı Temizlik Çalışmaları Yapılıyor Sabahın erken saatlerinde araç ve ekipmanlarıyla birlikte ilçe sınırlarında yer alan cadde ve sokaklarda çevre ve görüntü kirliliği oluşturan tüm noktalarında hummalı bir çalışma gerçekleştiren Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kenti baştan aşağı temizliyor.
Editör: TE Bilisim