Mecbur iki kişinin parasını bir kişiden alıyoruz Bakanlık bu konuda bize yetki veriyor. biz de yetkimizi kullanıyoruz. Otobüsün yakıt ve maliyet giderleri masraflarımızı karşılamayacaksa neden otobüs gönderiyoruz? Yolcuları yerine ulaştırırken biz de kendimizi düşünmek zorundayız’ diyorlar.
 
YILMAZ BAYBURT’TA
 
Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Bayburt Çoruh nehri Havzası rehabilitasyon projesi kapsamında 2015-2016 yılları arasında başlayan ıslah projesini yerinde inceleyerek hızlandırılması için talimat verdi.
 
HİJYERE UYMAYANA AF YOK!
 

Trabzon Tarım İl Müdürü Cahit Gülbay, ‘Ramazan ayında tüketiminde artış yaşanan pide, börek, bazlama, tatlı gibi un mamüllerinden Et, Süt gibi temel gıda maddelerini satan ve dağıtan esnafımızın gerekli hassasiyeti göstermedikleri tespit edildi, Kovid-19 nedeni ile alınması gereken önlemler ile Gıda işletmelerinin asgari ve teknik ve hijyenik şartlarda üretim yapmasını istiyoruz. 2020 yılının ilk 4 ayında 4462 işyerini denetledik. 150 işyerine ceza yazdık. Hijyene uymayana gıda hilesi yapana af yok’ dedi.
 
USTAOĞLU’NDAN TALHA’YA HEDİYE
 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, derslerindeki başarıyı belgeleyen ve bilgisayarları olmadığı için uzaktan eğitimden faydalanamayan 5. sınıf öğrencisi Emin Talha Birinci ve 2 kardeşine, bilgisayar hediye etti.
 
GENÇLER CANA CAN KATTI
 

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları cana can katmak için Kızılay'a kan bağışında bulunuyor. Her akşam meydan parkında iftardan sonra yapılan kan bağışını önceki akşam Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Kadem Çakıroğlu ziyaret ederek gençler destek oldular.
 
 “SALDIRI ÇOK ÜZÜCÜDÜR”
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a, saldırıyı kınadı. Tarım, “TİSKİ Genel Müdürü Sayın Ali Tekataş’a yapılan saldırı Trabzon’umuz adına üzücüdür ve kınamak aklı selin her kesimin görevidir. Cumhur İttifakı kapsamında, AK Parti’yle birlikte kazanılan ittifakların Trabzon MHP teşkilatları olarak sonuna kadar yanında olacağımızı defalarca söyledik ve uygulamasını da en iyi yapan illerden birisi olduğumuz bilinmektedir. Ali Tekataş Belediye başkanımız Murat Zorluoğlu’nun tercihidir.

Ekip ruhuyla hareket etmenin faydasını çok iyi bilen bir il başkanı olarak Ali Tekataş’ın müdürlüğüne hazımsızlık varsa gereksiz bir duygudur. Bu durum daha önce görev yapanların işini iyi yapamadığı anlamına gelmemelidir. Çalışmaktan başka hiç bir önceliği olmadığına inandığım Tekataş’a karşı kışkırtma görevini yerine getiren fitnecilerin olması kaçınılmazdır. Aslında Ak partinin iç meselesi gibi topluma yansıyan bu meselelerin en fazla Ak parti il başkanı Sayın Haydar Reviy’i üzdüğü ve sıkıntıya soktuğu düşüncesindeyim.” dedi.
 
EKİM’DEN TEŞEKKÜR MESAJI
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yaptıkları girişimlerden olumlu sonuç aldıklarını belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Ankara’ya her gidişimizde İlçemizdeki projelerin takibinin yanında bu tür hibe girişimlerini de takip ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na araç konusunda müracaat etmiştik. Başvurumuz olumlu sonuçlanarak aracımız geldi. Vatandaşlarımıza daha hızlı, daha kaliteli hizmet verebilmek adına Belediyemizin makine ve araç parkını genişletiyoruz" dedi.

Başkan Ekim, açıklamasında" Yeni aracımızla daha yeşil, daha temiz ve daha güzel bir Akçaabat için çalışacağız. Bu aracın ilçemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bu anlamda desteğini bizden esirgemeyen Başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, ilgili Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum ”dedi.
 
BAŞVURULAR BAŞLADI
 
Şehir giriş/çıkış kısıtlaması (seyahat kısıtlaması) uygulanan Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak’ta ikamet eden ÇAYKUR’a kayıtlı bulunan çay üreticileri için "Seyahat izin belgesi" başvuruları başladı.

Seyahat İzin Belgesi almak için sadece ÇAYKUR’a kayıtlı çay üreticileri başvuruda bulunabilecek. Çay üreticileri/müstahsillerinin zorunlu refakatindekiler ve çay üreticilerinin ulaşımını sağlayacaklar ile ilgili de Seyahat İzin Belgesi düzenlenmesi için talepte bulunabilecek.
Editör: TE Bilisim