Çarşıbaşı’nda İmza Kampanyası

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesinde sivil toplum örgütleri tarafından başlatılan “İdam geri gelsin imza kampanyası” başlatıldı. İlçe meydanında yapılan imza kampanyasına katılan vatandaşlar attıkları imzalarla hem darbe girişimine olan tepkilerini dile getirdiler hem de darbecilerin asılmasını istediler. Toplanan imzalar yetkili mercilere ulaştırılacak.

Beşikdüzü Nöbette 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı sokağa davet etmesi ile başlayan demokrasi nöbetleri tüm yurtta sürüyor. Beşikdüzü’nde de demokrasi nöbeti tutuluyor. İlçe Başkanı Harun Demirci ve teşkilat mensupları hem Trabzon’daki demokrasi nöbetlerine destek oluyor, hem de ilçelerinden 24 saat esasına uygun olarak demokrasi nöbetlerine devam ediyorlar. 

Tonya’da Toplam Kaç Kişi Açığa Alındı?

5 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlayan soruşturmalar kapsamın Trabzon’un Tonya ilçesinde toplam 15 kişi açığa alındı. Tonya’da açığa alınanların mesleklerine göre dağılımı şöyle; “3 öğretmen, 7 emniyet görevlisi, 2 adliye mensubu (hakim-savcı), 1 din görevlisi, 2 sağlık personeli.  

Trabzon'da Atatürk Alanının İsmi Değişiyor 

15 Temmuz darbe girişiminin sonrası Türkiye’nin birçok yerinde isim değişiklikleri yapılarak demokrasi şehitleri yaşatılırken, Trabzon’da da buna benzer bir adım atılıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Atatürk Alanı Meydan Parkı’nın isminin ‘Atatürk, Hürriyet ve Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirilmesi konusunda çalışma yapacağız” dedi.

Tebrik Etti Açığa Alındı
 
TSK'da ilk kez astsubaylıktan gelen bir isim Cemal Balıkçı general oldu. Hv. Uçk. Bkm. Alb. Cemal Balıkçı Tuğgeneralliğe yükseltildi. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın da “Üniversiteden sevgili arkadaşım Cemal Balıkçı” başlığıyla sosyal medya hesabından paylaştığı ve tebrik ettiği Tuğgeneralliğe yükselen Cemal Balıkçı’nın terfi sevinci kısa sürdü. Balıkçı, Başkan Kasap’ın da kendisini tebrik ettikten bir gün sonra isminin darbe girişimi soruşturmasına dahil edilmesi nedeniyle açığa alındı.

Yöneticiler Yatak Yüzü Görmüyor

15 temmuz darbe girişimi sonrasında halk sokağa döküldü. Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci bir talimata kadar dışarılarda olacağız dedi. Evet 15 gün geçmesine rağmen meydanlar dolu. Her akşam Türk bayraklarıyla gösteri yapılıyor. Ama hem vatandaş hem de partililer yoruldu. Bunun örneğini de Ak Parti Ortahisar teşkilatında gördük. Teşkilat Başkanı Hüseyin Öztürk günlerdir yatak yüzü görmüyor. Trabzon Meydanını bir an olsun terk etmedi. Dün akşam da yeşil alanda yorgunluktan uyuya kaldı. Ak Parti Trabzon İl Yöneticisi Hasan Şener, Fatih Mahalle Teşkilat Başkanı Sadullah Demirbaş ve Yardımcısı Temel Bektaşoğlu, ve Ayhan Ustaoğlu da yanında gelerek mizansel bir fotoğraf çekildiler. Bu anı fotoğraflayan Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altuntaş sosyal medya hesabında şu notla paylaştı: “15.Günün sonu,16.Günün sabahı.Teşkilatın eve gitmeye mecali kalmadı.Biz kendisinden razıyız.Hakkımızı da helal ettik.Allah ta razı olsun.(Nöbeti devrettikten sonra teşkilatın hali).”

6 Milyon Kişiye Af Geliyor! 

Meclis, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen varlık barışı teklifiyle gelir testi yaptırmayan yaklaşık 6 milyon kişiye ceza ve faizleri silinerek 12 ay taksitli ödeme imkânı getirildi. Bu kişilerde 10 milyar 35 milyon lira alacak bulunuyor. Komisyon görüşmeleri sırasında SGK Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcısı Özge Songül SSK prim payını ödemeyen şirketlere ilişkin tabloyu anlattı. Songül, 1 milyon 750 şirketten 1 milyon 250 bininin yani üçte ikisinin SSK prim borçlarını ödemediğini açıkladı. Songül, "Toplam alacağımız 67 milyar. Bunun 17. 6 milyarı da gecikme cezası olmak üzere 85.3 milyar alacağımız söz konusu" diye konuştu. Yine Songül'ün verdiği bilgiye göre; genel sağlık sigortasını yaptırmamış 5 milyon 950 bin 394 kişiye yeniden yaptırma imkanı da getiriliyor. Bu kişilere prim borçlarını taksitlendirme imkânının yer verildiği düzenlemede, gelir testine girmek istemeyenlerin borçlarının faiz ve gecikme cezası silinerek ana parasını 12 ay taksitle ya da peşin olarak ödeme imkânı veriliyor.

Trabzonlu Fındık Bahçesine Erken Girdi 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, fındık toplama başlangıç tarihinin sahil kesimi için 3 Ağustos, orta kesim için 8 Ağustos, yüksek kesim için ise 15 Ağustos olarak belirlenmişti. Sahil kesiminde yaşayan üreticiler bahçelerine 4 gün önceden girerek fındık toplamaya başladılar. Haziran ve Temmuz ayındaki yağışların fındığın kalitesini olumsuz yönde etkilediğini belirten üreticiler, devlet yetkililerinden Fiskobirlik'e bir düzenleme getirmesini istediler.

Fındıkta yapılan rekolte testlerin tutmayacağını dile getiren fındık üreticisi Abdurrahman Kotan, “Yanıltıcı bir rekolte testi yapmışlardır. Bu fındık üreticisini mağdur etmektedir. Ziraat Odaları bu işte zaten çok duyarlı değil. Üreticinin yanına kimse gelmiyor. Devlet yetkililerinin Fiskobirlik’e el atması gerekiyor” dedi.
 
Editör: TE Bilisim