Dernek Başkanı Gazi Ahmet Tezcan, Bülbül’ü iş yeri olan Üçgen Mühendislik’te ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Dernek Başkanı Tezcan, gazilerin araç tadilat projesi hazırlanması konusunda Makine Mühendisi Şaban Bülbül ile fikir alışverişinde bulunan Tezcan, “Gazilerimizin araç tadilatları noktasında gerekli kolaylığı gösteren Üçgen Mühendislik ailesi ve Şaban Bülbül’e çok teşekkür ediyorum. Şaban Bey araç tadilatlarında gazilerimize gerekli kolaylığı gösterecektir. Şahsım ve derneğimiz adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

KADROYU GÜÇLENDİRİYOR

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi uzman kadrosunu güçlendiriyor. Hastanenin  Aile Sağlığı bölümünde  Uzm. Dr. Ceyhun Yurtsever ve Uzm. Dr. Burcu Aykanat Yurtsever göreve başladılar. Doktorlar Hastane Yönetici Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi’yi makamında ziyaret ettiler. Başhekim Türedi, yeni hekimlere görevlerinde başarılar diledi.

FOTOĞRAF HER ŞEYİ ÖZETLEDİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, dün Çarşıbaşı ilçesini ziyaret etti. Cumhur ittifakı kapsamında Milliyetçi Hareket Partili Mümin Nuhoğlu’nun belediye başkanlığı görevini en iyi şekilde yaptığı ilçede AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kocaman’la da uyum içinde ilçeye projeler kazandırıyorlar. ‘Her şart ve her koşulda Çarşıbaşı’ diyerek karda, yağmurda, kışta, yazda, baharda her an ilçenin vizyon projelerini takip ediyorlar. Dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en sevdiği şarkılardan olan ‘Beraber ıslandık yağan yağmurda’ şarkısının sözleri gibi yağan yağmurda aynı şemsiye altında yatırımları yakınen takip ettiler. İşte birlik, işte Çarşıbaşı. Bir fotoğraf karesi her şeyi özetliyor.

HER AN ESNAFIN YANINDA

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Ali Çolak, esnafları ziyaret ederek, hal hatır sorup hasbihal ediyor. Şehrin doğusundan batısına kadar esnafları ziyaret edip bir çaylarını içerek sohbet eden Çolak, esnaf arkadaşları ile de gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunuyor. Çolak, zor durumda olan bakkal esnafının zincir marketler karşısında çok ezildiğini de ifade ederek, zincir marketlerle ilgili çalışmaları da dosyasına eklediğini, gerekli görüşmeleri yapacağını dile getirdi.

AHMET HOCA KASKETİ KAPTIRDI

Trabzon’un en ünlü doktorlarından, Trabzonspor Kulübü eski yöneticisi Dr. Ahmet Çubukçu, Trabzonspor logolu kasketini kaptırdı. Çubukçu, aracının rutin bakımları için gittiği Vos-Di Otomotiv’de kaliteli ve güvenli hizmet aldıktan sonra taktığı Trabzonspor kasketini firma sahibi Miraç Turhal’a kaptırdı. Turhal,  “Ahmet hocamdan şapkasını aldım. Hediyesi için hocama çok teşekkür ediyorum” dedi.

MAKAM ŞOFÖRÜ SAĞLAM

Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, önceki akşam Maçka’dan Trabzon’a eşi Burcu Koçhan ile birlikte geldi. Maçka’da eczane işleten Burcu Koçhan, belediyedeki işi biten eşi Koray Koçhan’ı alarak kendi kullandığı araçla birlikte Trabzon’a geldiler. Başkan Koçhan, “Bugün Trabzon’a sevgili eşim Burcu Koçhan ile birlikte geliyorum. Şoförümüz sağlam. Allah yolda olan herkese hayırlı yolculuklar nasip etsin” dedi.

USTABAŞI AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Trabzonlu Gazeteci Levent Ustabaşı, dedesi Mahmut Ustabaşı’nı kaybetmenin acısını yaşadı. Ustabaşı, acısını “Aile büyüğümüz, önderimiz, sığındığımız liman, sırtımızı verdiğimiz koca dağ, güzel yüreğiyle herkese ışık saçan dedem. Trabzon Çarşıbaşı İlçesi Kademişoğlu eşrafından Hacı Mahmut Ustabaşı gece yarısı hayata gözlerini yumdu. Ben ondan razıydım Allah da ondan razı olur inşallah. Bilirsin dede, vedaları sevmem. Ama sana iki satır yazmadan göndermem! Geride bir parça ata toprağından daha büyük mirası bizlere bıraktın. Vatana sadakat, bayrağa saygı. Almanya'ya gurbete çıktığında tek bir dolu bavulun bile yokken onlarca torununa yokluk yaşatmamak için çırpınıp durdun. Yorgun düşen bedenin, yürüyemez hale getirse de son yıllarını, güçlü kanatlarını hiç birimizin üzerinden eksik etmedin. Gözlerin en zor anlarımızda ışığımız oldu” diyerek getirdi. Ustabaşı’nın cenazesi dün Çarşıbaşı ilçesinden son yolculuğuna uğurlandı.

9. ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Mizah Sanatı Derneği ile birlikte 9. Ulusal Karikatür Yarışması düzenleyerek kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerine devam ediyor. Yarışma ile ilgili bilgi veren Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, şunları söyledi. "2020 yılında Dünya ve ülkemizin gündemine damgasını vuran birçok olay yaşandı. Coranavirüs salgını neseniyle, okullar, ibadet yerleri, işyerleri kapandı, sokağa çıkma yasağı getirildi. Hastaneler doldu, anormal yığılmalar nedeniyle birçok ülkede insanlar kaderine terk edildi. Bütün bunlar yaşanırken insanların salgınla olan komik ve düşündürücü hallerine şahit olduk. Salgında ülkemiz binlerce, dünya milyonlarca insanını kaybetti. Ulusal bayramlar evlerde kutlandı, belediyeler sokaklarda gezici kutlama araçları gezdirdi. Aylarca insanlar evlerinde hapis hayatı yaşarken bircok gamsız da akla ziyan hallerde basıldı ya da yakalandı. Ardı ardına depremler, sel, taşkın, çığ felaketleri yaşandı. Orman yangınlarında milyonlarca hektar ormanlık alanlar kaybedildi, milyonlarca hayvanlar telef oldu. 2020 yılında dünyada ve ülkemizde yaşanan bu olayları çizginin güçlü ve etkili diliyle anlatarak tarihe not düşelim istedik. Bu yarışmayla birlikte bizi memnun eden gelişmelerde oldu. Birincisi uzun zamandır kesintiye ugrayan yarışmanın yeniden başlamış olmasıdır. İkincisi ise şehrimizin ve ülkemizin karikatür sanatına önemli katkılar sağlayan ve bugün aramızda olmayan karikatür sanatçılarımız Ziya Ramoğlu, Hikmet Aksoy ve Harun Yavruoğlu adına özel ödül konması isteğimizin belediyemiz tarafından uygun görülmesiydi. Bu bizlerin vefa borcuydu." dedi.

GÖKTAŞ AİLESİNİN ACI KAYBI

Trabzon eski Milletvekili merhum Lütfi Göktaş'ın eşi, Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş'ın annesi, eski Milletvekili Kemalettin Göktaş'ın yengesi, iş insanı Nusret Çakıroğlu'nun ablası Nebahat  Göktaş vefat etti. Cenazesi Of Serince Mahallesinde bugün defnedilecek.

Editör: TE Bilisim