USTAOĞLU’NUN KAPISI HERKESE AÇIK
 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu, ziyaret eden Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şube Başkan Ali Kaan ve Başkan yardımcıları ile eski Başkan Hanefi Mahitapoğlu projeleri anlattılar. Bu arada Olgunlaştırma Enstitüsü Müdürü Sibel Karabina da Vali Ustaoğlu ile görüşerek el işlemeli Türk bayrağı takdim etti.
 
ŞOFÖR TAKDİR TOPLADI
 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Otobüs Şoförü herkesten takdir topladı.  Trabzon- Yıldızlı TOKİ Hattı’nda yolcu taşıyan Trabzon Büyükşehir Belediyesi halk otobüsünün şoförü Hasan Uzunalioğlu rahatsızlanan hastayı acile yetiştirdi. Yolcunun fenalaştığını gören Şoför Uzunalioğlu, harekete geçti. Yolcuyu Trabzon Fatih Devlet Hastanesi’nin acil servinse yetiştirdi ve sağlık personellerine teslim etti.  Yolcusunu yalnız bırakmayan Uzunalioğlu’nun bu davranışı herkesten takdir topladı. Yolcular, davranışından dolayı otobüs şoförüne teşekkür etti. Rahatsızlanan yolcu acil serviste tedavi altına alındı.
 
 “VATANDAŞ MAĞDUR OLDU”
 

Trabzon Akçaabat İlçesi Söğütlü Mahallesi’nde yaşayan İsmet Bıyıklı isimli vatandaş, yaşandıkları elektrik sorunu ile ilgili gazetemize bir şikayetini aktardı. Bıyıklı, “Söğütlü Ortamahalle’de oturuyorum. Burada bir kavşak yapıldı. 1 yıldır sokak lambası yanmıyor. Çoruh Aksa’ya ulaştık. Orada Karayollarının çalışma yaptığını onların yapması gerektiğini söylediler. Karayolları Çoruh’un yapması gerektiğini ifade etti. Olan vatandaşa oldu; biz burada mağdur olduk. Yetkililerimizden bu kavşağa çözüm istiyorum. Buraların aydınlatılması yapılsın, rica ediyoruz.” dedi.
 
GÖRELE HİZMETİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR
 
Belediye Başkanı Tolga Ereneryaptıkları hizmetlerle Görele’nin şehir merkezi ve tüm mahallelerini daha yaşanabilir bir hale getirdiklerini söyledi. Görele’nin hizmetin en güzeline layık olduğunu ifade eden Başkan Erener, “Her mahalleye muhtarlık binası ve çocuk oyun parkları yaptırdık. İlçemizin önemli yerlerini ışıklandırarak, modern bir görünüme kavuşturduk.

Taksi duraklarımızı yeniledik. İlçemizin Ünlüce mahallesine piknik alanları kazandırdık. Halkımızın denizle barışık olmasını sağlayarak, yürüyüş yolları yaptık. Kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlere önem vererek, kemençe, horan, YGS kursları açtık. Musiki cemiyeti açtık. Çocuklarımız için yaz okulu açtık. Bayanlar hentbol takımı kurduk. Araç filomuzu genişlettik. Ramazanın manevi iklimini vatandaşlarımızla birlikte yaşadık. Japonya Büyükelçiliğinden ilçemize arama-kurtarma aracı kazandırdık. Görele’de asırlık lezzetlerin tescilini yaptık. Geleneksel çocuk oyunları projesini ilçemizde yaşattık. Görele’mizin değerlerine önem vererek, onların gelecek kuşaklara aktarmak adına çalışmalar yaptık. İlçemizde peyzaj çalışmalarına önem verdik.” dedi.
 
VAKFIKEBİR’E VEDA EDİYOR
 
Vakfıkebir İlçe Vaizi Ekrem Akbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın atama kararıyla Ordu'nun Altınordu İlçe Müftülüğüne vaiz olarak atandı. Vaiz Ekrem Akbaş; 1972 Ordu, Ulubey, Çubuklu Köyü’nde doğdu. 1989 Bolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.  Askerlik sonrası 2004-2010 yılları arasında İstanbul Büyükçekmece İhramcızade Kur'an Kursu'nda fahri olarak görev yaptı.

2010 yılında Trabzon Vakfıkebir Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu’nda göreve başladı. 2014 yılında vaiz olarak Beşikdüzü İlçe Müftülüğü’nde göreve başladı. 2018 yılında Vakfıkebir İlçesine vaiz olarak naklen atandı. Ekrem Akbaş, özellikle Arapça, Tefsir ve cami dersleri ile Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerinde önemli hizmetlerde bulundu.
 
BAŞKAN BALTA’YI ZİYARET ETTİLER
 

7M Hastanesi Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Çakır ve Aydın Özkurt Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek yeni açılan hastane ile ilgili bilgiler verdiler.Ziyaret sırasında konuşan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, yeni hastanenin hayırlı olmasını dileyerek ziyaretlerinden dolayı 7M Hastanesi Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Çakır ve Aydın Özkurt’a teşekkür etti.
 
RTEÜ GÖREV DEĞİŞİMİ
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, görevini Prof. Dr. Hakkı Türker Akçay’a devretti.

Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 4 yıldır başarıyla sürdürdüğü görevi, özverisi ve birçok hizmeti dolayısıyla teşekkür ettiği Prof. Dr. Dalgıç’ın üniversiteye kurumsallaşma anlamında önemli katkıları olduğunu söyledi. Bir kurumun, kurumu sahiplenen insanlar sayesinde yükseldiğini ifade etti. Rektör Karaman, Prof. Dr. Hakkı Türker Akçay’a da bayrağı daha ileriye taşımasını dileyerek yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Prof. Dr. Dalgıç, görev süresi boyunca kendilerine destek veren başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman olmak üzere tüm Üniversite yönetimine teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim