Bunu yaparken orada yıllarca esnaflık yapan(Gazino-Cafe) birkaç işletmeyi de kaldırdı. Ancak kaldırılan işletme sahipleri Büyükşehir Belediyesi’nden bir destek bekliyor. Zira orada hem işletme sahipleri ekmeğinden oldu hem de çalışanları işsiz kaldı. Trabzon Büyükşehir belediyesi’nin bu esnaflarla ilgili bir planlama yapması ve mağduriyetlerinin giderilmesi önemli. Ayrıca Gazipaşa Mahallesi esnafları da tamamlandığı kadarıyla Ganitanın bu yaz açılmasını bekliyor. Ve ‘Sahil kapalı olunca işlerimiz yüzde 90 azaldı’ diyorlar.

TRABZON ÜNİVERSİTESİ İÇİN TOPLANDILAR

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Milletvekilleri Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Trabzon Üniversitesi için bir araya geldi. Ayvazoğlu, “Trabzon Üniversitemizin eğitim kalitesinin yükselmesi, üniversitede yeni bölümlerin açılmasından yeni yerleşkelerin kurulmasına kadar genel hatlarıyla Trabzon Üniversitemiz ile ilgili gerçekleştirdiğimiz toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”  İfadelerini kullandı.

 “TÜRKİYE DİZ ÇÖKTÜRÜLMEK  İSTENMEKTEDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon il başkanı Bekir Sıtkı Tarım, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulund. Tarım, “Türkiye'de hiçbir şey tesadüf değildir. Öyle gözüküyor ki; seçimler yaklaştıkça çok göreceklerimiz vardır. Ümit Özdağ isimli şahısın kurduğu partisinin bir toplantısında Ayda petrol vardır diyerek bu algıyı nasıl doğru olduğunu topluma inandırma metotlarını anlattığı vidyoları mevcuttur.

Türkiye diz çöktürülmek istenmektedir. Bugün en sağlam duran kurumların başında terörle verilen mücadeledeki üstün başarılarından dolayı İçişleri Bakanlığımız gelmektedir. Mülteci olayının benzetmeleri aynen Ay'daki petrol olayındaki gibi algı yaratmaya benzemektedir. Sayın Süleyman Soylu Bakanımızın hedef alınmasının asıl sebebi budur. Seçimler yaklaştıkça Türkiye'deki sorunlarımızın askariye ineceği düşüncesiyle birlikte, özellikle Sorozdan beslenenler ve yabancı istikbarat birimleriyle kanka olanları sıkıntı basmıştır.

Bu yaz özellikle Arap turist sayısında patlama beklenmesi çok dikkatli olmamızı gerektirmektedir. Tayyip yeterki gitsin biz tuvalet terliğine bile oy verip seçeriz diyen zihniyete bu ülke kesinlikle teslim edilmeyecektir. Biz hiçbir yere ait olamayanları çok iyi tanırız, en büyük özellikleri her yere ayitmiş gibi davranırlar. Bunların hiç biri Türk milletine ait değildirler. Bunlar Türkiye'nin parçalanması projesinin istasyon şefleridir.” Dedi.

ELLERİNDEN ÖPTÜLER

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Birim Başkanı Canan Bülbül, anneler gününde Çamlık Huzurevinde anneleri ziyaret ettiler. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun eşi Gülderen Mumcu ve Milletvekili Dr. Adnan Günnar’ın eşi Filiz Günnar ile huzurevini ziyaret eden Bülbül, annelerin ellerinden öperek çiçek takdim etti. Akabinde şehit aileleri ve özel gereksinimli çocuğu olan anneleri ziyaret eden Bülbül, günlerini kutladı. Bülbül, “Baş tacımız annelerimize, onların dualarına her daim muhtacız” dedi.

YARDIM’IN EN SADIK DOSTU

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Numan Yardım, hafta sonu ata toprakları Çarşıbaşı ilçesindeydi. 2 gün stres attı. En sadık dostu ile vakit geçirdi. Yardım, “En sadık dost. Onla vakit geçirmek beni mutlu ediyor” dedi.

 “MEDENİYETİMİZİN BİZE YÜKLEDİĞİ SORUMLULUKLAR VAR”

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, “ASELSAN tarafından geliştirilen 'hava savunma komuta kontrol sistemi' Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine teslim edildi. Sistem, tüm savunma silahlarını koordine edecek.  Eşek heykeli yapma ile olmaz bu işler. Medeniyetimizin bize yüklediği sorumluluklar var. Tarihin bizden beklediği güçlü ve büyük Türkiye ‘yi oluşturmaktır.” Dedi.

GÖREVE BAŞLADILAR

Rize'de Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Giriş Sınavında başarılı olup Nüfus Müdürü olmaya hak kazanan Mahmut Öksüz, Kerime Kabil ve Aysel Çom, İkizdere, Kalkandere ve Derepazarı ilçesinde İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İ̇̇şleri Müdürü olarak yeni görevlerine başladı. Rize Nüfus ve Vatandaşlık İ̇̇şleri Müdürlüğü Şefi Mahmut Öksüz, İkizdere Nüfus ve Vatandaşlık İ̇̇şleri Müdürlüğünde İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İ̇̇şleri Müdürü olarak görevine başlarken, Kerime Kabil Kalkandere’de, Aysel Çom ise Derepazarı’nda İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İ̇̇şleri Müdürü olarak göreve başladı.

 “DÜZENLEME GEREKİYOR”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Pandemi süreciyle ortaya çıkan zincir marketlerde beyaz eşya, elektronik eşya, tekstil, nalburiye, mobilya, kırtasiye vb. ürün satışlarının haksız rekabetin yanında yerel işletmeleri mağdur eden bir süreç içerdiğini uzun zamandır dile getirmekteyiz. Bugün zincir marketlerde gıda ve temizlik ürünleri dışında tüm perakende ürünlerinin satışını görmekte ve buna yönelik bir ticari potansiyeli takip etmekteyiz. Yerel işletmeler başta olmak üzere sektör gözetmeksizin yapılan bu uygulama, ticaretin tabiatına aykırı bir tekelleşme sürecini de beraberinde getirmektedir. Devletimizin bu konuda acilen karar alması ve süreci yerel işletmeler lehine düzenlemesi gerekmektedir. Aksi taktirde ulusal zincir marketlerin nace kodları kapsamında her türlü ticari perakende satış yapma eğilimi, Anadolu’da zamanla yerel işletmelerin kapısına kilit vurulmasına sebep olacaktır.”

Editör: TE Bilisim