Bugün Rize’ye geçecek olan Fevzi hoca dün Trabzon Kemeraltı esnaflarından kuyumcu Ömer Tosun’u ziyaret etti. Cumayı Çarşı camiinde kılan Fevzi hoca öğle yemeğini de Ömer Tosun’un ünlü aşçısı Zeki kardeşimizin elinden yedi. Çorba, Kuru fasulye, Pilav ve yoğurt ile öğle yemeğini geçiren Fezvi hoca lezzete bayıldı. Şekere rağmen tüm önüne konan yemekleri yedi. Ömer Tosun, AK Parti il eski başkanı Ali Rıza Akdeniz ve iş insanı İzzet Usta’nın da bulunduğu ortamda  Zeki kardeşime Ankara için transfer teklifi de yaptı. Ömer Tosun ‘Özgürdür kararını versin’ deyince ünlü aşçıdan şu cevabı aldı: ‘Ömer Tosun ve Tosun ailesinin yanında mutluyum’  Fevzi hoca lezzeti son derece başarılı bulurken, ‘kararın değişirse beni ara’ dedi.

HAYIRLI OLSUN

Trabzon’un başarılı iş insanlarından Firar Aydın, Trabzon Çömlekçi mahallesinin meşhur Kıralı petrolünün yeni sahibi oldu. Dün kendisini aradık ve hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Çömlekçi projesine yeni bir petrolofisi imajı sunacak olan Firar Aydın’ı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

“ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, açıklamalarda bulundu. Ayvazoğlu, “Kadını İstihdamının Artırılması, Kadın Girişimciliğinin, Kooperatifçiliğinin, Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Kapsamında Mevcut Sorunların Tespiti ve Çözümleri Önerilerinin Belirlenmesi Konulu Alt Komisyonu olarak; Uluslararası Çalışma Örgütü, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi gündemlerini görüşmek üzere toplandık. Uluslararası çalışma ve programların ülkemizde uygulanarak kadın istihdamına yönelik artı değer katmak üzere alt komisyon çalışmalarımıza planlı şekilde devam ediyoruz.” Dedi.

 “ÜLKEYE ADALET YA GELECEK YA GELECEK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “AKP’den milletvekili aday adayı olan hakimlerin, yine milletvekili aday adayı olan valilerin, valiliği bırakıp AKP’den belediye başkanı olanların var olması, toplumda güvensizlik ve adalete olan inancını sorgulama zeminidir. Baskı ve korku iklimininden beslenenler iyi bilsin; biz umut tohumlarını ektik bir kere, yeşeriyoruz ve adaleti, huzuru, güvenli yaşam ortamını kuracağız. Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek!” ifadelerine yer verdi.

THY GENEL MÜDÜRÜ EKŞİ’DEN VALİ ÇEBER’E ZİYARET

Rize’nin heyecanla beklediği Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışına katılmak üzere Rize’ye gelen Türk Havayolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Rize Valisi Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Rize- Artvin Havalimanı’ndaki uçuşlar başta olmak üzere Havalimanının Rize’nin ekonomisine ve turizmine katkısı konuşuldu. Vali Kemal Çeber, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Türkiye’nin mega projelerinden bir tanesi olan Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışını yapacak olmanın heyecanını yaşamaktayız. İlimiz için tarihi bir anı yaşayacağımız havalimanı açılışına katılmak üzere ilimize gelen THY Genel Müdürü Bilal Ekşi beye nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Dünyanın en fazla noktaya uçuş yapan havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları'nın Rize- Artvin Havalimanı uçuşlarını konuştuk. 14 Mayıs Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışını yapacağımız havalimanımız bölgemiz hava ulaşımı için önemli bir nokta olacaktır” dedi. THY Genel Müdürü Ekşi de misafirperverliklerinden dolayı Vali Kemal Çeber’e teşekkür ederek, kendisine ziyaretin anısına üzerinde Artova yazan Türk Hava Yolları uçağı maketini hediye etti.

KADES İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRDİLER

Jandarma personeli tarafından Ordu’nun Altınordu ilçesinde faaliyet gösteren işyeri, İşletme ve fabrikalarda çalışan 648 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirmede bulunuldu. 553 kadın cep telefonuna KADES uygulamasını yükledi.

 “TÜM JANDARMA PERSONELİMİZE MİNNETTARIZ”

Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Adem Şen, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nu ziyaret etti. Başkan Sarıalioğlu ziyaret için teşekkür ederek “Gece gündüz demeden halkımızın güvenliği için fedakarca gayret gösteren tüm jandarma personelimize minnettarız.” dedi.

BAŞKAN BIYIK İNCELEMELERDE BULUNDU

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Özdil Mahallesi Yavuzselim Mevki’inde yapımına devam ettiğimiz yeni yol ve Kıratlı Mahallesi Hozarak Mevki’inde yapımına destek olduğumuz yeni yol güzergahında incelemelerde bulundu, bilgi aldı. Bıyık, vatandaşlar ile bir süre sohbet etti.

TTSO KULİSLERİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Kongresi Kasım ayında yapılacak. Kongre öncesinde meclis üyeleri ziyaretlerini sürdürüyor. TTSO Meclis Üyesi Aydın Kanber, meclis üyesi Mustafa Kalaycı’yı Maçka ilçesi Altındere Vadisinde yeni açtığı iş yerini ziyaret etti. ‘Hayırlı olsun’ dileklerini iletip sohbet ettiler. Coşandere’nin coşkulu akışı, doğadaki kuş sesleri ile sakin ve huzurlu bir şekilde biraz da seçimlerle alakalı kulis yaptılar. Kanber, “Maçka’da Mustafa kardeşimin misafiri olduk. Artık bizim tarafta. Sıkıntı yok” dedi.

Editör: TE Bilisim