“Hain terör örgütleri, ülkemizin birliği ve dirliğini bozmaya yönelik saldırılarından birini daha, bu kez Kayseri’de gerçekleştirdi. Çok sayıda şehit ve yaralımızın yürekleri dağladığı bu menfur saldırıyı gerçekleştirenler her ne olursa olsun amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bir kez daha haykırarak söylüyoruz ki; gerekçesi ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. 

Bu nedenle aklıselim tüm kesimlerce lanetlenmeli ve terörle mücadele konusunda tüm ülkeler güç birliği oluşturmalıdır. Çünkü terörün ırkı – dini olmaz. Bugün Türkiye’de yarın Avrupa’nın ve Dünya’nın bir başka ülkesinde günahsız insanları katledecektir. Birlik – beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve demokratik yaşamı hedef alan terör saldırılarını Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak lanetliyor, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Derdimiz Trafik..

Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen’in TAKA Gazetesine yaptığı açıklamalar büyük yankı yarattı. Arsin Ulucami Projesini hayata geçtiğinde muhteşem bir havaya kavuşacak. Arsin’in sevilen esnaflarından Cemal Gürsoy, açıklamaları baştan sona okuduğunu, bugüne kadar yapılanlara hep destek verdiğini söyleyerek, ‘Sayın Başkanımızdan istediğimiz trafikle ilgili sorunlar. Acilen Ulu Caminin karşısından yol araç trafiği olarak sahile bağlanmalı, merkez caddede esnafların önünü kapatan araçlara ise müsaade edilmemeli’ dedi.  Başkan Şen, Ulucami projesinin içinde bu bağlantısının yer alacağını sürekli söylüyor. Trafikle ilgili de denetim istiyor. Ama sonuçta ceza kesilen araç sahiplerinin de Başkan Şen’i aradığını biliyoruz.

Başkan Kara’dan Çağrı

Trabzon Alperen Ocakları il teşkilatı 20 Aralık Salı akşamı saat 19.00’da Halep’teki katliamı protesto etmek için Rus konsolosluğu önünde toplanarak açıklama yapacak. Trabzon Alperen Ocakları il Başkanı Mustafa Kara, Trabzon’daki tüm vatandaşları bu buluşmaya davet ederek, “18.00’da Trabzon Atatürk Alanında toplanılarak Rus konsolosluğu önüne yürüyeceğiz. Tüm Trabzon halkını yürüyüşümüze davet ediyoruz” dedi.

İsmail Safi’nin Acı Günü

24. Dönem İstanbul Milletvekili İsmail Safi’nin geçtiğimiz gün hayatını kaybeden babası Yunus Safi son yolculuğuna uğurlandı.  Cenazesi İstanbul'dan Çayeli’ne getirilen Yunus Safi için Çayeli Sahil Camisi’nde öğle namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Safi’nin cenazesi namazın ardından ilçeye bağlı Selimiye köyünde defnedildi.

ADD Kınadı

Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şubesi Kayseri’de yapılan hain saldırıyı kınadı. “İstanbul Beşiktaş'ta 1 hafta önce Polisimize yönelik hain saldırının ardından Kayseri 'de Hava Indirme Tugayı'nda görev yapan askerlerimize yönelik saldırıda 13 askerimiz şehit olmuş, 56 askerimiz de yaralanmıştır. Türk Ulusunu bölmeye, teslim almaya, terör ile yıldırıp diz çökertmeye yönelik bu hain ve alçak saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Asla teslim olmayacağız. Korkmayacağız, yılmayacağız. Kayseri 'de şehit olan Mehmetçiklerimize rahmet, şehit yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Aydın Teke​ Kurtarılamadı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon’da Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan partili Aydın Teke'den acı haber geldi. Toplantının açılışı sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği öğrenilen Aydın Teke, (56) tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti. Teke’nin cenazesi dün ikindi namazına müteakip Trabzon İskenderpaşa Camii’nde kılınan cenaze namazı ardından Bostancı kabristanlığına defnedildi.

Herkes O Mesajla Şaşırdı

Akyazı Stadına muhteşem bir tören gerçekleştirildi. Açılış töreninde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 40 bin Türk bayrağı ve 8 bin Katar bayrağı dağıtıldı. Vatandaşlar stada girdiğinde Büyükşehir Belediyesi personeli  tarafından  oturdukları yere bırakılan bayrakları alarak coşkuyla salladılar. Buda gözül bir görüntünün ortaya çıkmasını oluşturdu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi 80 otobüsle birlikte ilçelerden vatandaşları stada ücretsiz olarak taşıdı. Gerek açılış öncesinde stadın çevre düzenlemelerinin yapılmasında gerekse organizasyon gönünde yapılan çalışma  taraftarlardan tam not adı.  Büyükşehir Belediyesi Trabzon’da ilk kez farklı bir mesaj sistemini bu açılışta gerçekleştirdi. Akyazı Stadı’nın bulunduğu alanın yanından geçen Sahil Yolu’nu kullanan vatandaşlar tam stadın yanından geçerken telefonlarına bir mesaj düştü. Mesajda, “Yeni Trabzonspor’un Stadı Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 18 Aralık Pazar günü saat 18:30’da açılacak. Sizlerde davetlimizsiniz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi” yazıyordu. Bu mesajı görenler kafalarını çevirdiklerinde stadı görüyorlardı. Bunun bir tesadüf mü yoksa planlı bir şey mi olduğunu merak ettik. Büyükşehir Belediyesi Basın yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Yoloğlu’un aradık. Yoloğlu “Bilinçli olarak yaptık. Akyazı bölgesinde belirlediğimiz lokasyondaki  cep telefonlarına bu mesaj gitti. Akyazı Stadı’nın çevresinden geçen herkes bu mesajı aldı” dedi. Gerçekten etkili bir çalışma oldu. 

70 Kişilik Heyetle Geldi

Katar Emiri Halife Bin Hamed Al Sani ve beraberindeki 70 kişilik heyeti taşıyan özel uçakla dün Trabzon’a geldi. Katar Emiri ve beraberindeki 70 kişilik heyeti karşılamak için 50 tane lüks araç havalimanına getirildi.  Katar Emiri'nin gelişi öncesinde Trabzon Havalima'nında yoğun güvenlik önlemleri alındı. 

Polis helikopterinin havada uçuş yaptığı havalimanı çevresinde keskin nişancılar görev aldı, polis çevrede kuş uçurtmadı. Sahil Güvenlik botunun da deniz tarafında önlem aldığı havalimanına giren tüm araçlarda polis köpeklerince bomba araması yapıldı. Emir Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin makam aracını da özel uçağıyla beraberinde getirdiği görüldü.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, helikoptere binerek 2 Cumhurbaşkanlığı helikopteri ve 2 de askeri helikopter eşliğinde Trabzon'u gezmek üzere havalandı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve konuk heyeti taşıyan helikopterler yaklaşık 1 saat bölgede tur attıktan sonra havalimanına geri döndü. 
 
Editör: TE Bilisim