Çamlıhemşin Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Elazığ ve çevre illerinde yaşanan deprem nedeniyle Ayder Kar Festivali'nin konser etkinliğinin ileri bir tarihte yapılmak kaydıyla iptal edildiği ifade edilerek, "Vefat eden vatandaşlarımıza Allah Teala'dan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Kentte, Fındıklı Belediyesi tarafından yapılan duyuruda da, 25-26 Ocak’ta gerçekleşecek olan ViçeFest Kış etkinliklerinin iptal edildiği belirtilerek, "Etkinlik harcamalarımız mağdur vatandaşlarımıza erzak desteği için kullanılacaktır. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemize geçmiş olsun." ifadelerine yer verildi.
 
Kurbay Oğlunu Evlendiriyor
 

Amatör ve Profesyonel futbol oynayıp 1992-1995 yılları arasında SHP Trabzon merkez ilçe sekreterliği yapmış Haşim Kurbay bugün saat 17.30 da Zorlu Grand Otelde evlendiriyor. Nihat Kurbay ile Merve Nur Yetim, çiftine ömür boyu mutluluklar dilerken dünürleri kutluyoruz.
 
 “Yanlarındayız”
 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremle ilgili mesaj yayınladı. Mesajda, “Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından yaşanan can kayıpları sonrası büyük bir üzüntü duyduk. Elazığlıların acısını yürekten paylaşıyor ve dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Tüm Türkiye''ye geçmiş olsun.” ifadelerine yer verildi.
 
ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyeliğine Atandı
 
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ÇAYKUR'da Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ve ÇAYKUR Eski Genel Müdürü Ekrem Yüce, ÇAYKUR'da Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkındaki kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atamalar kapsamında 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 8. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. ve 3. maddesi gereğince Ekrem Yüce, ÇAYKUR'da açık bulunan yönetim kurulu üyeliğine atandı. Yüce'nin yönetim kurulu üyeliğine atanmasıyla ÇAYKUR'da yönetim kurulu üye sayısı 4'e yükselirken yönetim kurulunda 3 açık kadro kaldı. Yüce'nin de yönetim kurulu üyeliğine atandığı ÇAYKUR'da Yönetim Kurulu Üyeleri Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaş ve Ali Kemal Yıldız'dan oluşuyor. İsmail Soba'nın ise 5 Ocak itibariyle görev süresi dolmuş ve henüz yeniden ataması yapılmamıştı.
 
Trabzon, Türkiye'nin  Yaşam Ağacıdır
 
Gazeteci – Yazar Nevzat Yılmaz, “Bazı gerçekler vardır, ucunu bulamazsınız,yine bazı gerçekler vardır, önünde duran objeyi  görmezlikten gelirsiniz.İşte spor'da bu iki örneği içine dahil ediyor.

Toplum'un yaşam standardına katkı koyan her oluşumda olduğu gibi spor bir bakıma bu ilin bir kaderi ve öz değeridir,.. evet bu il yani Trabzon, Türkiye'nin yaşam ağacıdır, hayat bulduğu dünyadır.Bu örneklere  genel itibariyle artarak ilave edinilmekte birlikte, daha özgür düşünceye daima yol oluşturmaktadır bu il .Trabzon ve Trabzonspor iç içe girmiş günlük yaşamın bir parçasıdır, bizim mutluluğumuz ve özetle özümüzdür.Hasretimizde olan bu bakış herkesi kucaklar, güzel düşüncelere yol verir daima.”
 
Şişko’dan Borsa’ya Ziyaret
 
Dünya Gazetesi Karadeniz Bölge Temsilciliğine getirilen Osman Şişko, Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. 

Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile görüşen Şişko, iş dünyasının nabzını tutan ve belirli bir okuyucu kitlesi bulunan Dünya Gazetesi’nin bölgede yeni bir yapılanmaya gittiğini belirterek, bu doğrultuda gerçekleştirdiği ziyaretlerle gerek başkanlar gerekse de yöneticilerden destek beklediğini söyledi.  Arslantürk ve Ergan da Osman Şişko’ya yeni görevinde başarı dileğinde bulunarak destek vereceklerini söylediler. 
 
Vahapoğlu’na Geçmiş Olsun Ziyareti
 
Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, geçtiğimiz günlerde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle operasyon geçiren ve evinde istirahat eden Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Mahmut Celal Vahapoğlu’nu ziyaret etti.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Of Kaymakamı Eyüp Fırat, geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu hastanedeki tedavisinin ardından evinde istirahat eden Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Mahmut Celal Vahapoğlu’nu ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Geçirdiği kalp krizi sonucu hastanedeki tedavisinin ardından evinde istirahat eden Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Mahmut Celal Vahapoğlu evinde istirahata çekildi. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Başkan Vahapoğlu’nun bir süre istirahat edeceği belirtildi.
 
 “Projeleri destekliyoruz”
 
Giresun Kent Konseyi yönetim kurulu, Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali KARA’ yı ziyaret etti. Ziyarette Eski Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu da katıldı. N. Uğur Karaibrahimoğlu’na Kent Konseyi Başkanı Abdullah Murşit Gürel tarafından Giresun Kent Konseyi adına geçmiş katkılarından dolayı plaket verildi.

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Makam Odasında gerçekleşen toplantıda Giresun için hayata geçirilebilecek projeler, basın mensupları, yazar ve cemiyetlerin katılabileceği bir çalıştay programı yapılması, Giresun Kent Tarihi ve Çevremize yönelik ekonomik kalkınma projeleri ile istihdam sağlayabilecek alanların yaratılması gibi bazı konu başlıkları görüşüldü. Giresun’umuz için Belediye Başkanımız Av. Aytekin Şenlikoğlu’nun hayata geçirmeye çalıştığı projelerde kendisine tam destek olduklarını dile getiren Kent Konseyi Başkanı. GÜREL ve yürütme kurulu üyeleri “Yapılan ve yapılacak olan her bir proje şehrimize yatırım ve şehrimize hizmettir. Şartsız ve koşulsuz olarak Belediye Başkanımız Sn. Av. Aytekin Şenlikoğlu’nun projelerini destekliyoruz ve tüm halkımızı da bu şekilde Giresun için bir bütün olmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.
Editör: TE Bilisim