İlk kez babalar gününü babasız geçiren Fevzi hoca babası ile bu fotoğrafını paylaştı şu duygusal satırları yazdı: ‘45 yıl önce iki el arabam vardı.
 
Birisi ile balık ve hamsi satardım. Dik rampaları çıkıp Atapark ile Erdoğdu ve Bahçecik pazarlarına ulaşmam zordu. Her seferinde bana babam omuz verirdi.  Babasız ilk babalar günüm. Alışmak zor. Hakkını helal eden bir evladı ve onu Mutlu eden bir evladı olduğum için bende mutluyum. Mekanın cennet olsun benim onurlu babam.’
 
REKTÖRLÜK YARIŞINA GİRİYOR
 

2014 seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olan ve 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Atakan Aksoy, KTÜ’deki rektörlük yarışına girecek. Yakın çevresi ile değerlendirmede bulunan Aksoy, bu yönde çalışma yapıyor ve dosyasını da süreç başladığında takdim edecek. Yerel seçimlerde projeleri öne çıkan Atakan Aksoy, atanırsa KTÜ kendi kendine yetebilecek bir üniversite konumuna gelecek.
 
EFSANEYE VEDA
 

Trabzon’un Arsin ilçesi Işıklı Mahallesi değerlerinden birini daha kaybetti. Tam 60 yıldır şehirlerarası kamyonculuk, otobüsçülük yapan Mehmet Özdemir’i kaybettik. Pazar günü Işıklı Mahallesinden son yolculuğuna uğurlanan Mehmet Özdemir çok değerli evlatlar yetiştirdi ve bu dünyadan göçtü. Merhum Özdemir’e Allah’tan rahmet çocukları Hüseyin, Kamil, Celal, Ali, Mustafa, Adem’e sabır, yıllar önce kaybettiğimiz en büyük evladı yolların kaptanı Talip Özdemir’e de rahmet diliyoruz.
 
ÇEBİ’DEN UYARI
 

KÜREM-DEN Genel Başkanı Faruk Çebi, ‘Dün Bursa’da yaşanan ve can kayıplarına da neden olan Sel ve Su baskını felaketi depremden sonra ülkemizin en büyük sorunudur. Depreme karşı uyguladığımız Kentsel Dönüşüm Projesi gibi Sel ve Su baskınlarına karşı da “Kırsal Dönüşüm Projesini” ivedilikle gündemimize almalıyız.’ dedi.
 
EN ANLAMLI BABALAR GÜNÜ
 

Özer Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özer, babalar gününde Of Soğanlı Mahallesinde 16 Ağustos 2015'de Hakkari Şemdinli'de şehit olan Özel Harekat Komiseri Ahmet Çamur'un mezarını ziyaret etti. Şehidin çocukları Tuğçe, Elanur ve Begüm için yazdığı mektuplar ile Türk Bayrağını 'Şehit ailesi için' notu ile şehidin anı kulübesine bırakan Özer, şehidin mezarı başında dua okuyarak babalar gününü kutladı.
 
ÜSTÜN ŞAMPİYONLUK ATEŞİNİ YAKTI
 

Trabzon’un Sürmene İlçe Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Trabzonspor’un 8. Şampiyonluğu için ateşi yaktı. İlçeyi baştan sona Trabzonspor afişleri ile donatan Üstün, tüm cadde ve sokaklarda bordo maviyi dalgalandırdı. İlçe esnafı da Üstün’ün başlattığı akıma kapılarak iş yerlerini bordo mavi ile donattı. Başkan Üstün, “Trabzonspor’umuz bu sene çok iyi gidiyor. Şampiyonluğumuza 5 maç kaldı. Bu maçları da alarak takımımız şampiyon olacaktır inşallah. Trabzonspor’umuza canı gönülden başarılar diliyorum” dedi.
 
AKGÜN BALIKÇI TEKNESİNDE
 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Emre Akgün, Akgün Balıkçılık’ın sahiplerindendir. Babası Vedat Akgün ile aile şirketinin başındadır. Akgün, bir patron ya da meclis üyesi gibi değil tayfa gibi de işinin başındadır. Şu anda İskenderun’da balıkçı teknesinde, işinin başında çalışıyor. Akgün’ü balıkçı teknesinde Akçaabatlı olan Aydın Aladağ Kaymakamı Gürkan Üçüncü ziyaret etti. Bir süre birlikte balık tuttular. Çay içip sohbet ettiler.
 
MHP’DEN TESOB’A ZİYARET
 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara’yı ziyaret etti. Beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TESOB Başkanı Kara ile görüşen Gedikli, pandemi ve sonrasındaki normalleşme sürecinde alınan tedbirlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. TESOB Başkanı Metin Kara, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, esnaf ve sanatkarların talepleriyle ilgili hazırlanan ve daha önce ilgililerle paylaşılan raporun detaylarıyla ilgili Gedikli’ye bilgi verdi.

Editör: TE Bilisim